Itämaan viisaat

Anonyymi

Mistä tulee sellainen käsitys, että Jeesus-vauvaa kävi katsomassa nimen omaan kolme kappaletta itämaan viisaita? Raamatussa ei mainita tietäjien lukumäärää.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskomus, että niitä olisi kolme on ihmismielen järkeispäättelyä eikä liity mitenkään Raamatun sanaan. Tämä on näitä perinnäisoppeja, joista jotkut pitävät kiinni kynsin hampain ymmärtämättä itse edes mihin ne perustuvat.

    • Ainakin siitä, että he toivat Raamatun mukaan kolmenlaista lahjaa eli kultaa, suitsukkeita ja mirhaa. Tuo nyt ei kyllä ole minun mielestäni kovinkaan hyvä perustelu.

    • Anonyymi

      Keksitty tarina joka alunperin kertoi kolmesta kuninkaasta jotka edustivat eri maanosia haluttiin näin tällaisella tarinalla kertoa kuinka koko maailma olisi saanut kuulla ja ihmetellyt jeesuksen syntymää se musta edusti esimerkiksi Afrikkaa.

      • Anonyymi

        Itämaan viisaat olivat todennäköisimmin parthialaisia, eli persialaisia tähtitieteilijöitä ja pappeja. Magian, joka tulee muinaispersian sanasta magus, tarkoitti kreikan kielessä juuri persialaista tähtitieteilijää. Parthialaisten tiedetään tehneen jo ennen Jeesuksen syntymää tutkimusmatkoja Rooman valtakunnan alueella.


    • Anonyymi

      Kuten Michel Tournier kertoo kirjassaan "Kolmen kuninkaan kumarrus", matkaan lähtijöitä oli neljä vaikka vain kolme ehti perille Jeesuksen syntyessä. Neljäs oli matkalla Taivaallisen Sokerileipurin luo. Suosittelen.

      • Anonyymi

        Matt.2

        16. Silloin Herodes, nähtyään, että tietäjät olivat hänet pettäneet, vihastui kovin ja lähetti tappamaan kaikki poikalapset Beetlehemistä ja koko sen ympäristöstä, kaksivuotiaat ja nuoremmat, sen mukaan kuin hän oli aikaa tietäjiltä tarkoin tiedustellut.

        On mahdollista, että Jeesus oli jo kaksivuotias, kun tietäjät vierailivat hänen luonaan. Tämä selviää tästä jakeesta, kun Herodes käski tappaa kaikki alle kaksivuotiaat.


    • Anonyymi

      Mutta missä ovat tällä hetkellä se kulta, suitsuke ja mirhami, jotka itämaan tietäjien sanotaan tuoneen lahjaksi?

      • Muistaakseni Korkkiruuvin mukaan kullalla rahoitettiin pakomatka Egyptiin, joten kai sitten Egyptissä...

        Sopii myös kysyä, mihin katosivat Markku Koiviston herätyskokouksessa Nokian kirkon katosta sataneet kultahiput. Mitään selitystä ei ole annettu, vaikka suurin osa paikalla olleista lienee yhä elossa ja Makehan on varmasti.


      • Anonyymi

        Johannes Kastajan pääkalloja on löytynyt useitakin hänen eri ikävuosiltaan ja säilyneistä Jeesuksen ristin kappaleista saisi kasaan kokonaisen metsän, mutta Jeesukselle lahjaksi tuodut kulta, suitsuke ja mirha on kadoksissa - ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johannes Kastajan pääkalloja on löytynyt useitakin hänen eri ikävuosiltaan ja säilyneistä Jeesuksen ristin kappaleista saisi kasaan kokonaisen metsän, mutta Jeesukselle lahjaksi tuodut kulta, suitsuke ja mirha on kadoksissa - ?

        No suitsuke nyt kuitenkin katoaa taivaan tuuliin. Sitä on turha edes etsiä.


    • Anonyymi

      Jes.47:13 Sinä olet väsyttänyt itsesi paljolla neuvittelullasi. Astukoon esiin ja auttakoon sinua taivaan mittaajat, tähtien tähystäjät, jotka kuu kuulta ilmoittavat, mitä sinulle tapahtuva on. Dan.4:5-6 Mutta viimein tuli minun eteeni Daniel, jonka nimi on minun jumalani nimen mukaan Beltsassar jossa on pyhien jumalien henki; ja minä kerroin hänelle unen: Beltsassar, sinä tietäjien päämies, jossa minä tiedän olevan pyhien jumalien hengen ja mikään salaisuus ei ole liian vaikea! Sano , mitä olivat ne näyt, jotka minä unessani näin, ja mikä on sen selitys.

