Aihe

Keskusta ottaa nyt demareilta, siellä menetelty vilpisesti

HUSin laittomien hankintojen historia on yhtä pitkä kuin kuntayhtymä itsekin. Epäkohdista ääneen puhuneet kokevat tulleensa painostetuksi.
HUSin johtaja osallistui kilpailutuksiin, jotka voitti hänen perhetuttunsa yhtiö – MOT:n lähde: ”Tämä hulluus täytyy lopettaa”
HUSissa tehdään edelleen laittomia ostoksia ainakin kymmenillä miljoonilla vuodessa – Toimitusjohtajan mukaan tilanne on ”täysin kestämätön”

HUS:n toimitusjohtaja oli vuosina 2010–2018 Aki Lindén, joka nousi vuoden 2019 vaaleissa demarien kansanedustajaksi. Lindén on kertonut saaneensa tietoa kilpailutusten laiminlyönneistä vasta vuonna 2018 -pukkas hätävaleen.
https://areena.yle.fi/1-50654070
MOT:n mukaan ohjelman hankkimista HUS:n asiakirjoista kuitenkin selviää, että jo vuonna 2011 HUSin hallituksessa on käsitelty sisäisen tarkastuksen raporttia, joka on tehty miljoonan euron lainvastaisesta hankinnasta. Ohjelmassa Lindén kertoo, ettei muista kyseistä asiaa.

Useita eri hankintasopimusten epäselvyyksiä on ohjelman mukaan mainittu HUS:n tarkastusasiakirjoissa ja vuosikertomuksissa vuosien varrella. Linden korostaa ohjelmassa, ettei hän ole voinut valvoa ”yksittäisiä hankintoja”.

Lindén oli Juha Sipilän (kesk) hallituksen ajaman sote-uudistuksen näkyvä vastustaja. Viimeisen sote-esityksen kaaduttua maaliskuussa 2019, Lindén kertoi työskennelleensä joka päivä sen kaatamiseksi.

Yleisradion tutkivan journalismin ohjelma MOT kertoo maanantaina 1. helmikuuta esitetyssä jaksossaan, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) on laiminlyöty hankintalain vaatimia kilpailutuksia.
LINDEN TUSKIN VOI JATKAA KANSANEDUSTAJANA !

Lindén pyrkii Turun pormestariksi. Hänen lisäkseen paikkaa ovat ilmoittaneet tavoittelevansa Jarmo Laivoranta (kesk), Minna Arve (kok), Mikael Miikkola (ps), Elina Rantanen (vihr), Terhi Vörlund-Wallenius (r) ja Sasu Haapanen (vas).

Onkin sutkin oloinen mies, perus sosialisti oman edun tavoitetlija, kipailutuksista aina jää omaankin taskuun. Hyvä ettei Maito-arska ole valvojana, nämä poistuisi.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kepu on nyt sellaisessa asemassa ettei ota keltään mitään. Jos Linden oli Sipilän Soten ahkeran vastustaja, niin hänelle pitäisi antaa mitali. Paina elätti kalloosi tämä

  • Anonyymi

   Linden tulee istumaan useita vuosi vankilassa. Vastustaa Soten, koska pelkkää sen ehkäisevän HUS-korruptiota.

  • Anonyymi

   Ai ai, kun tuli demaeille pahaan paikkaan tämäkin kavallus. Keskusta tulee siitä ottamaan potin.

  • Anonyymi

   HUS:n toimitusjohtana oli Aki Linden, joka ei keskittynyt johtamaan HUS:ia vaan politikoimaan edellistä hallitusta vastaan. HUS:n sisäiset asiat ovat aivan sekaisin, mutta sehän ei ole uutinen kun johdossa on ollut demari.

   • Anonyymi

    Samoin on asiat SDP-johtoisessa SatSHP:ssa. Rehellinen demari on satuolento.
    Kepujohtoiset sairaanhoitopiirit osaavat työnsä parhaiten.


  • Anonyymi

   Keskusta 26 % olisi se persuila ja punavihreillä mölyä. Eduskuntatalonkn portailla pitäisivät huutokokouksiaan.

  • Anonyymi

   Biden, jota odottaa virkasyyte. Miksei siitä kuulla?
   USA ssa tapana että presidentistä haetaan jota nytkin Bidenistä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tavja pani haisemaan yrittävät sossut sitäkin muiden syyksi, ja ettei saisi sitä sanoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   348
   7442
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   289
   5463
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   236
   4072
  4. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   4055