Aihe

Leppä, kotimaisen kurku hinta noussut kuukaudessa 150%.

Anonyymi

Kilohinta on lähes 4,5 €/kg. Vielä vuoden vaiheessa, kun ulkomaalaista erinomaista ja maukasta kurkkua oli saatavan, hinta oli 1,5 €/kg. Tämäkö on sitä kepulismia? Jos rajat eivät ole auki, veromaksajien tuella tuotetun kotimaisten elintarvikkeiden hinta nouse hetkessä poskettomasti. Ahneudella ei ole rajaa. Nyt kun puuhaatte niin aktiivisesti kausityöntekijöiden vapaasta tulosta Suomeen, niin voisitteko toimia yhtä aktiivisesti elintarvikkeiden vapaan tuonnin puolesta. Elintarvikkeet ovat koronottomia päin vastoin kuin tuomanne koronapoimija

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   SOK , KESKO , LIDL ovt tehneet sopimuksen lopettaa ulkomaisen kurkun maahantuoni mitä todennäköisemmin , muutenhan kurkkua olisi kaupassa.

   • Anonyymi

    Sääli että LIDL on lähtenyt SOK kelkkaan ryöstämään kuluttajia kieltämällä tuontikurkun myynnin. Taidan lopettaa kurkunsyönnin kunnes hinta kohdallaan.


  • Anonyymi

   Tuo kuvastaa erinomaisesti se, mikäli kaikkien muidenkien elintarvikkeiden vaikka sianlihan tuonti estettäisiin, kilohinta olisi kuukauden päästä 30-40 euroa. Ainoa keino pitää jussien MTK vaatimukset kurissa on avata rajat tuonnille. Kepuhan avaakin rajat mielellään vierastyövoimalle ja sillä pitää suomalaisten maataloustyöntekijöiden palkkatason alhaalla. Kepu sen sijaan pyrkii kaikin keinoin estämään kaikkien ulkomaalaisen elintarvikkeiden tuonnin. Jos kepu saisi päättää, maassa ei syötäisi muuta kuin tuppiperunoita ja läskisoosia ja pakkojuotettaisiin maitoa, mutta ei Arlan maitoa.

   • Anonyymi

    Maatalousmafia hallitsee elintarvikelauppaa. MTK määrää mitä kaupat saavat myydä ja millä hinnalla.
    Demokraattisessa Suomessa tämäkin oikeusvaltion vastainen toiminta on täysin laillista.
    Että tällei taas meitä huijataan uskomaan valheisiin markkinataloudesta missä on ostajan markkinat kun kilpailu laskee hintoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maatalousmafia hallitsee elintarvikelauppaa. MTK määrää mitä kaupat saavat myydä ja millä hinnalla.
    Demokraattisessa Suomessa tämäkin oikeusvaltion vastainen toiminta on täysin laillista.
    Että tällei taas meitä huijataan uskomaan valheisiin markkinataloudesta missä on ostajan markkinat kun kilpailu laskee hintoja.

    Suomi on markkinakommunistinen valtio missä köyhät elättää miljonäärejä.


  • Anonyymi

   Ei voi samaan aikaan vaatia halpoja ulkomaisia vihanneksia ja vastustaa tukea varustamoille, jotka kuljettavat ne rapakon yli.

  • Anonyymi

   Kalliit elintarvikkeet ja korkeat verot ovat seurausta Suomalaisten suuresta laiskuudesta niin tuotannossa kuin kuljetuksessa. Tehoton ja osaamaton hallinto huonontaa tuottavuutta ennestään.
   Tukieurot valuvat hukkaan ja nostavat vain verotusta vientiteollisuuden työntekijöillä.

   • Anonyymi

    Meillä on korkea verotus myös siksi, että niin harva tekee töitä. Pitää muistaa, että meillä veroja maksaa vain kolmannes ihmisistä. ja merkittvästi vain yksi kymmenestä.


