Aihe

Uskonto on yksityisasia!

Anonyymi

Ei mulla uskontoja vastaan sinällään mitään ole, mutta uskonto on yksityisasia, jota ei pidä yhteiskunnan tukea. Jos joku uskoo johonkin tai on uskomatta niin pitäköön sen ihan itse ja yksinään sen omana tietonaan ja suunsa kiinni. Se ei kuulu muille eikä siitä tarvitse puhua. Siitä muiden ei myöskään tule udella ja alkaa kyselemään.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kyllä sinulla on vilpitön tarkoitus. Ihmisellä on oikeus ajatella asioista juuri kuten hän haluaa. Myös elämänkatsomuksesta kyllä.
   Asia on kuitenkin niin että ajattelutapansa jokainen paljastaa vähitellen jokatapauksessa. Aivan kuten poliittinen mielipide, jokaisella on omansa ja yhteiselossa, kontakteissa se paljastuu.
   Sitten on kaksi kokijaa se joka kuuntelee ja se joka puhuu jolloin kummallakin on oma päättelykykynsä siitä mitä kuulee ja siitä mitä puhutaan.

   • Anonyymi

    Uskonto ja politiikka ovat asioita joista ei ole sopivaa eikä hyvä puhua muiden kuullen. On parempi pitää ne asiat omana tietonaan ja pysyä hiljää suu supussa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uskonto ja politiikka ovat asioita joista ei ole sopivaa eikä hyvä puhua muiden kuullen. On parempi pitää ne asiat omana tietonaan ja pysyä hiljää suu supussa.

    Kannanottosi on uskonnollinen ja poliittinen. Miksi et pitänyt ajatustasi vain omana tietonasi, pysynyt hiljaa suu supussa?


  • Anonyymi

   Tuttavani joka oli krkosta eronnut ja ateisti haki työnopettajan virkaan. Hänret hyväksyttiin mutta ehtona oli että pitää olla kirkon jäsen. Hän oli kuolemaansa saakka katkera pakotteesta. Oli ammatitaitoinen ja ystävällinen opettaja eräässä maalaisammattikoulussa eläkkeelle saakka ja erosi heti sen jäleen kirkosta.

  • Anonyymi

   Eikö ole hienoa, että Suomessa sinulla on täysi vapaus omaan mielipiteeseen ja sen kertomiseen julkisesti?

   Kristinuskoon kuuluu oleellisena osana se, että kristitty kertoo uskostaan muille. Kristinusko ei ole yksityisasia, vaikkakin kristityn määritelmään kuuluu se, että uskoo omakohtaisesti. Kristillisessä maassa asuminen tai kristillisen kirkon jäsenyys ei tee ihmisestä kristittyä.

  • Anonyymi

   Paitsi kriskinusko ei ole yksityisasia - meille on annettu lähetyskäsky.

   • Anonyymi

    Auttaa pitää mutta uskonnollinen käännyttäminen on iljettävää agitaatiota ja valheellusen propagandan levittämistä.


  • Anonyymi

   Miksi uskonvakaumuksesta pitäisi "sulkea suunsa"? Millä oikeudella sinä sitä vaadit?

   Sulkevatko epäuskoiset suunsa hulluista käsityksistään koskien evoluutiota, kuolemaa yms. ? Sulkevatko epäuskoiset suunsa ryypäämisistään ja pidättäytyvätkö rienaamisistaan?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   125
   2555
  2. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   140
   2469