Kokoomusedustajat: Ei rajoituksia vain varmuuden vuoksi

Anonyymi

Kokoomus haluaa ennakoinnin pois, ei hyvältä näytä. Vapaavuoren toiminna aiemmin loppuvuodesta 2020 kertoi jo tämän ja A-studiossa tuputti samaa vähättelylinjaa.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Arvoisat Kokoomusedustajat eivät sitten ole huomanneet käynnissä olevan maailmanlaajuinen pandemia, joka milloin tahansa saattaa mutatoitua Espanjan flunssaviruksen kaltaiseksi tappajaksi. Espanjan flunssavirus mutatoitui toisella kierroksella 1918-19 nuorten ja nuorten aikuisten tappajaksi, siihen kuoli lähes 30 miljoonaa ihmistä ja Suomessakin yli 30 000. Jos yhteiskuntaa pannaan kiinni, niin se koskee kaikkia -kaikki voivat olla kantajia ja levittäjiä. Kyse on kuitenkin rajoitetusta ajasta. Jollei tajua yhteiskunnan ja sen kansalaisten terveyden ja hengen suojelun primäärisyyttä on täysin väärässä paikassa, eikä ole sopiva päättäjäksi.

    • Anonyymi

      Myös hallitusporvarit näyttävät olevan hallituksen sisällä heikko lenkki koronastrategian tehokkuuden kannalta:

      Sisäisiä erimielisyyksiä
      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ba95b38a-7739-4429-bc0f-decaba04124d

      "Hallitus päättää Suomen uusista koronarajoitustoimista perjantaina.

      Iltalehden tietojen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ajaa huomattavasti tiukempia koronarajoitustoimia kuin monet muut ministeriöt tai hallituspuolueet.

      Esimerkiksi puolueista RKP ei haluaisi kiristää toimia rajoilla, koska se puolustaa ahvenanmaalaisten oikeutta pendelöidä Ruotsiin.

      – Ei ole helppo homma saada kaikki saman näkemyksen taakse, lähde toteaa.

      Siksi hallituksessa onkin alkuviikosta pyritty rakentamaan yhteinen niin sanottu yhteinen tilannekuva, jonka pohjalta hallitus ja eri ministeriöt toimivat.

      Päätöksiä uusista toimista on joka tapauksessa tarkoitus tehdä perjantaina.

      – Silloin ei enää neuvotella.

      Rajojen suhteen hallituslähde toteaa, että toimenpiteet on tehtävä pian.

      – Esimerkiksi maihin, joissa on paljon muuntovirusta, ei pitäisi matkustaa ollenkaan.

      Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ja sosiaali- ja terveysministeriö ajavat Suomeen tiukkoja koronarajoituksia.

      Moni suomalainen on ihmetellyt, että lasten ja nuorten harrastustoiminta on toistaiseksi lopetettu, mutta aikuiset voivat käydä illalla baarissa.

      Hallituksen riveissä olisikin toiveita muuttaa tätäkin tilannetta, mutta ravintoloiden suhteen toimitaan edelleen eduskunnan viimesyksyisen linjauksen mukaisesti."

      Kepu haluaa pitää Viron ym. halpatyövoiman reitit auki ja RKP:n Henriksson taas haluaa turvata Ruotsin matkailun. Onko tosiaan niin että sekä hallitusporvarit että oppositioporvarit hannaavat tiukkoja tolkun koronarajoituksia vastaan mm. rajaliikenteessä sekä maan sisällä kapakoiden sulkemisen estämisessä?

      Kepun Lintilähän vaati syksyllä MaRalle erioikeudet pitää menomestat auki, kun jopa kirjastot suljettiin, jossa sentään humalaiset ihmiset eivät levitä koronaa puhumalla kovaan ääneen maskitta. Samoin Kepu vaati tuolloin vapaata matkustusoikeutta ulkomaiselle työvoimalle ja sai senkin myönnytyksen hallituserouhkailullaan.

      • Anonyymi

        Kiuru yksin ei saa rajoja kiinni, kun kunnat, elinkeinoelämä ja osa hallituksesta haraa vastaan.


    • Anonyymi

      Rajat kiinni heti niin pitkäksi aikaa että saadaan pakollinen testaus, pakollinen karanteeni matkustajan piikkiin ja lopuksi pakollinen testi karanteenin jälkeen. Jos poliitikot eivät sulje tuota vuotoa niin ovat vastuussa ihmishengistä. Tämä koskee hallitusta, eduskuntaa ja asiantuntijoita. Maalaisjärki sanoo että jotain pitää tehdä heti. Koska lakeja ei olla valmisteltu niin on pakko sulkea rajat siksi aikaa että hallitus ja eduskunta saavat uudet lait tehtyä. Tätä voi verrata sotatilaksi. Jos päätöksenteko kestäisi yhtä kauan sodan aikana niin miettikään tilannetta.

