Taas uusi kertakäyttökirkko

Tikkurilan seurakunta hylkäsi vanhan kirkon ja rakennutti uuden.
Entinen oli täysin susi ja oli käytössä vain 50 vuotta.

Uusi kirkko on Suomen rumin kirkko, mutta ei halpa.
Yli 20 miljoonaa euroa.
ttps://fi.wikipedia.org/wiki/Tikkurilan_kirkko#/media/Tiedosto:Tikkurilankirkko-2020-09-02_1.jpg

Tikkurilan seurakunnassa on 2 kirkkoa ja lisäksi se susi-kirkko.

Kirkkojen rakentaminen on pelkkää mokailua Evl-seurakunnissa varsinkin kun jäsenmäärät on romahtaneet ja entisetkin kirkot kaikuvat tythjyyttään.
Onpahan ainakin hyvät turvavälit nyt korona-aikana.

Tikkurilan seurakunnassa kirkkojen rakentaminen ei ole ainut mokailu.
3 vuotta sitten eivät osanneet laskea seurakuntansa jäsenmäärää ja ilmoittivat sen peräti 1830 jäsentä liian suureksi.
Helluntailaisilla on tapana lioitella lukemia aika reippaasti, mutta osataan sitä Evl-seurakunnassakin.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole kaunis, eikä tyylikäs kirkko, mutta ei ihan rumin. Rumimpia on ne betoniset vankiloiden näköiset kirkot.

      • Anonyymi

        Heh.
        Tikkurilan kirkossa on paljon ankeeta laudoitetun betonin pintaa.
        Tulee mieleen kellarit ja bunkkerit.
        Ihan kuin olis merihakassa.
        😁


    • Anonyymi

      No no peku! Kylläpäs sitä "ateistia" näyttää kovasti kiinnostavan ja kiusaavan kirkon sisäiset asiat...

      • Anonyymi

        Taitaa Pekunkin homo-ateismi-hoodeilla aika käydä pitkäksi kun noin kovasti pitää kurkkia aidan yli...


    • Anonyymi

      Äläpä turhaan huoli, pikku pekuliini! Kirkon toimesta sentään on jotain vähän rakennettu, mutta mites se sinun Setayhdistyksesi, ikioma pienenpieni uusi uskonyhteisösi; -mitä te olette rakentaneet? Mitä pekuliini ja pekuliinin kaverit olette rakentaneet? Onko suuriakin nähtävyyksiä?

    • Anonyymi

      Suunnittelijoilta pitäisi vaatia uskovaisuus. Minkälainen uskovaisuus vaan, kunhan siihen liittyisi etusijalla Jumalan kunnioitus Jumalana. Ei kylmä, suomalainen ja "pelkistetty" arkkitehtuuri, kiasma-tyylin Alvar Aalto Ö. Puuta ja kiveä, vailla henkeä ja rakkautta.

      Silloin kirkot eivät näyttäisi kommunistisen puolueen paikallisosastoilta tai tuntemattoman aviisin lehtipainolta, vaan Jumalan Huoneelta, jonka sisällä lämpö ja elämä!

      Uudemmissa, suomalaisissa kirkoissa tulee vain vilu. Jopa ortodoksinen kirkko on menossa tuohon suuntaan. Kunhan siellä ei ikonejakin muutettaisi "abstrakteiksi ja ikäänkuin mielikuvitukselle enemmän sijaa antaviksi..." Miltähän näyttäisi Jumalan Äiti uussuomalaisena taiteena? En uskalla ajatellakaan.

      Toista se on Venäjällä... 🤗 💓💖💗💞

      • "Suunnittelijoilta pitäisi vaatia uskovaisuus."

        Helluntailaisilla on uskovainen arkkitehti omasta porukasta.

        "Veikko Gröhn on suomalainen arkkitehti ja teologian maisteri. Hän on suunnitellut erityisesti vapaakirkollisten, lähinnä helluntailaisten, seurakuntien rukoushuoneita ja kirkkoja yhteensä 19"
        "Gröhn on tuomittu kahden vuoden ehdollinen vankeusrangaistukseen vuonna 2013 Nova-jutun rikosvyyhdessä. Joulukuussa 2017 hän sai saman jutun jatkojutussa tuomion seitsemästä törkeästä petoksesta kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen"
        ttps://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Gröhn


      • Anonyymi
        Pe.ku kirjoitti:

        "Suunnittelijoilta pitäisi vaatia uskovaisuus."

        Helluntailaisilla on uskovainen arkkitehti omasta porukasta.

        "Veikko Gröhn on suomalainen arkkitehti ja teologian maisteri. Hän on suunnitellut erityisesti vapaakirkollisten, lähinnä helluntailaisten, seurakuntien rukoushuoneita ja kirkkoja yhteensä 19"
        "Gröhn on tuomittu kahden vuoden ehdollinen vankeusrangaistukseen vuonna 2013 Nova-jutun rikosvyyhdessä. Joulukuussa 2017 hän sai saman jutun jatkojutussa tuomion seitsemästä törkeästä petoksesta kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen"
        ttps://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Gröhn

        Nii, mut grööön oliki helluntailainen.... 🧐
        Mä tarkotin oikeaa uskovaista.


    • Anonyymi

      Tästä huomaa jumalan olemattomuuden, kun ei edes omia temppeleitään suojaa.

      LippuHelvettiinKiitos

    • Anonyymi

      Aika erikoisen näköinen tekele.

    • Anonyymi

      Saapahan mursketta tulevaisuudessa.

    • Saatana pitää huolen omista ja heidän Rosvojen luolista.

      "Jumala, joka on luonut maailman ja kaiken, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu ihmiskäsin tehdyissä temppeleissä. Häntä ei myöskään palvella ihmiskäsin, ikään kuin hän tarvitsisi jotakin - itse hän antaa kaikille elämän, hengen ja kaiken muun. Yhdestä ihmisestä hän on luonut koko ihmissuvun, kaikki kansat asumaan eri puolilla maan päällä, hän on säätänyt niille määräajat ja asuma-alueiden rajat, jotta ihmiset etsisivät Jumalaa ja kenties hapuillen löytäisivät hänet.

      "Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme. Ovathan muutamat teidän runoilijannekin sanoneet: 'Me olemme myös hänen sukuaan.' Koska me siis olemme Jumalan sukua, meidän ei pidä luulla, että jumaluus olisi samankaltainen kuin kulta, hopea tai kivi, kuin ihmisen mielikuvituksen ja taidon luomus. Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta nyt sen aika on ohi, hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla maailmassa tekemään parannuksen."

      "Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala."

      Hän sanoi heille: "On kirjoitettu: 'Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.' Mutta te olette tehneet siitä rosvojen luolan."

      Jumalan tuomio, kun se ihmiskunnan kerran kohtaa, se alkaa juuri näistä Saatanan palvelijoillaan rakennuttamista jumalanhuoneista, joissa vuosisadasta ja -tuhannesta toiseen ihmisiä pidetään Saatanan orjina juuri noilla ihmiskäsin tehtävillä jumalanpalveluksilla.

      Siksi Raamatun viimeisimpiä Jeesuksen Kristuksen käskyjä on kutsua kaikki omansa pois noista Saatanan rituaalipalveluksista, ennen kuin hän saapuu ne tuhoamaan:
      "Sen porton ( näiden lopun ajan seurakuntien ) viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ( siis esivallat) ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään.

      Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen, joka sanoi: "Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä, ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään. Hänen syntiensä röykkiö ulottuu jo taivaaseen asti, eikä Jumala unohda hänen pahoja tekojaan."

      Tätä käskyä ei yksikään Jumalan jo paaduttama kykene noudattamaan, koska Jumalan lähettämän rajun eksytyksen vaikutuksesta tätä kehotusta rakkaan seurakuntansa jättämisestä pidetään Saatanasta lähteneenä. Vaikka tämä on yhtäpitävä Jeesuksen ja profeettojen ilmoitusten kanssa:

      "Kun Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli lähdössä pois, opetuslapset tulivat hänen luokseen näyttääkseen hänelle temppelialueen rakennuksia. Mutta Jeesus sanoi heille: "Näettekö kaiken tämän? Totisesti: kaikki revitään maahan, tänne ei jää kiveä kiven päälle." "Kuulkaa siis: teidän temppelinne on jäävä asujaansa vaille."

