Aihe

H:gin Koskelan teinisurman taustat sosiaali-ja lastensuojelun kannalta tutkintaan!

Anonyymi

Helsingin kaupungin lastensuojelun ja sosiaalitoimen jatkuneiden laiminlyöntien johdosta ilmeinen osuus nuoren murhatun pojan tapauksessa!
Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa (Vihreät) vaikenee myös tässä asiassa, samoin alaisiinsa nähden mutta myös oman vastuunsa sivuuttaen sosiaali-ja lastensuojelun valvonnassa ym.!
Myös lasten ja nuorten koulun vastuulliset toimijat tutkitaan!

Huom. Vesikansa on mm. edelleen Vihreiden listoilla kuntavaaleissa keväällä jatkopaikkaa hamuten luonnollisesti!
Vesikansa on sosiaalialan koulutuksen saanut henkilö.

Vaikka päävastuun jo vuoden ajan kaupungissa mm. koronaan ja sen tiedottamiseen yms. liittyen ehkä liiankin kanssa on ottanut Kokoomuksen Vapaavuori, vaikka hallintoa on jaettu osiin kuten kaikki tunnistaa vastuualueet, mutta miksi he kuten Vesikansa vaikenee kaikessa?!

Miksi ei tämän ja monien muiden lastensuojelun asiakkaiden etua ja turvallisuutta ole voitu taata tässä jatkuneessa ja tiedossa olleessa asiassa?

JK.
( Kaikki muistaa vastaavan Helsingin sos.toimen laiminlyönnin josta kukaan sosiaalitoimessa/ lastensuojelussa mukana olleet eivät saaneet MITÄÄN sanktioita tai edes potkuja oli tapaus pienen VILJA Erika tytön kamala murha kotioloissa!)
---------§§§--------
1.2.2021 MTV3
"Poliisi selvittää koulun ja lastensuojelun vastuuta Koskelan teinimurhassa
Poliisi selvittää nyt lastensuojelun ja koulun toimintaa Koskelan murhaan liittyen.

Helsingin poliisi aloitti torstaina esiselvityksen, jossa tarkastellaan sitä, oliko viranomaisten toiminta riittävää ennen 4. joulukuuta 2020 tapahtunutta henkirikosta. Selvityksen taustalla on muun muassa se, että esitutkinnassa paljastui uhriin kohdistuneen ennen henkirikosta pitkään jatkunutta kiusaamista ja useita pahoinpitelyitä.

– Eri viranomaisten toiminta on ollut tutkinnassa esillä Koskelan murhatutkinnan alusta asti ja asiasta on keskusteltu myös asianomistajatahon kanssa, rikostutkintayksikön johtaja Jonna Turunen sanoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi kuvailee tapausta poikkeuksellisen vakavaksi henkirikosepäilyksi. Se kertoo esiselvityksestä tiedottavan sen valmistuttua.

Lue myös: Poliisitutkinta maalaa synkkääkin synkemmän kuvan Koskelan murhaepäilyn taustoista – näin omat "kaverit" alistivat ja mursivat uhrin traagisin seurauksin..." .../...
__________________________________________________________________________________________
Ja/... toisaalla...
"Koskelan henkirikoksen uhri oli lastensuojelun asiakas ja se toi esiin alan kipupisteet – asiantuntija: Hatkassa olevia nuoria ei välttämättä etsi kukaan
Lastensuojelun vaativa sijaishuolto kaipaa kiperästi uudistamista, jotta nuoret saisivat tarvitsemaansa apua.
https://yle.fi/uutiset/3-11717894 _!!!

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tässä alkuun kaksi § -ää joidenka mukaan lapsen oikeutta on turvattava eri toimijoiden avulla ja myötävaikutuksell.
   ( Ei ilm. koske esim. Helsingin sosiaalitointa ja kouluja?)

   https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070417 ___
   1 §
   Lain tarkoitus
   Lain tarkoituksena on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.

   2 §
   Vastuu lapsen hyvinvoinnista
   Lapsen vanhemmilla ja muilla huoltajilla on ensisijainen vastuu lapsen hyvinvoinnista. Lapsen vanhemman ja muun huoltajan tulee turvata lapselle tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi siten kuin lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetussa laissa (361/1983) säädetään.

   Lasten ja perheiden kanssa toimivien viranomaisten on tuettava vanhempia ja huoltajia heidän kasvatustehtävässään ja pyrittävä tarjoamaan perheelle tarpeellista apua riittävän varhain sekä ohjattava lapsi ja perhe tarvittaessa lastensuojelun piiriin.

   Lastensuojelun on tuettava vanhempia, huoltajia ja muita lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavia henkilöitä lapsen kasvatuksessa ja huolenpidossa järjestämällä tarvittavia palveluja ja tukitoimia. Jäljempänä tässä laissa säädetyin edellytyksin lapsi voidaan sijoittaa kodin ulkopuolelle tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin lapsen hoidon ja huollon järjestämiseksi. /... jne.

  • Anonyymi

   Toivon että media pitää tämän jutun kokoajan tuoreena esillä. Etenkin jos alkaa tulla niitä väistelyitä että "kun Suomen laki..."

  • Anonyymi

   Syytettyjen vanhemmat näkyvät unohtuneen. Media voisi kaivella esille että minkälainen porukka kasvattaa tällaista sakkia.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   15924
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   308
   6825