Aihe

Raymond Franzin kirjan 8. luku on julkaistu suomeksi - Perustelua ja pelottelua

Omantunnon kriisi -kirjan kahdeksas luku tarjoaa mielenkiintoisia tietoja Vartiotorni-seuran aikalaskelmista, profetioista ja niiden epäonnistumisista. Vaikka järjestö näki, että yksikään vuosilukuihin liittynyt profetia ei toteutunut, se piti niistä itsepintaisesti kiinni.

Vartiotorni-seuran kirja Valo I, joka julkaistiin vuonna 1930, kuvaa tilannetta näin sivulla 194:

"Koko Herran kansa odotti innolla ja riemulla vuotta 1914. Kun tuo aika tuli ja meni, koettiin paljon pettymystä, mielipahaa ja surua, ja Herran kansaa soimattiin suuresti. Papisto ja sen tukijat erityisesti pilkkasivat heitä, ja heitä halveksittiin, koska he olivat sanoneet niin paljon vuodesta 1914 ja mitä tulisi tapahtumaan, eikä heidän 'profetiansa' olleet toteutuneet."

Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz kertoo, kuinka Vartiotorni-seura piti omia profetioitaan ehdottoman varmoina käyttämällä niistä mm. tällaisia termejä: "Kiistaton", "oikea ilman mitään epäilystä", "jumalallisesti vahvistettu", "ehdottomasti ja absoluuttisesti oikea", "kiistattomasti vahvistettu", "todistettu varmuus" ja "jumalallisesta lähteestä".

Uskollisuuden Seuran opetuksille, jotka oli saatu Russellilta, katsottiin vastaavan uskollisuutta Jumalalle ja Kristukselle. Russellin opetusten hylkääminen merkitsi Kristuksen hylkäämistä. Tämä uskomaton väite esitetään selvästi Vartiotornissa:

"Maallisesta työstään riippumatta veli Russell oli ennen kaikkea Herran palvelija. Siksi hänen ja hänen työnsä kieltäminen vastaa Herran kieltämistä, tähän mennessä kerrotun periaatteen mukaisesti."

Vartiotorni 15. toukokuuta 1922 kirjoittaa:

"Meillä ei ole minkäänlaista epäilystä ajanlaskusta, joka koskee vuosia 1874, 1914, 1918 ja 1925. Jotkut väittävät löytäneensä uutta valaistusta "70 vuoden autioituksen" ja Israelin vankeuden jaksoon Babylonissa, ja pyrkivät innokkaasti saamaan toiset uskomaan, että veli Russell oli väärässä."

Vuoden 1980 Vuosikirja kertoo Tuomari Rutherfordin vierailumatkasta konventtiin, Sveitsiin, toukokuussa 1926 ja hänen osallistumisestaan kysymyskokoukseen, jossa sanottiin seuraavasti:

Kysymys: "Ovatko vanhan ajan arvokkaat palanneet?"

Vastaus: "Eivät suinkaan. Kukaan ei ole nähnyt heitä, joten olisi typerää tehdä sellaista ilmoitusta. ’Miljoonat’ -kirjassa mainittiin, että me voisimme järkevästi odottaa heidän palaavan pian vuoden 1925 jälkeen, mutta tämä oli vain ilmaistu mielipide."

https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w842.html

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiitos

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12823
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   336
   9462
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   8561
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5530
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2955