Aihe

2/3-osan raja rikkotunee 2021

Kun kirkkoon kuuluu nyt kirkon tiedotteen mukaan 67,6 %, se tarkoittaa siis 67,55 - 67,65 %. Meneekö 2/3-osan raja rikki tänä vuonna?

Veikkaan itse että menee, mutta ei se kovin paljon vaadi että siirtyy vuoden 2022 alkuun.

5

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ja tähän ehkä sopii "vanhus muistelee" -osio perään.

   Kun tulin mukaan vapaa-ajattelijoihin viime vuosituhannen lopulla, oli evlut kirkkoon kuuluvia noin 85 % ja ennenkaikkea osuus laski vain prosenttiyksikön kymmenyksen verran vuodessa. Oli jopa ihan siinä ja siinä ettei yhtenä vuonna liittyjien määrä ylittänyt eroajien määrää.

   Miettikää: sitä vauhtia 75 % raja olisi saavutettu vuonna 2100, ja nykytilanne jossain 2180-luvulla. Ja nykyiset 60-vuotiaat tottuivat siihen, että eropiikit ovat korkeintaan lama-ajan ohimeneviä ilmiöitä. Sen ajan mittareilla nyt on eletty 15 vuotta rajua eropiikkiä!

  • Anonyymi

   2/3 raja prosenteissa on 66,66%. Eli alle 1 prosenttiyksikön kirkon jäsenosuuden lasku riittää. Aika vahvasti näyttää että alitus tulee tapahtumaan 2021 joulukuun puolella.

   • Jep. Paljon riippuu siitä, miten koronarokotteiden kanssa käy, ja siitä miten tästä palataan normaaliurille ylipäänsä. Yleisesti kevät lienee rajoitusten aikaa, kesä joka tapauksessa hiljaista erojen suhteen ja loppuvuodesta ei sitten tiedä.


  • Anonyymi

   Pidän varsin todennäköisenä, että vuoden lopulla kolmannes kansasta ei kuulu kirkkoon. Jo aivan normaalilla erovauhdilla, sekä kasteiden jatkuvalla laskulla tuohon määrään päästään todella helposti.

   • Anonyymi

    Alentava tekijä on myös se, että kirkon jäsenten kuolinluvut kasvavat vuosi vuodelta.

    Onko näistä luvuista jokin hyvä lähde?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   150
   7965
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   279
   4933
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   191
   2888