Aihe

Tuulivoimaloiden isot maisemavaikutukset

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-11761776

Tuulivoimaloiden vaikutus maisemaan on suuri. Sitä ei ole Sievissä mietitty ollenkaan. Huoh... Runnotaan vain jättimäisiä tuulivoimaloita jopa valtakunnallisesti arvokkaaseen maisemaan. Syyttävä sormi suuntautuu keskustaan, millään muulla kuin rahalla ei tunnu olevan merkitystä.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onneksi maisemien turmelemisesta aletaan tässä yhteydessä vihdoin puhua. Pohjanmaan juntturatkin ehkä jotain oppivat.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kaikki tievalopylväät ja tievalot pitäisi poistaa. Pilaavat kulttuurimaisemat ja häikäisevät silmiä. Tuskin on tehty mitään YVA-selvityksiä varjostuksista puhumattakaan, kun niitä on pykätty.

   • Anonyymi

    Niin ja minkähänlaisia magneettikenttiä niistä syntyy. Melkoista huminaa ainakin pitävät.


   • Anonyymi

    Tätä mantraa olet vissiin täällä ennenkin laulanut. Lapsellista, eikö sinustakin. 250 - 300 m korkeat tuulivoimalat ovat jotain aivan muuta kuin lyhtypylväät. Niillä on myös selvä funktio, valaiseminen. Sen sijaan järjettömästi sijoitetuista tuulivoimaloista ei oikein löydy mitään todellista hyötyä, ainoa mitä niistä saadaan on maanvuokratulot maanomistajille ja kiinteistöverotulot kunnille. Siis kärpäsenkakkaa.


  • Anonyymi

   Yöunet menee ja sähköä kuluu, kun yritetään luonnollista pimeyttä valaista.

  • Anonyymi

   Laitoin seuraavan kommentin Hesarin keskusteluihin tänään:

   ""INVESTOINTIEN suuntautuminen länteen johtuu osin hyvistä tuuliolosuhteista, osin siitä, että vakiintuneissa tuulivoimakunnissa asukkaat ja päättäjät suhtautuvat hankkeisiin myönteisesti."

   Tuo asukkaiden myönteisyys ei pidä ollenkaan paikkaansa useissa tapauksissa. Oikein kirjoitettuna pitäisi kirjoittaa näin: Tuulivoima-alueita runnotaan kuntiin lähiasukkaiden ankarasta vastustuksesta piittaamatta.

   Räikeä esimerkki on Sievi. Siellä keskustaenemmistöinen valtuusto jyräsi tuulivoimakaavan alueelle, joka ei ole tuulivoimarakentamiseen ollenkaan sopiva. Kylät ympäröivät aluetta n.1,5 km etäisyydellä, tuulivoimaloiden lavat tulevat pyörimään paljon käytetyn tien "päällä", maisemahaitat ovat valtavat, menetetään kyläläisten perinteinen retkeily- ja suunnistusalue jne. Yli 90 % lähiasukkaista vastusti tätä tuulivoimahanketta. Ei mitään vaikutusta. Ja valitettavasti Suomessa on tällä hetkellä sellainen tilanne, että kun kunta puoltaa tuulivoimahanketta, mitkään muut tahot eivät asetu puolustamaan lähiasukkaita. On siis lähes turha valittaa hallinto-oikeuksiin. Lähiasukkailla ei siis ole mitään toivoa saada oikeutta Suomessa häikäilemätöntä tuulivoimarakentamista vastaan. Niin surullista."

  • Anonyymi

   Höpöhöpö.....Mun elämään ei vaikuta mitenkään,tulkoot vaikka sata myllyä lisää. :-)

   • Anonyymi

    Aivan, sinäsinäsinä. Mutta kun täällä on muitakin kuin sinä. Puhkaise kuplasi ja katsele ympärillesi. Et voi toimia vain omaa etuasi ajaen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   509
   5139
  2. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   429
   5116
  3. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3444