Aihe

Minkälainen suomi takaisin?

Anonyymi

Jos oikein muistan silloin vanhaan hyvään aikaan oli luokkayhteiskunta jossa pieni eliitti voi hyvin ja sorti työväenluokkaa härskisti.

Tällaisenko suomen persut haluavat takaisin, jossa kansalaisella ei ole mitään suojaa moraalitonta esivaltaa vastaan?

24

57

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jos oikein muistan, niin silloin vanhaan hyvään aikaan oli myös reilusti töitä tarjolla, kulutusjuhlaa, hyvinvointia eri tavalla, kinkkua leivän päällä, byrokratia ja valtiovalta ei ollut niin painostavia kuin nykyään, ei kaupattu maata "kiinaan", kuten EU;n aikana, ei ollut huolta EU:sta, eikä Venäjästä, kansa oli yhtenäisempi, elinolosuhteet helpompia, elämä yksinkertaisempaa, ongelmat oli siedettävämpiä ja nopeammin hoidettavissa, ei ollut kansaa hajottavia trendejä ja ismejä... Sellaisen Suomen itse haluaisin takaisin. Ja lisään tähän vielä korostuksen, en halua mitään kekkosvenäjästalinkommunisminatsifasistikeskiaikablahblah -Suomea, kuten aina tarjoillaan nykyisen katastrofin vaihtoehdoksi.

   • Anonyymi

    Oikein muistat. Kunnat työllisti ruokapalkalla ojankaivajia. Tosin se palkka ei riittänyt koko perheen ruokaan, vain ojankaivajalle.


   • Anonyymi

    Jos noin muistat, niin silloin sanonta "Aika kultaa muistot" pitää todella paikkansa. Koskahan tuollainen aika on ollut?

    Otan esimerkiksi sen, ettei huolta ollut Venäjästä/Neuvostoliitosta. Vain kovimmat taistolaiset ehkä ovat tätä mieltä.

    Toiseksi kohta kinkusta leivän päällä. Katsopa ihan huviksesi, miten ruokailutottumukset ovat muuttuneet. Esimerkiksi 80-luvulla kouluruokana oli usein puuroa ja leivän päällä ei todellakaan ollut silloin kinkkua vaan ehkä lauantaimakkaraa.

    Mihin muuten sinulla jäi tuosta listasta kylmä sota siihen liittyvän sodan uhan kanssa? Se taitaa olla vain jotain pahaa painajaista, jota ei todellisuudessa ollutkaan.

    Älä viitsi levitellä tuollaisia kullattuja valheita 70-80-luvusta. Teet vain itsestäsi entistä enemmän pellen. Jokainen, joka eli tuolloin, tietää ettet selvästikään tiedä, mistä kirjoitat


   • Anonyymi

    Tässä kommentissa on selvästi tärkeämpää hyvä tarina kuin faktat. Mutta tunteellahan persut päätöksiä yleensäkin tekevät. Voisiko banaani näyttää tilastojen valossa kohta kohdalta, miten asiat ovat kehittyneet, siis:
    - työttömyysasteen kehitys 1960-2020
    - käytettävissä olevat rahat/yksilö 1960-2020
    - hyvinvoinnin kehitys
    - ruokatottumusten kehitys
    - viranomaisten painostavuus -> miten viranomaisten auktoriteetti on kehittynyt
    - kansalaisten huoli Venäjästä/Neuvostoliitosta
    jne.

    Tulisi vähän enemmän sisältöä tähän juttuun. Tuo banaanin kommentti on tuollaista mutu-horinaa, jolla ei ole mitään arvoa. Jokainen voi listata, miten asiat on omasta mielestään kehittyneet ja jokainen niistä voidaan kumota, kuten tämä banaanin listakin on helposti kumottavissa.

    Eli nyt kerrankin: FAKTOJA, BANAANI!


   • Anonyymi

    Suomessa ei ole koskaan ollut reilusti HYVÄPALKKAISIA töitä, noo ehkä kasarin lopulla, mutta sitä kesti alle 10 vuotta ja siitä on 30 vuotta aikaa. Nuoremmat ei olleet edes syntyneet silloin. Toki 50-70 luvuilla talon teki nykyistä huokeemmalla, mutta ei ne olleet tämän päivän standardein ja viihtyvyyksin varusteltuja...