    • Anonyymi

      Tunnollista porukkaa? Mutta se ei riitä. Pakkotestaus, pakkokaranteeni matkustajan omaan piikkiin, ja lähtiessä vielä pakkotestaus. Rajat vuotavat ja tämä on suuri ongelma. Hallitus ja eduskunta säätävät lakeja. Nyt olisi korkea aika saada kunnon pandemialaki ja pikaisesti. En voi ymmärtää miksi ihmisien annetaan valua Suomeen ja mennä minne huvittaa. Samoin kapakat ym. juottolat on pystyttävä sulkemaan kuten muutkin ryhmäytymispaikat.

    • Anonyymi

      Viron ja Ruotsin raja kiinni. Koronatesteihin pakko eikä suositus. Maskipakko voisi olla jo kohdallaan.

    • Anonyymi

      Paljonko Kokoomus ja Kepu haluavat vielä 15 000 000 000 euron lisäksi velkaa näiden bisnessyidensä takia?

      • Anonyymi

        Nuorten harrastuksiin, kapakoihin ja ulkomaisen halpatyövoiman turvaamiseen uhrattu jo 15 miljardia€, paljonko vielä?


    • Anonyymi

      Joko nyt, mitä turhaan, annetaan tautien tulla sitä kautta ja pidetään ihmiset pois harrastuksista ja lyödään palveluelinkeinot kyykkyyn. Pääasia on, että Puolalaiset hitsarit ja Ukrainalaiset ym:t raksaduunarit pääsevät liikkumaan. Meillä ei pääse tapaamaan vanhempiaan, mutta ulkomaalaiset saavat vapaasti hyppiä kotimaan ja Suomen väliä. Toisaalta tämä on linjassa uusliberalisti-globalismi ideologian kansssa, muut ensin ja jos jotakin muruja jää, sitten oma kansa.

    • Anonyymi

      Tämänhän oli nähtävissä jo elokuussa kuinka uutisointi lisääntyi korona-altistumisista rakennustyömailla, koko kesän vallinneen 0-2 tapausta per päivä -havaintojen jälkeen.

      Sanomattakin selvä oli jo tuolloin, että uusi aalto tulee rajojen läpi lentoliikenteen kautta ja Suomenlahden yli. Eikä tuolloin tehty mitään. Todella saamatonta päätöksentekoa - esim. Virossa on jo pitkään ollut yli 500/100 000 esiintyvyysluku, eikä kukaan reagoinut virolaisten kulkemiseen Suomessa.

      • Anonyymi

        Paitsi Lintilä vaatimalla helpotuksia virolaisille maahantuloon hallituserouhkailun kera.


    • Anonyymi

      Meillä on kalliit Leopardit ja Hornetit. Eikö niillä saada rajaa pitämään näitä uuvateilta, jotka tartuttavat muut?

    • Anonyymi

      Just tässä lehdessä on uutisoitu miten Briteistä tullut nuori ei noudattanut ohjeita vaan tapasi kavereitaan ja nyt on osa saanut tartunnan ja 400 on pantu karanteeniin. Välinpitämättömyys taitaa olla suurin syy tartuntojen leviämiseen. Turha haukkua hallitusta tai muita viranomaisia jos ohjeita ei uskota eikä välitetä muista kuin itsestä. Ei näitä minäitse tyyppejä mitkään määräyksetkään saa kuriin, vaan pakkotoimet. Pakkotesti ja 14 vrk pakkokaranteeni omakustanteisesti tai työnantajan laskuun työmatkoilla.

    • Anonyymi

      Jatkuvasti voi lukea että korona tapauksista suuri tai suurin osa on peräisin ulkomailta. Nyt on laitettu lentokentälle ja ainakin Viron väliä seilaaville laivoille sekä Ruotsin rajalle tulossa vapaaehtoisia testiasemia, jo viikonloppuna taisi olla hesarissa mainittu laivojen osalta että eihän noihin testeihin juuri kukaan mene, ja vaikka virusta kantava henkilö menisi testiin hän joka tapauksessa pääsee testin jälkeen Suomen maaperälle mahdollisesti levittämään virusta

      Miksi uhrata meidän voimavaroja ja verorahoja tähän touhuun ? Yksinkertainen resepti olisi se että vaaditaan kaikilta maahan pyrkiviltä tuore negatiivinen testi tulos ja lentoyhtiöt sekä laivayhtiöt tätä valvomaan, eli ei asiaa koneeseen tai laivaan ilman todistusta. Hollanti menee 23.1 vielä pidemmälle tässä asiassa, negatiivisen todistuksen lisäksi vaaditaan juuri ennen lentoa otettu ” pika testi ” joka pitää myös olla negatiivinen.

      ..tiedän, tiedän Kokoomus ja Kepu ei halua.

    • Anonyymi

      Suuri ongelma rajoilla ovat ne Suomen kansalaisuuden saaneet, jotka jatkuvasti käyvät sukuloimasssa entisissä kotimaissaan ja viis veisaavat koronatesteistä ja karanteeneista. Kannattaa katsoa vaikka Helsingin suhteutettuja koronatartuntojen tilastoja. Voipi olla kyllä niinkin, että uusimmat tilastot on jo julistettu salaisiksi.