   • Anonyymi

    "Kalliit elintarvikkeet ja korkeat verot ovat seurausta Suomalaisten suuresta laiskuudesta niin tuotannossa kuin kuljetuksessa."

    Olitko ihan tosissasi? Mitä sinä oikeastaan ymmärrät suomalaisten ahkeruudesta verrattuna muitten maitten työntekijöihin? Onko sinulla paljonkin kokemuksia monista maista...

    "Tehoton ja osaamaton hallinto huonontaa tuottavuutta ennestään."

    Heh, tuo ihan normiuunojen lohkaisu. Itse asiassa suomalainen byrokratia on todettu harvinaisen tehokkaaksi kansainvälisissä vertailussa.
    Mutta sinulla on varmaan paljon syvemmät tiedot asiassa...

    Ystävällinen neuvo: Älä räksytä asioista joista sinulla ei ihan oikeasti ole tietoa ja ymmärrystä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on korkea verotus myös siksi, että niin harva tekee töitä. Pitää muistaa, että meillä veroja maksaa vain kolmannes ihmisistä. ja merkittvästi vain yksi kymmenestä.

    Valtion verotus, kunnan verotus, alv...

    Ja muka vain 1/3 maksaa veroja....

    Sinulla taisi olla hieman huono päivä?

    Jos taas sinulla oli tosi hyvä päivä, mene ja valista niin Veronmaksajain liittoa, veroviranomaisia, valtionvaranministeriötä + leegio tutkimuslaitoksia. Heillä onnettomilla on ihan eri näkemys asioista.


  • Anonyymi

   Selitys korkealle hinnalle: kurkku vaatii valoa ja lämpöä ja keskitalvella niiden aikaansaaminen vaatii rahaa. Alihinnallako pitäisi myydä?

  • Anonyymi

   Silloin kun Suomessa ei kannata, eivätkä sää ja sijainti pallolla tue tuotantoa, elintarvikkeet kannataa tuoda sieltä missä ne kannattaa tuottaa edullisemmin ja ilman poskettomia tukia. Ei kannattamatonta tuotantoa pidä kansalaisten ja kuluttajien maksettavaksi pistää. Tehkööt sellasita tuotetta, joka kannattaa ja kilpailee tuontielintarvikkeiden kanssa ilman tukia. Ei täällä riisiäkään kasvateta niin kauaan kun se ei ole kannattavaa. Etelä-Eurooppa on täynnä kurkkuja samoin kuin tomaatteja ja kaiken lisäksi maukkaita. 4,5 € kilohinta on kuluttajien ryöstö ja se on MTK ja kepumafian aikaan saannos. Minun puolesta kotimaiset riisto elintarvikkeet voivat mädäntyä hyllyihin.

   • Anonyymi

    Ostan suomalaista kurkkua ja tomaattia sekä yös kotimaisia juureksia. Kotimaista öljyä, sokeria, viljaa....
    Tuotteet ovat tuoreita, salmonella- ja antibioottivapaita.
    Hinta on tottakai vähän vähän korkeampi johtuen kalliimmasta tuotantotavasta, kasvihuoneviljelystä kylminä talvipäivinä. Kastelu, valo ja lämpö, jota kasvit tarvitsevat, maksaa.

    Esimerkiksi Espanjassa käytetään paljon halpaa työvoimaa, maahanmuuttajia, jotka tekevät orjatyötä valtavilla vijelmillä. Tuskin monikaan espanjalainen tekee itse mitään maataloustöitä.

    Eivät suomalaiset tuotteet pysty kilpailemaan etelän lämpimien maiden maataloustuotteiden kanssa muutoin kun laadulla, puhtaudella ja hyvällä maulla.
    Sen vuoksi ostan suomalaisia tuotteita ja maksan niistä mitä pitää, jotta viljely kannattaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   389
   22470
  2. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   19084
  3. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   640
   16431
  4. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   7408
  5. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   5915