    • Anonyymi

      Dan.5:11 Sinun valtakunnassasi on mies jossa on pyhien jumalien henki ja jolla sinun isäsi päivinä havaittiin olevan valistus ja ymmärrys ynnä viisaus, samankaltainen kuin jumalien; hänet asetti isäsi, kuningas Nebukadnessar, tietäjäin, noitien kaldealaisten ja tähtienselittäjäin päämieheksi - sinun isäsi, kuningas - sentähden, että erinomainen henki ja tieto ynnä myös taito selittää unia, arvata arvoituksia ja ratkaista ongelmia havaittiin juuri hänessä, Danielissa, jolle kuningas oli antanut nimen Beltsassar. Kutsuttakoon nyt Daniel, niin hän ilmoittaa selityksen.

      • Anonyymi

        Niin, miksi niitä oli muka kolme kappaletta?


    • Anonyymi

      Marialla oli määrärajoitus kimppakivan suhteen.

    • Anonyymi

      Kertomus itämaan viisaista on historiallisesti epätosi legenda. Sen ovat tunnustaneet myös jotkut uskovaiset kristityt kuten Aimo T Nikolainen.

      LARS AEJMELAEUS, professori
      Helsingin yliopisto, eksegetiikan laitos

      https://www.duodecimlehti.fi/duo96169

      Itämaan tietäjät olivat luultavasti persialaisia pappissuvun edustajia, jotka odottivat omaa Messiastaan syntyväksi ja näin zarathustralaisuus on yhdistetty kristinuskoon katolisena aikana, mutta sen vaikutus oli suuri jo Jeesuksen eläessä.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Biblical_Magi

      Fariseukset saivat helvettioppinsa zarathustralaisilta; nämä olivat kehittäneet vanhempia taruja ja katolinen kirkko muokkasi niistä omanlaisensa helvetin.

      https://totuutta.wordpress.com/2020/04/22/rikas-mies-ja-lasarus-2/
      https://totuutta.wordpress.com/hakemisto/#helvetti

    • Anonyymi

      Näillä jakeilla voi olla vaikutusta siihen, että he kuvittelivat tietäjiä olevan kolme. Itse pidän todennäköisenä, että he tulivat suurilla kamelikaravaaneilla paikalle. Voi olla, että karavaanien johtajia oli kolme, mutta varmasti mukana oli suuri määrä tietäjien palvelusväkeä. Tässä mainitaa Midianin, Efan ja Saban väki sekä kulta ja suitsuke.

      Jes 60:
      4 Nosta silmäsi, katso ympärillesi: he kaikki ovat kokoontuneet, he saapuvat, sinun poikasi, jotka tulevat kaukaa, sinun tyttäresi, joita sylissä kannetaan.
      5 Sinä näet tämän kaiken ja loistat ilosta, rajusti lyö sydämesi, rintasi avartuu, kun meren rikkaudet vyöryvät rannoillesi ja sinun käsiisi annetaan kansojen vauraus,
      6 kun sinut peittää kamelien paljous, Midianin ja Efan kamelintammojen vyöry. Koko Saban väki saapuu, kultaa ja suitsuketta kantaen, ja kaikki he ylistävät Herraa.

    • Anonyymi

      Jes.60:6 Biblia (1776) Kamelein paljous on peittävä sinut, nopsat Midiamin ja Ephan kamelit; ne tulevat Sabasta; kultaa ja pyhää savua tuovat, ja he ilmoittavat Herran kiitoksen. Ps.72:10

    • Anonyymi

      2Moos.29:7 Ja ota voiteluöljyä ja vuodata hänen päänsä ja voitele hänet. 1Sam.10:1 Silloin Samuel otti öljyastian, vuodatti öljyä hänen päähänsä, ja suuteli häntä ja sanoi: Katso, Herra on voidellut sinun perintöosansa ruhtinaaksi. 2Sam.2:4 Ja Juudan miehet tulivat ja voitelivat siellä Daavidin Juudan heimon kuninkaaksi.

      • Anonyymi

        Tuliko nyt oikeaan ketjuun...varmasti?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      241
      3445
    2. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      119
      2089
    3. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      99
      1524
    4. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      195
      1382
    5. Olen päättänyt saada sinut

      Minua ei estot pidättele. Otan vaikka väkisin.
      Ikävä
      23
      1269
    6. En mä mies tiedä

      Missä mennään, mitä me toisillemme ollaan. Pyörit mielessä, mutta kuitenkin pelkään jotain. Pelkään myös sitä, että olin
      Ikävä
      33
      1204
    7. Jokos olet nainen

      Päässyt sinuiksi tämän palstan kanssa ja huomannut miten turhaa tänne on mitään kirjoitella. Yhteys meillä kyllä löytyy
      Ikävä
      111
      1197
    8. Huomenna taitaa

      Päästä selvittelee ja kyselee vähän asiota. Sun verisukulaisten kanssa🤣 naiselle
      Ikävä
      18
      1083
    9. Menikö sulla

      Jutut liian pitkälle?
      Ikävä
      48
      1079
    10. Rehellisesti vieläkö toivot

      Että löydämme yhteyden uudelleen välillemme vai onko nykyinen tilanne hyvä? Tietäisitpä kuinka paljon olen kaivannut sin
      Ikävä
      44
      1030
    Aihe