Aihe

Mihin katosi Tarja Halonen

Arja Paanasen kommentti: Presidentti Haloselta noloa puhetta Venäjästä – mihin katosi taka­vuosien ihmis­oikeus­taistelija?
Pietarin ja Moskovan sunnuntaisten pieksäjäisten jälkeen on selkäpiitä karmivaa katsella uudelleen presidentti Tarja Halosen lauantainen haastattelu Ykkösaamussa, kirjoittaa Venäjä-erikoistoimittaja Arja Paananen.

VENÄJÄN myllerryksen kommentoiminen ei ole helppoa, mutta on asioita, joista meidän suomalaisten demokratian kasvattien pitäisi pitää kiinni.

Jokaisella ihmisellä on oikeus elämään.

Ja mikäli tuota oikeutta on jonkin kohdalla loukattu, hänellä on oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Mutta mikäli tämäkään oikeus ei toteudu, uhrilla ja muilla hänen kanssaihmisillään on täysi oikeus osoittaa mieltään ja vaatia muutoksia oman yhteiskuntansa sisälle.

Juuri näistä perustavaa laatua olevista ihmisoikeuksista on kyse Venäjän kuohunnassa.

Niinpä ei pitäisi olla myöskään mitään epäselvyyttä siitä, etteikö myös legendaarisen ihmisoikeustaistelijan mainetta kantava presidentti Tarja Halonen voisi ottaa Venäjän tapahtumiin ryhdikästä kantaa. Mutta ei näköjään voinut, ei ainakaan vielä lauantaina Ylen Tv1:n Ykkösaamussa.

Lue lisää: Poliisi kidutti pidätettyjä tainnutusaseilla – hurjat silminnäkijävideot Venäjältä

Lue lisää: Venäjän syyttäjäviranomaiset tukevat ”laillista ja oikeutettua” vaatimusta Navalnyin panemisesta vankilaan

VÄÄNNETÄÄN rautalankaa.

Presidentti Vladimir Putinin hallinto on yrittänyt murhauttaa poliittisen vastustajansa Aleksei Navalnyin käyttämällä häneen kansainvälisesti kiellettyä kemiallisen sodankäynnin asetta.

Kun Navalnyi sitten jäikin henkiin, Venäjän oikeuslaitos ei ole ainoastaan kieltäytynyt tutkimasta häneen kohdistunutta murhayritystä, vaan on laittanut nyt hänet itsensä vankilaan tekaistujen syytteiden nojalla.

Ja kun Venäjän kansalaiset ovat Navalnyin kohtelun vuoksi heränneet omasta alamaiskoomastaan osoittamaan mieltään sortohallintoa kohtaan, Kreml on komentanut mellakkapoliisit kaduille kiduttamaan vuorostaan heitä mielivaltaisissa kiinniotoissa pampuilla, sähkölamauttimilla tai uhkailluilla vankeustuomioilla.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007776784.html

15

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tavja on vihervasen DDR-kasvatti. Tuntee luonnostaan vetoa autoritäärisiin hallintoihin.

   • Anonyymi

    Ei ole sivistynyttä mitään puhevikaa pilkata. Hänen sanomisiaan saa arvostella.


  • Anonyymi

   Suomessa lainsäädäntö ja sen noudattaminen on mielivaltaista.
   Esim AlTae juutalaisista rasistisia mielipiteitä julkisesti .. ei tuomiota(?).
   Suomalaisia mielipiteitä Islamista ... tulee tuomioita???
   Suomessa suomalaisilla tulee olla mielipiteitä ja näkemyksiä, eikä sitä saa Suomen syyttäjälaitos kumota eikä ahdistella/vainota.
   Sen sijaan AlTae ei ole suomalainen ja hänen rasistiset juttunsa on ehdottomasti tuomittava.
   Että on outoa sössötystä puhua Venäjästä kun oma takapiha on sonnan peitossa.

  • Anonyymi

   Tarja on aina ollut Putinin ystävä, ja arvostanut häntä. Oli kyllä huolestunut maan kehityksestä, mutta olisi odottanut painokkaampaa tuomitsemista. Syntilistahan on pitkä, murhista, myrkytyksiin, ja tekaistuihin syytteisiin. Vasemmistososialisti kokee aina pientä lukkarinrakkautta NL/Venäjään.

  • Anonyymi

   Tarja poisti miinat Suomelta mutta Putin ei ottanut onkeen Tarjan tarjousta vapaasta maahantulosta Tarjan ihailemalle puna-armeijalle, tuolle valkobandiittien kurittajalle.

   Niinpä Tarjasta ei koskaan tullut elinikäistä Suomen (nukke)hallitsijaa.

   • Anonyymi

    Tajja vaihtoi jv-miinat kahteen kissaan.
    Huono diili,sanon mä.


  • Anonyymi

   Tarja hyväksyi Venäjän mielenosoitukset.
   Hän oli oli aina Putinin kannalla.

  • Anonyymi

   Tarja ei selväjärkisenä presidenttinä usko länsimedian höpinöitä Venäjän valtiollisista murhista ja Navan kannatuskin oli vähän niin ja näin kun ihmetteli että mikä mies Nava on .
   Tänään on julkaistu tiedustelun valvontavideo jossa Navan avustaja pyytää britannian lähetystön mi6 agentilta 20-30 miljonaa dollaria Navan porukan palveluksista sille. Tarjan epäily oli aivan oikein Navan suhteen joka on mi6n leivissä kuin maanpetturi ainakin. Nava js sen porukka on surkea ulkoparlamentaarinen vallankaappaus porukka ja rahanpyytäjä asuu nyt Lontoossa on mi6een liittyvässä vallankaappaushautomossa töissä

  • Anonyymi

   Tarja puhui Venäjästä pehmosia.

   • Anonyymi

    Olishan se voinut jyrkemminkin putinismin tuomita, Tarjan poliittinen historia heijastui sanojen valinnassa. Minkäs koira karvoilleen voi.


   • Anonyymi

    Marinin ja Niinistön perusteeton Venäjän demonisointi varmasti miellytti mutta se tulee pian vastaan jossain muussa asiassa


  • Anonyymi

   Tarja kylmensi aikoinaan 12 vuodessa suhteet USA:han eikä hän ole koskaan pässyt eroon yleisvasemmistolaisuudestaan vaan fanittaa tiukasti Puttea!

   • Anonyymi

    USAn pressa oli itse kylmennyt kun ei edes kätellyt Tarjaa hänen USAn vierailulla mutta Trumppi taputteli nuolijaNiinistöä joka paikkaan.


  • Anonyymi

   Tarja puhui kuin presidentti ainakin eikä niinkuin Niinistö joka pökäisi heti tuomitsemaan Venäjän Navan myrkytyksestä ja vangitsemisesta vaikka EU perui tuomitsemista kun Navan myrkytystä ei ole tutkittu Saksan vastustuksen vuoksi.

  • Anonyymi

   Mihin katosi Niinistö kun Marin otti ohjat käsiinsä. Varmasti Venäjällä on oma surketensa mutta pitää suhteuttaa Suomen nykyiseen surkeuteen ja jos Navalismi on uusi suunta niin Venäjä siirtyy demokratiasta suoraan Stalismiin ja se varmasti venäläisiä riemastuttaa. On puhuttu Navan korruptiovastaisista tutkimuksista mutta yksikään niistä on tuskin päätynyt oikeuteen muuten kuin viranomaisten toimesta. Navan korruptio tutkimus on kulissia joka peittää toiminnan oikean tarkoituksen ja lakimiehet on suurimpia rikollisia kun Nava ei osaa noudattaa yhtään lain määräystä mikä hänelle ja hänen mielen osoittajilleen on annettu.
   Navaluskonto näkyy pesiytyneen myös Suomeen mikä ei ole mikään ihme kun täällä uskotaan kritiikittä kaikki minkä valtavirtamedia vain uutisoi.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   11362
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   4595