    Kun S. Jobs, iPad ja Apple tuhosivat Suomen, Ollilan ja Nokian, niin varmistui, ettet saa enää koskaan kokea aikaa jolloin Suomi oli kaikkien huulilla ja maassamme kaikki hyvin. Vain Kone on enää suomalainen maailmanluokan firma.


  • Anonyymi

   Ihmisen muisti on lyhyt. Ei ole monta vuotta mennyt siitä kun oli porvari hallitus missä persut jo jo miehet oli.Ja nyt haikaillaan sen perään. Nyt on tasapuolinen hallitus, ahkeria tyttösiä, mutta jostakin syystä tuntuu että ihmiset ei ymmärrä politikkaa.

   • Anonyymi

    Ihmiset kyllä ymmärtää, muttei persut.
    Persut haikailevat sitä piiska-Sipilän suomea takaisin jossa raipalla ajettiin köyhiä kuin karjalaumaa. Eliitille vietiin hopeatarjottimella kermakahveet.
    Tällaista suomea persut haikailevat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihmiset kyllä ymmärtää, muttei persut.
    Persut haikailevat sitä piiska-Sipilän suomea takaisin jossa raipalla ajettiin köyhiä kuin karjalaumaa. Eliitille vietiin hopeatarjottimella kermakahveet.
    Tällaista suomea persut haikailevat.

    Persut, Suomen viides kolonna.


  • Anonyymi

   Tie, totuus ja elämä, matka ei ole huoleton, kivuton kuten työ, keino ja elinkeinoeläimissä.

  • Anonyymi

   Vanhat ylihintaiset elementtiperseet eivät edusta ihmisen asuinviihtyisyyttä.
   Nykytason maailmaa ei verorahoilla luotu ulkomaalaisille.

  • Anonyymi

   Persut taitaa kaipaa aikaa, kun kirkolla oli yhteiskunnallista valtaa ja elettiin erittäin kaksinaismoralistisessa yhteiskunnassa, missä ei (muka) tehty aviorikoksia, pahoinpitelyitä, homot oli kaapissa ja hyväveliverkostot eli korruptio kukki kaikessa kauneudessaan.

   Kaikki oli kekkoslandiassa ennen (muka) paremmin kuin nyt, koska ikävistä asioista ei kerrottu. Rikkaiden rikokset sovittiin usein pienissä piireissä, neukkulaan päin oltiin rähmällään ja muutama kapitalistien omistama lehti päätti mitä uutisoidaan ja etenkin, mitä ei uutisoida.

   Asiat oli "paremmin", koska totuutta ei kerrottu.

   Aika kultaa muistot ja niin on persuille tainnut käydä ja oikein kunnolla.

  • Anonyymi

   Jos kerta ihmiset ymmärtää politikkaa, miksi kallupit näyttää että persut johtaa. Eihän ne ole tehneet mitään hyvää toisten eteen.Tai haluavatko ihmiset semmoisen hallituksen joka ei saa mitään aikaan. No se sopii persuille, laiskoja kun ovat.

   • Anonyymi

    Gallupit on viihdettä. Vaalit ovat kannatusmittaus.


  • Anonyymi

   Kyllä me eletään vieläkin luokkayhteiskunnassa, vaikka sinä sen kiellätkin ja käyttäydyt huonosti arvokkaiden ihmisten keskuudessa

  • Anonyymi

   Ennen Suomi ja talvet olivat valkoisia.
   Persuilla ei todistettavasti ole pyrkimystä kumpaankaan.

   • Anonyymi

    Silloin, kun Suomi ja talvet olivat valkoisia, ei persuista tiedetty vielä mitään.


  • Anonyymi

   Nyky-aikaan punatatit ja vihreät sortaa kaikkia suomalaisia , työläisistä yrityksiin . Kuralle mennään kaikki tasapuolisesti , ulkomaanpellet ykkössijalla .

  • Anonyymi

   Tulevaisuudessa kysellään millainen suomi oli ennen velkaantumista.

  • Anonyymi

   Ne haluaa meidät 30luvulle.

  • Anonyymi

   Sisällissota alkunsa siitä ettei demokratia toiminut kunnissa. Raha ja kirkko pitivät valtaa eikö tavallinen kansalainen saanut vaikuttaa päätöksiin.

   • Anonyymi

    PS haluaa kirkon aseman voimistuvan kuten se oli silloin ennen.


   • Anonyymi

    Panaanipoika :sano jotain vai menikö herne nenään?


  • Anonyymi

   Ja mistä takaisin?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   8831
  2. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   21
   3878