Mihin katosi Tarja Halonen

Arja Paanasen kommentti: Presidentti Haloselta noloa puhetta Venäjästä – mihin katosi taka­vuosien ihmis­oikeus­taistelija?
Pietarin ja Moskovan sunnuntaisten pieksäjäisten jälkeen on selkäpiitä karmivaa katsella uudelleen presidentti Tarja Halosen lauantainen haastattelu Ykkösaamussa, kirjoittaa Venäjä-erikoistoimittaja Arja Paananen.

VENÄJÄN myllerryksen kommentoiminen ei ole helppoa, mutta on asioita, joista meidän suomalaisten demokratian kasvattien pitäisi pitää kiinni.

Jokaisella ihmisellä on oikeus elämään.

Ja mikäli tuota oikeutta on jonkin kohdalla loukattu, hänellä on oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Mutta mikäli tämäkään oikeus ei toteudu, uhrilla ja muilla hänen kanssaihmisillään on täysi oikeus osoittaa mieltään ja vaatia muutoksia oman yhteiskuntansa sisälle.

Juuri näistä perustavaa laatua olevista ihmisoikeuksista on kyse Venäjän kuohunnassa.

Niinpä ei pitäisi olla myöskään mitään epäselvyyttä siitä, etteikö myös legendaarisen ihmisoikeustaistelijan mainetta kantava presidentti Tarja Halonen voisi ottaa Venäjän tapahtumiin ryhdikästä kantaa. Mutta ei näköjään voinut, ei ainakaan vielä lauantaina Ylen Tv1:n Ykkösaamussa.

Lue lisää: Poliisi kidutti pidätettyjä tainnutusaseilla – hurjat silminnäkijävideot Venäjältä

Lue lisää: Venäjän syyttäjäviranomaiset tukevat ”laillista ja oikeutettua” vaatimusta Navalnyin panemisesta vankilaan

VÄÄNNETÄÄN rautalankaa.

Presidentti Vladimir Putinin hallinto on yrittänyt murhauttaa poliittisen vastustajansa Aleksei Navalnyin käyttämällä häneen kansainvälisesti kiellettyä kemiallisen sodankäynnin asetta.

Kun Navalnyi sitten jäikin henkiin, Venäjän oikeuslaitos ei ole ainoastaan kieltäytynyt tutkimasta häneen kohdistunutta murhayritystä, vaan on laittanut nyt hänet itsensä vankilaan tekaistujen syytteiden nojalla.

Ja kun Venäjän kansalaiset ovat Navalnyin kohtelun vuoksi heränneet omasta alamaiskoomastaan osoittamaan mieltään sortohallintoa kohtaan, Kreml on komentanut mellakkapoliisit kaduille kiduttamaan vuorostaan heitä mielivaltaisissa kiinniotoissa pampuilla, sähkölamauttimilla tai uhkailluilla vankeustuomioilla.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007776784.html

33

989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tavja on vihervasen DDR-kasvatti. Tuntee luonnostaan vetoa autoritäärisiin hallintoihin.

      • Anonyymi

        Ei ole sivistynyttä mitään puhevikaa pilkata. Hänen sanomisiaan saa arvostella.


    • Anonyymi

      Suomessa lainsäädäntö ja sen noudattaminen on mielivaltaista.
      Esim AlTae juutalaisista rasistisia mielipiteitä julkisesti .. ei tuomiota(?).
      Suomalaisia mielipiteitä Islamista ... tulee tuomioita???
      Suomessa suomalaisilla tulee olla mielipiteitä ja näkemyksiä, eikä sitä saa Suomen syyttäjälaitos kumota eikä ahdistella/vainota.
      Sen sijaan AlTae ei ole suomalainen ja hänen rasistiset juttunsa on ehdottomasti tuomittava.
      Että on outoa sössötystä puhua Venäjästä kun oma takapiha on sonnan peitossa.

      • Anonyymi

        Sulta on jäänyt lukematta perusteet miksi syytetään ja tuomitaan ja miksi ei.

        Kaikista joista on tehty rikosilmoitus, tutkitaan ja tehdään lakiin perustuva päätös syyttämisestä tai syyttämättä jättämisestä. Suimen oikeuslaitos on riippumaton .

        Venäjällä taasen ei ole riippumatonta oikeuslaitosta. Venäjällä oikeuslaitos on valjastettu palvelemaan putinia ja hänen kavereitaan, ja kaikk vastustajat joko tapetaan, heitetään linnaan, myrkytetään tai mukiloidaan. Joten venäjä on täysin Natsi Fasisti valtio.


