Navalnyi olisi täydellinen katastrofi työväestölle

Anonyymi

Vuonna 2000 liike-elämässä kärvistelevä Navalnyi lähti mukaan politiikkaan. Venäjän yhdistynyt demokraattinen puolue Jabloko oli perustettu 1994, ja Navalnyi arvioi puolueen puutteista huolimatta sen olevan paras väylä saada poliittista vaikutusvaltaa Venäjällä. Jablokon tunnetuimpia poliitikoita ovat olleet Boris Nemtsov ja shakkisuuruus Garry Kasparov, jonka kytkökset Yhdysvaltoihin ja erityisesti tiedustelupalvelu CIA:han eivät ole pysyneet salassa.

Navalnyista kehkeytyi myös rasisti: eräällä videollaan hän puhuu ”laittomista maahanmuuttajista” ja vertaa heitä hammasmätään. Alusta asti Navalnyin poliittinen tavoite oli selkeä: piti aikaansaada markkinaliberaalin talousoikeiston ja äärioikeiston liitto, jolla haastaa Venäjän valtaapitävät oligarkit. Navalnyi muun muassa osallistui Venäläiseen marssiin 2005, jossa oli mukana erilaisia tsaarin monarkiaa ihailevia konservatiivisia piirejä sekä juutalais- ja siirtolaisvihamielisiä tahoja. Homma meni niin pitkälle, että lopulta Navalnyi erotettiin Jablokosta 2007 natsisympatioiden vuoksi.

Nöyryyttävän erottamisen jälkeen Navalnyi alkoi toteuttaa unelmaansa, jossa yhdistyisivät kansallismielinen äärioikeisto sekä liberaali, markkinataloutta kannattava pikkuporvaristo ja yritysmaailma. Navalnyista kehkeytyi myös rasisti: eräällä videollaan hän puhuu ”laittomista maahanmuuttajista” ja vertaa heitä hammasmätään, josta terve venäläinen hammaskalusto on puhdistettava. Kaukasialaiset siirtolaiset ovat Navalnyin mukaan ”torakoita”, jotka tulisi tuhota oikeamielisen Venäjän tieltä.

Navalnyin politiikka ”katastrofi”

Vuoteen 2011 mennessä Navlanyi oli solminut liittolaissuhteita useiden fasististen järjestöjen kanssa. Hänen maineensa äärioikeistolaisena populistina ja Putinin hallinnon varteenotettavana oppositiovoimana alkoi olla vahvimmillaan. Samaan aikaan Nalvanyi sai voimakkaita tukijoita länsimielisistä tahoista. Hän oli jo 2000-luvun alkupuolella solminut suhteita Boris Jeltsinin ja Jegor Gaidarin piireihin. Erityisesti jälkimmäistä pidetään Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän vahvan talouden uusliberalistisen ”shokkiterapian” arkkitehtinä. Nalvanyin kampanjoita rahoittamaan tulivat muun muassa vahvat Alfa Bankin länsimieliset oligarkit Vladimir Ashurkov ja Mikhail Fridman.

Työväenluokan kannalta Navalnyin hallinto olisi täydellinen katastrofi. Clara Weissin mukaan lännessä Navalnyi on nähty välikappaleena, joka yhdistämällä Venäjän äärioikeiston voimat ja Putinin oligarkian vastaiset kapitalistit nousisi valtaan sen jälkeen kun Putin olisi pakotettu väistymään. Navalnyin taustavoimia eivät tyypin fasistiset ja rasistiset poliittiset kumppanit ja tavoitteet tunnu haittaavan: riittää, että Navalnyi vastustaa Putinin valtaa, on länsimielinen ja kannattaa äärimmilleen vietyä vapaata kapitalismia. Weiss arvioi, että onnistuessaan Navalnyin politiikka merkitsisi vain omaisuuden ja vallan uusjakoa Venäjän oligarkkien kesken. Työväenluokan kannalta Navalnyin hallinto olisi täydellinen katastrofi.

9

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ns. "demokratia" on myrkkypilleri jota USA tarjoaa niille maille jotka se haluaa tuhota. Piste.

  • Anonyymi

   Ns. länsimielisen liberalismin kannatus Venäjällä on vain n. 3% ja vaikka siihen yhdistettäisiin äärinationalistit, antisemitistit, rasistit ja muut hullut ei kannatus nousisi edes lähellekään 20%:iin. Kommunisteillakin on suurempi kannatus Venäjällä yhä.

  • Anonyymi

   Navalnyi on yksi onneton pikku pyrkyri joka USA:han ja Venäjän joihinkin oligarkkeihin tukeutumalla yrittää päästä valtarakenteisiin. Vähän sama kuin Junes Lokka esittäisi itsensä Suomen todellisena oppositiojohtajana.

  • Anonyymi

   Jabloko = lännen vasallipuolue jota USA:n juutalaiset rahoittavat

  • Anonyymi

   Kylläpä käy Pietarin persuilla pöhinä.

  • Anonyymi

   Navalnyi on lähinnä psyykkinen tapaus. Minulla ei muuta.

  • Anonyymi

   On välttämätöntä että edes joku uskaltaa toimia vastoin Putinin perskärpästen tahtoa. Navalnyi saa maailmalta kaiken tuen, niin kuin on nähty, eikä muutama Pietarin trolli saa suomalaisiakaan luopumaan Navalnyin tukemisesta.
   Putin toivoo joka ilta rukouksessaan että meteoriitti putoaisi navalnyin päähän. Muulla tavoin ei Putin nyt uskalla mieheen edes koskea.
   Hyvä Navalnyi, olet parasta mitä Venäjä on saanut satoihin vuosiin!

  • Anonyymi

   Navalnyista haluttaisiin saada Venäjän johtoon samanalainen lännen sätkynukke kuin Ukrainan Poroshenko oli demokraattisesti valitun, mutta lännelle vähemmän mieluisan, Janukovitsin jälkeen.
   Poroshenko oli oligarkki jota ukrainalaiset eivät olisi vaaleilla ikinä valinneet mutta lännen provokaatioilla kammettiin paikalleen.

  • Neuvostoliittolaisten troolausaloitus yrittää hämärtää sen seikan, että Venäjälle kaivataan toimivaa demokratiaa, oikeaa monipuoluejärjestelmää ja korruption kitkentää.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   284
   1779
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   428
   1628
  3. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   868
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   840
  5. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   827
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   54
   757
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   65
   735
  8. Miksi Sanna pukeutuu kuin katuhuora?

   Phyi! https://www.is.fi/viihde/art-2000009002181.html
   Maailman menoa
   222
   716
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   672
  10. Sopiiko sinulle?

   Jos nyt kaikesta huolimatta löydettäisiin yhteistä aikaa niin, että voisimme keskustella tämän sotkeentuneen lankakerän auki. Jos et itsesi vuoksi, ni
   Ikävä
   28
   651
  Aihe