Olenko minä paha ihminen jos ajattelen näin?

Anonyymi

Kun joku ajattelee tai sanoo minusta pahaa tai ei oikein arvosta minua, tunne minua hyvin tai vähättelee minua, niin haluan hänen kärsivän mutta tiedän että se olisi moraalisesti väärin. En yritä tässä pakottamaan kaikkia pitämään ja arvostamaan toisistaan, kunhan vaan pitää mölyt omassa mahassa mutta itse tunnen olevani yksin maailmassa ja mitä sillä tarkoitan on että ei kukaan ole minunlaiseni että ainoa laatuani. Olen kuin muukalainen tässä maailmassa, joka yrittää selvittää onko mun kohtalo olla paha vai hyvä mutta yritän olla hyvä, ihmiset vaan ei tiedä milloin lopettaa kiusaamisen.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eiköhän kaikista ihmisistä ajatella sekä hyvää että pahaa. Jokaisella on omat näkemyksensä siitä, millainen on hyvä, oikea tai esimerkillinen ihminen, joten joku aina kuuluu ihailtaviin ja joku toinen väheksyttäviin ihmisiin. Asiasta ei kannata ottaa tarpeetonta stressiä. Kyseessä on tavallaan luonnonlaki. Ihmiset jakavat ulkopuoliset ihmiset "meihin" ja "muihin".

      Se, mitä ihminen ajattelee ja tuntee päänsä sisällä, on yksityisasia. Ajatukset ja teot ovat eri asia. Pelkät pään sisäiset ajatukset harvoin ketään vahingoittavat, vaikka olisivat kuinka rajuja tahansa.

      • Anonyymi

        Edellinen kommentti oli asiaa. On tärkeää, että voi erottaa tunteet ja niiden herättämät mielikuvat teoista, joihin nämä saattaisivat johtaa, jos päättäisi toimia. Mikään tunne tai mielikuva ei sinänsä ole paha, ainoastaan, jos ryhtyy sen perusteella pahoihin tekoihin. Esim. jos on vihainen jollekulle, on pelkästään hyvä asia, että voi tuntea mielessään vihantunnetta, ja
        käydä läpi myös tunteen herättämiä mielikuvia (tyyliin "voisin vaikka lyödä häntä jne."), mutta ei silti tarvitse ryhtyä tekemään mitään.

        Jos tunteita ei uskalla kokea sen pelossa, että ehkä tekisi jotain niiden perusteella, tunteet vaan pakkautuvat tiedostamattomaan, mutta eivät mene pois. Niistä voi seurata masennusta, ahdistusta, ja esimerkiksi vihan kohdalla, ne voivatkin yhtäkkiä purkautua vaikka kiukunpuuskana jolle ei itse löydä selvää selitystä. Tai vaikka harkitsemattomana väkivallantekona.

        Joka tapauksessa, aloittajan varsinaiseen asiaan, käsitin, että koet negatiivista suhtautumista ja jonkinlaista kiusaamista ihmisten taholta. Ihmiset ajattelevat aina toisistaan jotain, ja usein se ei perustu oikeaan tietoon. Ihmiset myös sijoittavat omia tunteitaan ja ominaisuuksiaan toisiin, tiedostamattaan. Sitä kutsutaan projektioksi. Jos siis joku vaikka ajattelee että olet paha, tai huono, kyse voi yksinkertaisesti olla hänen omasta huonouden tai pahuuden tunteestaan, jota hän ei pysty käsittelemään, ja kuvittelee mieluummin, että sinä olet sen tunteen kantaja. Tämä koskee kaikenlaisia tunteita ja ominaisuuksia, ei vain negatiivisia. Joskus hyvä ihminen, joka ei usko olevansa hyvä, kuvittelee muita ihmisiä paljon paremmiksi kuin he ovatkaan. Se voi olla hänen omaa projektiotaan.

        Anna ihmisten ajatella mitä ajattelevat, ole vain oma itsesi. Et ole olemassa miellyttääksesi muita, eikä kaikkia voi miellyttää kuitenkaan.


    • Anonyymi

      Ole ihan tavallinen! Ei tarvitse olla hyvä tai paha. Meissä kaikissa on paljon hyvää mutta myös taipumus pahaan ja todella paljon kaikkea siltä väliltä. Kukaan ei ole pelkästään hyvä tai pelkästään paha.

      Ole vain oma itsesi! Sinun ei tarvitse pitää kaikista eikä kaikkien tarvitse pitää sinusta. Mutta tarvittaessa kaikkien kanssa olisi silti hyvä tulla toimeen, vaikka ei kaikista tarvitse pitää.

      Toisten ikävistä sanomisista pahoittaa mielensä helposti, ja silloin voi jopa tehdä mieli kostaa jotenkin. On silti eri asia haluta kostaa ja eri asia tehdä se. Ei kaikkia haluja toteuteta.

    • Anonyymi

      Tärkeintähän on että itse tietää oman itsensä, sen minkälainen on.
      Jos joku muu on jotain toista mieltä niin sehän ei ole kuin hänen ongelmansa.

      Tietty suurin osa ihmisistä haluaa että muutkin pitävät, ja hyväksyvät hänet, mutta on tosiasia että kaikkia ei voi miellyttää, eikä edes tarvitse.

      Jokainen puhuu toisista ihmisistä sekä hyvää että pahaa, se on fakta.
      Jos törmää ikävämpiin asioihin ja puheisiin niin ne kannattaa jättää omaan arvoonsa eikä välittää niistä.

      Tärkeintä on että hyväksyy itse itsensä ja pärjää itsensä kanssa.
      Kaikki tunteet, olivat ne millaisia tahansa, kannattaa käydä läpi ja hyväksyä ne sellaisina miltä ne tuntuvat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4417
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4406
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4046
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2967
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2591
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2153
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1695
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe