Aihe

SOVITUKSESTA

Anonyymi

Moni "raamatuntuntija" tykkää kovasti käyttää sanoja "oppi", "asiayhteys" ja "kokonaisuus". "Oppeja" ovat kaikki sellaiset raamattunäkemykset, jotka eivät ole linjassa "raamatuntuntiijan" oman näkemyksen kanssa.
"Asiayhteyteen" ja "kokonaisuuteen" tällainen ekspertti tukeutuu tilanteessa, jossa hänen tulee saada vääristää Paavalin yksinkertainen evankeliumi, joka kuuluu

Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa.

Aina, kun Paavalin evankeliumia aletaan vääristää, joudutaan vääristämään samalla kieltä, sanojen merkityksiä. Se, kuinka tätä ei suostuta myöntämään tai tätä ei havaita, jää minulle mysteeriksi. Ehkä helvetinpelko roihuaa niin voimakkaasti sielun syövereissä, että se tekee ihmisistä "viattomia valehtelijoita".

Kirjanoppinut raiskaa väärennöksellään sovittaa/sovitus-sanan merkityksen. Nimittäin lause "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa" on sisällöltään täysin yksinkertainen ja yksiselitteinen. Ihminen Jeeesus Kristus tarjosi itsensä KOKO ihmiskunnan Edustajana - MEITÄ KAIKKI EDUSTAEN ELI MEINÄ - itsensä sovitusuhrina Jumalalle, jolle oman Pojan uhri oli "suloinen tuoksu" ja joka SEN VUOKSI hyväksyi Jeesuksen uhrin TÄYDELLISESTI. Tällä uhrillaan Jeesus saattoi koko ihmiskunnan sovintoon Jumalan kanssa eli Jumala SOVITTI MEIDÄT ITSENSÄ KANSSA. Meidät on nyt sovitettu; Jumala itse sovitti meidät kanssaan Kristuksessa.

Tämä kaikki siis tapahtui jo täydellisesti ja loppuun saatetusti ristillä; koko ihmiskunta tuli sovitetuksi Jumalan kanssa. Tässä ei ole yhtikäs mitään epäselvää.
Jos olisi, Paavali AIVAN TAATUSTI ILMAISISI ASIAN JOTENKIN TOISIN - HÄN EHDOTTOMASTII KOROSTAISI SITÄ, ETTÄ JUMALA ON ASETTANUT SOVITUKSEN AINOASTAAN TARJOLLE - ETTÄ JUMALA NIMENOMAAN EI SOVITTANUT MAAILMAA VAAN TOI SOVITUKSEN PELKÄSTÄÄN TARJOLLE, "USKOLLA VASTAANOTETTAVAKSI". Näin hän ei kuitenkaan tee.

Tämän saatanallisen harhan tekee Paavalin sijasta sen sijaan suomentaja. "Antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa" on niin saatanallisen kiero ja epälooginen ratkaisu, että siitä pitäisi tuomita vankilaan.
Biblehub-sivuilla on niin monta englanninkielistä käännöstä, etten viitsiinyt niitä edes laskea; niitä on kenties yli 40. Kaikissa paitsi yhdessä - 1500-luvulta tähän päivään - lukee "Be reconciled to God." Ei puhuta mistään sovituksen "vastaanottamisesta" vaan siitä, että "olkaa sovitetut". Ajatuskulku on seuraava: teidät on sovitettu - OLKAA siis sovitetut! Eli: HYVÄKSYKÄÄ SE, ETTÄ TEIDÄT ON SOVITETTU.

Tämä on täysin eri asia kuin asettaa uskominen sovituksen EDELLYTYKSEKSI, mikä on ANTIevankeliumia.

Mutta toki kaiken tuon päälle voi halutessaan oksentaa elegantisti käyttäen sanoja "asiayhteys" ja "kokonaisuus". Silloin kuulostaa varmaankin omasta mielestään kauhean fiksulta.

- GF -

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Etkö itse ymmärrä sitten lausetta ja sen sisältöä?

   Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa.

   Jeesus on itse kertonut ettei tullut kumoamaan käskyjä.
   Käskyt on ja pysyy. Tie kulkee ainoastaan Jeesuksen kautta.
   Jeesus sanoi "paranna tapasi".
   Paavalin lause ei mitenkään mitätöi Jeesusta ja hänen opetuksiaan.
   Ymmärrän, että on vaikea pysyä vain ihmisen asemassa ja hyväksyä mitättömyytensä. Et päässyt asemaan, jossa sanot kuinka asiat ovat. Harmittaako?
   Paholaista se harmittaa ja hänen sanan saattajiaan.

   • Anonyymi

    No niin, tuukka 7-v, nyt hampaiden pesuun siitä ja äipän viereen tutimaan. :D


   • Anonyymi

    Teidän toraistien lainpalvonta saa hassuja muotoja. Sinä, joka katsot voivasi pitää lain, hyväksyt mitättömyytesi toisin kuin minä, joka en katso kykeneväni sitä pitämään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   9804
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   4149