    • Anonyymi

      Tarja on aina ollut Putinin ystävä, ja arvostanut häntä. Oli kyllä huolestunut maan kehityksestä, mutta olisi odottanut painokkaampaa tuomitsemista. Syntilistahan on pitkä, murhista, myrkytyksiin, ja tekaistuihin syytteisiin. Vasemmistososialisti kokee aina pientä lukkarinrakkautta NL/Venäjään.

    • Anonyymi

      Tarja poisti miinat Suomelta mutta Putin ei ottanut onkeen Tarjan tarjousta vapaasta maahantulosta Tarjan ihailemalle puna-armeijalle, tuolle valkobandiittien kurittajalle.

      Niinpä Tarjasta ei koskaan tullut elinikäistä Suomen (nukke)hallitsijaa.

      • Anonyymi

        Tajja vaihtoi jv-miinat kahteen kissaan.
        Huono diili,sanon mä.


    • Anonyymi

      Tarja hyväksyi Venäjän mielenosoitukset.
      Hän oli oli aina Putinin kannalla.

    • Anonyymi

      Tarja ei selväjärkisenä presidenttinä usko länsimedian höpinöitä Venäjän valtiollisista murhista ja Navan kannatuskin oli vähän niin ja näin kun ihmetteli että mikä mies Nava on .
      Tänään on julkaistu tiedustelun valvontavideo jossa Navan avustaja pyytää britannian lähetystön mi6 agentilta 20-30 miljonaa dollaria Navan porukan palveluksista sille. Tarjan epäily oli aivan oikein Navan suhteen joka on mi6n leivissä kuin maanpetturi ainakin. Nava js sen porukka on surkea ulkoparlamentaarinen vallankaappaus porukka ja rahanpyytäjä asuu nyt Lontoossa on mi6een liittyvässä vallankaappaushautomossa töissä

      • Anonyymi

        Oli mikä oli niin hänet yritettiin tosissaan murhata eikä hänellä ole minkäänlaista mahdollisuutta vallankaappaukseen! Salamurhayritys on kyyninen temppu! Vai kiistätkö senkin?


    • Anonyymi

      Tarja puhui Venäjästä pehmosia.

      • Anonyymi

        Olishan se voinut jyrkemminkin putinismin tuomita, Tarjan poliittinen historia heijastui sanojen valinnassa. Minkäs koira karvoilleen voi.


      • Anonyymi

        Marinin ja Niinistön perusteeton Venäjän demonisointi varmasti miellytti mutta se tulee pian vastaan jossain muussa asiassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Marinin ja Niinistön perusteeton Venäjän demonisointi varmasti miellytti mutta se tulee pian vastaan jossain muussa asiassa

        Juu kuten Nato jäsenyyttä puoltavana mielipiteenä. Nyllä Nato kuulee.


    • Anonyymi

      Tarja kylmensi aikoinaan 12 vuodessa suhteet USA:han eikä hän ole koskaan pässyt eroon yleisvasemmistolaisuudestaan vaan fanittaa tiukasti Puttea!

      • Anonyymi

        USAn pressa oli itse kylmennyt kun ei edes kätellyt Tarjaa hänen USAn vierailulla mutta Trumppi taputteli nuolijaNiinistöä joka paikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USAn pressa oli itse kylmennyt kun ei edes kätellyt Tarjaa hänen USAn vierailulla mutta Trumppi taputteli nuolijaNiinistöä joka paikkaan.

        Tarja meni munimaan ja kertomaan puttelle suomen, euroopan ja usan salaisia asioita. Siksi usan presidentti pisti välit poikki Haloseen. Jos muistat niin Merkel ei Halosen kanssa kaveerannut, sama syy.

        Halonen kumarsi putten suuntaan ja pyllisti lännelle. Tulos oli karmea.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarja meni munimaan ja kertomaan puttelle suomen, euroopan ja usan salaisia asioita. Siksi usan presidentti pisti välit poikki Haloseen. Jos muistat niin Merkel ei Halosen kanssa kaveerannut, sama syy.

        Halonen kumarsi putten suuntaan ja pyllisti lännelle. Tulos oli karmea.

        Kyllä se oli karmea YK-puhe joka suututti USA:n. Halonen olisi tarvinnut lapsenlikan joka katsoo Halosen perään. Ihan mitä tahana ei voi laukoa YK:n puhujanpöntöstä.


    • Anonyymi

      Tarja puhui kuin presidentti ainakin eikä niinkuin Niinistö joka pökäisi heti tuomitsemaan Venäjän Navan myrkytyksestä ja vangitsemisesta vaikka EU perui tuomitsemista kun Navan myrkytystä ei ole tutkittu Saksan vastustuksen vuoksi.

      • Anonyymi

        Tuo nyt on täyttä sontaa. Navalnyn kalsarit tutkittiin useammassa paikassa ja venäjää vaadittiin mukaan tutkimuksiin mutteivät tulleet. Venäjä alkoi heti urputtamaan vastaan .


