Aihe

Teslan malleissa ei ole vaihdekeppiä eikä suuntavilkkujen vipua

Anonyymi

"Uusissa Teslan malleissa ei ole enää lainkaan vaihdekeppiä tai suuntavilkkujen vipua, vaan "auto tietää itsestään" mihin suuntaan kuski haluaa ajaa (eli pakittaako kuski vai haluaako kuski ajaa eteenpäin) ja mihin suuntaan kuskin pitäisi kääntyä (auto laittaa itse suuntavilkut päälle)".

https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2021/02/03/tesla-ei-vaihdekeppia-ei-vilkkuja

Vaihteet voi edelleen halutessaan vaihtaa manuaalisesti, keskikonsolissa olevan kosketusnäytön kautta. Sama koskee myös suuntavilkkuja. Luonnollisesti Tesla tuntuu olevan niin varma teknologian toimimisesta, että näinkin merkittävät asiat voidaan piilottaa auton kosketusnäyttöön valikkojen taakse.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kaikkein paskin idea on kosketusnäyttö autossa.

   • Anonyymi

    Vaaran aiheuttaja on kun joutuu ajaessa hakemaan ja selaamaan valikoita ja näppäilemään kosketusnäyttöjä. Vanhoissa autoissa riitti täysin kytkimet ja säätimet joita ei tarvinnut katsoa käyttäessä.
    Uusissa on myös usein pieniä painikkeita rivissä joita ei koskettamalla tunne eroon toisistaan. Mitään kehitystä tällainen ei ole , kuten sekään että tulee yhä lisää "avustimia" joiden hallinta ja säätö on lähes mahdotonta ajaessa.


  • Anonyymi

   Kyllähän nykyautoissakin auto "tietää" mihin kuljettaja haluaa käntyä. Kuljettaja ojentaa vain sormensa jolloin rattia kääntäessä risteyksessä suuntavalo syttyy.

   • Anonyymi

    Kyseessä on ns. kinnasvilkku. Sama efekti toteutuu, kun rattia kääntää rukkaset kädessä, rukkasen kärki osuu vilkkuviikseen ja vilkku menee kääntyessä päälle. Vitsi on vaan siinä, että kääntymisaikeesta pitäisi ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen,eikä vasta silloin kun on jo kääntymässä.


  • Anonyymi

   Miksi sähköautossa on vaihdelaatikko ?
   Se on aivan turha ja turhan kallis lisävaruste.

   Vilkkuviiksi tarvitaan. Hätävilkut on saatava päälle ja vilkulla riittävän ajoissa näyttä muille mitä aikoo tehdä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   9404
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   4039