    • Anonyymi

      Kaikille ulkomailta tuleville 14vrk pakollinen, omakustantainen ja valvottu karanteeni viranomaisen määräämässä paikassa, esim. hotellissa. Suomalaiset maahan tulevat samoin karanteeniin.
      Rahat karanteeniin, ruokaan ja testeihin 2000€ kerätään rajalla. Muuten ei pääsyä maahan.

    • Anonyymi

      Taas nähtiin ulkomailta tullut ei ollut karanteenissa..30 tartuntaa 400 karanteenin...kuka maksaa ja ottaa vastuun tehohoidosta ja kuolemista sekä 14vrk karanteenin sairaspäivärahoista tässä tapauksessa.....ei kukaan. Tässä ois paikka uudelle lakipykälälle, joka näissä tapauksissa laittaisi kaikki tämä kyseisen henkilön vastuulle. Alkaisi nämä hommat toimimaan Suomessa.

      • Anonyymi

        Vähintä olisi, että saisi edes kunnos sakot. Suomessa ollaan kaikessa täysin leväperäisiä. Ihmisillä on pelkkiä oikeuksia, mutta ei mitään velvollisuuksia.


    • Anonyymi

      En vaan pysty ymmärtämään miksi tätäkin keinoa vasta valmistellaan vaikka korona on ollut keskuudessamme jo vuoden. Ymmärrän että käyttö on toinen juttu mutta että nyt valmistellaan. Mitä ihmeen unta päättäjät nukkuu? On todella vaikea ymmärtää kansalaisen oikeustajulla että nuoret ja lapset ei pääse harrastamaan mutta rajan yli tulee mm. rakennusmiehiä jotka testataan jos se heille vaan sopii = ei testata. Mikä ihme pakkotestauksessa on niin vaikeaa. Missä rohkeus? ..no tietenkin elinkeinoelämää lobbaavat kokoomus ja kepu haraavat vastaan.

    • Anonyymi

      Kokoomus ja Kepu näyttävät haluavan muuntuneet Britannian ja Etelä-Afrikan koronaviruskannat tänne ehdoin tahdoin. Aivan tolkutonta menoa porvareilla.

    • Anonyymi

      Jahas, kokoomukselaiset ovat taas tapojensa mukaan tolvanoita ja rajoituksiin ollaan valmiita vasta kun tauti on kunnolla levinnyt ja tarvitaan erittäin kovia rajoituksia.

      Onko tyhmyys ainoa asia, mitä tuossa puolueessa jäseneltä edellytetään?

      • Anonyymi

        On se luojan lykky että kansa äänesti demarijohtoisen hallituksen valtaan 2019. Ajatelkaa jos Sipilän ja Orpon porvarihallitus olisi jatkanut huh, huh. Lintilän jatkuva koronarajoitusvenkoilu ja tolkuton vääräperusteinen Business Finland tukien jako lähes 1 000 miljoonalla eurolla kunnes SDP ja vasemmistoliitto laittoivat vastuuministerin kuriin kertoo karua kieltään.

        Vapaavuoren ja tämän aloituksen kokoomuskansanedustajien avauksen viesti on myös selvä, rajoituksia alas, vaikka paljon tarttuvampi variantti leviää jo Suomessa ja naapurimaissa.

        Muualla Euroopassa on nähty ettei pelkkä Orpon kokoomuksen kannattama maskirajoitus riitä bisnesten aukipitämiseksi, vaan kapakat ja matkailu sekä elämysala on laitettava tiukkiin rajoituksiin.

        EK ja kokoomus vaativat myös keväällä paljon annettua enemmän koronatukia ja nimenomaan ns. kuittivapaana helikopterirahana. Vain sikariportaan slerssi olisi heilunut ropellina matkalla pankkiin. Rahaa olisi palanut jo paljon nykyistä enemmän, ja höllä talouslähtöinen politiikka johtaisi pahempiin taloudellisiin menetyksiin yhteiskunnalle.

        Todennäköisesti bisneslähtöinen porvarikoronapolitiikka olisi johtanut Ruotsin malliin, jossa ainakin 5 000 - 6 000 kuolonuhria tähän mennessä ja todennäköisesti rajoituksia oltaisiin pumpattu elinkeinoelämälähtöisesti hyvin alas ja sitten taas pakosta täyteen pitkään lockdowniin, kun tartunnat olisivat nousseet pilviin elinkeinovapautta ajavan politiikan takia.

        Jos nyt nähdään mihin Lintilän matkailun ja erityisesti ulkomaisen halpatyövoiman ja siirtolaistyövoiman vapaa liikkuvuus sekä anniskeluravintoloiden aukiolo on johtanut. Uusi huomattavasti tarttuvampi variantti leviää, eikä hallitusporvarien vastustuksesta johtuen tiukkoja rajoitukska saada aikaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe