Aihe

Kuinka tehokasta karttaminen on?

Anonyymi

Vastoin monia lakeja (perustus-, tasa-arvo, rikoslaki) lahkossa kartetaan voimakkaasti entisiä jäseniä. Onko tilastollista tietoa kuinka moni erotettu tai eronnut hakeutuu takaisin lahkoon eli tuleeko karttamisella oikeasti tuloksia? Monelle kartetulle karttamiskäytäntö osoittaa, että järjestön antamat ohjeet ovat ihmisarvoa loukkaavia. Tietenkin perusrivitodistaja on usein perusystävällinen ja perusrehellinen, mutta se ei riitä.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Palaajia on muutamia sadasta ja nekin vain siksi että saisivat olla sukulaistensa kanssa.
   Muut ajattelevat miksi palata oksennuksella tai rapakkoon rypemään.

  • Anonyymi

   Tasa-arvolaki jäi heiltä unholaan.

  • <<Monelle kartetulle karttamiskäytäntö osoittaa, että järjestön antamat ohjeet ovat ihmisarvoa loukkaavia.>>

   Entisten Jehovan todistajien keskuudessa tehtiin muutama vuosi sitten pieni kysely karttamisesta. Siihen osallistui 165 henkilöä. Kyselyssä kartoitettiin sitä, kuinka vahvasti Jehovan todistajat toteuttavat Järjestön määräämää karttamissääntöä.

   On yleisesti tiedossa, että onneksi kaikki Jehovan todistajat eivät karta "totaalisesti", vaan harjoittavat jonkin verran lievempää käytäntöä. Mutta totaalikarttaminen on kuitenkin valtavan yleistä. Kyselyn tulokset voi lukea täältä:

   https://johanneksenpoika.fi/uutiset/arkisto/arkisto_k0507.html

   • Anonyymi

    Kiitos


  • Anonyymi

   Todennäköisesti kuitenkin suurin osa järjestön jättäneistä on kokenut karttamista. Jos joku joustaa siinä, saa varautua siihen, että joutuu paskamyrskyn kouriin. Amerikkalaiseen paskamyrskyyn, joka tehdään isosti ja näyttävästi, kirjein ja videoin.

   • Anonyymi

    Joo ja härskeintä on se, että jos on erotettu 30 vuotta sitten, eletään kun se olisi tapahtunut eilen.


  • Anonyymi

   Joku voi miettiä, mitä haittaa siitä on, että joku ei enää näe ns. entisiä uskonveljiään. Karttaminen kuitenkin saa aikaan suurta eripuraa sukujen ja perheiden keskuudessa. Se vaikeuttaa käytännön asioiden hoitamista, se voi estää isovanhempia tapaamasta lapsenlapsiaan tai veljen sisartaan. Lisäksi karttamisjärjestelyyn sisältyy käytöstä, joka on henkistä väkivaltaa ja kiristämistä, kuten se että toiset uskonveljet rupeavat antamaan käskyjä olla tapaamatta ihmisia, joiden he katsovat olevan sopimattomia.

  • Anonyymi

   Minä jäin masennuksen takia toimettomaksi kun en enää jaksanut suorittaa.
   Kaupungilla käännetään katse pois kun näkevät minut.

   • Anonyymi

    Masennus on sairaus. Tuossa ei ole mitään uutta. Olin vakavasti sairas vuosia, enkä kyennyt tekemään mitään, en edes usein käymään kokouksissa, niin minusta sanottiin, että olen huonoa seuraa. Eräs JT oli kaksi kuukautta sairaalassa, niin joku JT oli käynyt vierailulla sairaalassa hänen luonaan, ja sanonut hänelle, että hän onhuonosti mukana. Ahdistava uskonto. Ei saa edes sairastaa ilman, että muut leimaavat, ja alkavat karttaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12816
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   335
   9459
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   8553
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5529
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2953