      Näin oli Jumala ihmiskäsin tehdyt jumalanhuoneet lopullisesti hylännyt, ja näin käynyt toteen hänen profeetoilleen antamansa ennustukset:

      "Oman majansa hän tuhosi, hävitti puutarhansa, löi maan tasalle pyhäkkönsä. Juhlapäivän ja sapatin hän antoi unohtua Siionissa. Kauhistuttavassa vihassaan hän hylkäsi kuninkaan (siis esivallan) ja papit. Myös oman alttarinsa hän jätti, hylkäsi temppelinsä. Hän antoi vihollisen käsiin palatsit ja muurit. Herra oli päättänyt hävittää Siionin muurit. Tarkoin hän tiesi, mitä teki. Ei hän vetänyt kättään tuhoamasta: valli ja muuri itkivät kohtaloaan, yhdessä ne sortuivat.

      " Miksi Jumala tällaisen teon teki. Sekin on selvästi ilmoitettu:

      "Herra päästi kiivautensa purkautumaan, vuodatti koko hehkuvan vihansa. Hän sytytti Siionin tuleen, poltti sen perustuksia myöten. Eivät uskoneet maan piirin kuninkaat, ei tullut kenenkään mieleen, että jonakin päivänä vainooja ja vihollinen tulisi sisään Jerusalemin porteista. Tämä tapahtui profeettojen syntien tähden, pappien rikkomusten tähden, he vuodattivat kaupungissa viattomien verta. Silmät sokeina he nyt harhailevat kaduilla veren tahrimissa vaatteissa. Vaatteita, joihin eivät saisi edes koskea, he kantavat yllään."

      Siksi Jeesus ei suostunut tähän Saatanan mahtavaan tarjoukseen, jolla hän suostutteli häntä näiden rakennustensa johtajaksi: "Kaiken tämän, koko maailman ja sen loiston minä annan sinun valtaasi, sillä se on annettu minun haltuuni ja minä voin antaa sen kenelle tahdo. Jos kumarrat minua, tämä kaikki on sinun."

      Jeesus ei kumartanut, mutta sitten tulivatkin paavit, kardinaalit, patriarkat, metropoliitat, arkkipiispat, piispat, papit, evankelistat, julistustyöntekijät, lähetystyöntekijät, vanhemmistoveljet, saarnaajat, kaatajat, kastajat - jotka edelleen kumartavat.

      • Anonyymi

        Arkkipiispan vuosipalkka n. 150 000€/vuosi.
        40v × 150 000€ = 6 000 000€

        Jeesusta vai mammonaa seuraako hän?
        Entäs piispat? 😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Arkkipiispan vuosipalkka n. 150 000€/vuosi.
        40v × 150 000€ = 6 000 000€

        Jeesusta vai mammonaa seuraako hän?
        Entäs piispat? 😁

        Ei kai kukaan sentään 40 vuotta ole arkkipiispana?


      • Anonyymi
        Tipale kirjoitti:

        Ei kai kukaan sentään 40 vuotta ole arkkipiispana?

        Papit ja rovastit hake ilmaiset viinit kirkoista ja mitä kaikkia etuja virkaan nyt kuuluukaan 🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Papit ja rovastit hake ilmaiset viinit kirkoista ja mitä kaikkia etuja virkaan nyt kuuluukaan 🤣

        Mitä sinä tuosta ruikutat, mielellään he juottavat sinullekin tuota Saatanan vihan viiniä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      241
      3445
    2. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      119
      2089
    3. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      99
      1524
    4. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      195
      1382
    5. Olen päättänyt saada sinut

      Minua ei estot pidättele. Otan vaikka väkisin.
      Ikävä
      23
      1269
    6. En mä mies tiedä

      Missä mennään, mitä me toisillemme ollaan. Pyörit mielessä, mutta kuitenkin pelkään jotain. Pelkään myös sitä, että olin
      Ikävä
      33
      1204
    7. Jokos olet nainen

      Päässyt sinuiksi tämän palstan kanssa ja huomannut miten turhaa tänne on mitään kirjoitella. Yhteys meillä kyllä löytyy
      Ikävä
      111
      1197
    8. Huomenna taitaa

      Päästä selvittelee ja kyselee vähän asiota. Sun verisukulaisten kanssa🤣 naiselle
      Ikävä
      18
      1083
    9. Menikö sulla

      Jutut liian pitkälle?
      Ikävä
      48
      1079
    10. Rehellisesti vieläkö toivot

      Että löydämme yhteyden uudelleen välillemme vai onko nykyinen tilanne hyvä? Tietäisitpä kuinka paljon olen kaivannut sin
      Ikävä
      44
      1030
    Aihe