    • Anonyymi

      Mihin katosi Niinistö kun Marin otti ohjat käsiinsä. Varmasti Venäjällä on oma surketensa mutta pitää suhteuttaa Suomen nykyiseen surkeuteen ja jos Navalismi on uusi suunta niin Venäjä siirtyy demokratiasta suoraan Stalismiin ja se varmasti venäläisiä riemastuttaa. On puhuttu Navan korruptiovastaisista tutkimuksista mutta yksikään niistä on tuskin päätynyt oikeuteen muuten kuin viranomaisten toimesta. Navan korruptio tutkimus on kulissia joka peittää toiminnan oikean tarkoituksen ja lakimiehet on suurimpia rikollisia kun Nava ei osaa noudattaa yhtään lain määräystä mikä hänelle ja hänen mielen osoittajilleen on annettu.
      Navaluskonto näkyy pesiytyneen myös Suomeen mikä ei ole mikään ihme kun täällä uskotaan kritiikittä kaikki minkä valtavirtamedia vain uutisoi.

      • Anonyymi

        Nava palasi Venäjälle vaikka tiesi tulevansa vangituksi! Siinä oli enemmän moraalista kanttia kuin räkyttävässä Venäjän stallarissa löytyy ikinä!


    • Anonyymi

      Halonen asuu nykyään Moskovassa Putinin palvelijana Kremlissä suunnittelemassa Ukrainan ja Suomen valtaamista.
      Halonen on jo 70-luvusta alkaen halunnut salaa Suomen liittyvän osaksi Venäjää👹

      • Anonyymi

        Eiköhän se asu yhä Hakaniemessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se asu yhä Hakaniemessä?

        Juu siellä punikkitornin vieressä.

        Järkyttävää miten kaikki nivoutuu sosialismiin.


    • Anonyymi

      Hän ei ole enää kansalaisten äänestämässä virassa, on siirtynyt täysin kannattamattomaan joukkioon.

    • Anonyymi

      Kissa vei kielen

    • Anonyymi

      Itä-Saksalaisten on nyt tähän maailman aikaan pysyä hiljaa ettei mokailisi enempää ja antaa maan ulkopoliittiselle (sivistyneimmille tekijöille) työrauhan joka korjaa jo aiempia virheitä

    • Anonyymi

      Muistan hyvin sen kun aikoinaan Haloska yritti turhaan aikoinaan päästä Valkoiseen taloon moikkaamaan silloista Yhdysvaltain presidentti Bushia Washingtonissa.
      Mutta kuinka ollakkaan Valkoinen talo ei ollutkaan halukas järjestämään tapaamista Bushin ja Halosen kesken.
      Mielestäni oli ihan oikein Tarjalle että ei saanut kutsua Valkoiseen taloon muiden naapurimaiden tapaan. Koska Halonen oli ehtinyt aiheuttaa niin paljon vahingoa maittemme välisille suhteille 2000-luvun puolivälissä, Nato vastaisilla ja Irakin sodan vastaisilla kommenteillaan mediassa.

    • Anonyymi

      Tarja taitaa olla nyt ns. hömpsyssä, höyryssä, ryyppy päällä, antabusta vailla....pikkurilli suorana.....

      Kaikki mitä kertoi suomalaisille meni päin haloskaa....

    • Anonyymi

      Tarja Halonen on Suomen kansan suuri syntiinlankeemus.

      DDR-fani, joka sanoo Putinia ystäväkseen. Haluaa Suomen antauvan idän edessä ja halveksiin armeijaamme. Paatunut koimmunisti demariksi naamioituneena.

    • Anonyymi

      Koko yk:n yleiskokous kohahti kun meidän Tarja saneli usa:lle madpnluvut puhujapöntöstä .
      Pilasi hyvät suhteet amerikkaan , niitä on varmasti ollut kova työ koittaa parannella .
      Minkälainen epäilys heillä jäi meihin päin sitä ei kerrota .
      Tarja Halonen on ylhäisessä yksinäisyydessään huonoin presidentti joka meillä on ollut .
      Nyt kun meidän olisi viimeistään jätettävä hakemus natoon on meillä demari pääministeri ja presidentti ei ole naton kannalla .
      Kun venäjä myöntää ahvenanmaalle itsenäisyyden ja lähettää sinne rauhanturvaajia on meidän enään myöhäistä anoa jäsenyyttä .

    • Ihmiskunnan tärkeimmän puolustajan rauhan-USA:n YK:n puhujapöntössä haukunnut Halonen seuraa parhaillaan TV:tä *uset housuissa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1716
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1337
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1230
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1198
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1096
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1052
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      997
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      884
    Aihe