Aihe

Miten kissan lopetus tapahtuu

Anonyymi

Meillä on aika varattuna kissan lopetukseen ja haluisin tietää mitä siinä tapahtuu tai miten se tapahtuu? Kaiken surun keskellä tämä jännittää ja stressaa hirveesti. Kissa todella pelokas vieraassa paikassa ja haluisin että se olisi mahdollisimman helppoa kissalle:( Kissa on todella vaikea saada jopa kantokoppaan ja autoon, naukuu matkat aina.
Eli, miten tää tapahtuu ja entä jääkö kissa sinne lopetuksen jälkeen vai mitä vaihtoehtoja on? Jos haluan haudata sen itse niin miten otan sen mukaan sieltä?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lopetustilanteessa kissa ensin rauhoitetaan hyvin. Kun se nukkuu syvässä unessa, annetaan sydämen pysäyttävä lopetuspiikki.

   Saat olla kissasi kanssa ja pitää sitä sylissäsi.

   Useimmat eläinlääkäriasemat tarjoavat tuhkaamon palveluita, jotka maksavat erikseen. Vaihtoehtoja voi olla tuhkan sirottelu tuhkaamon hautausmaalle tai lemmikin tuhka voidaan lähettää sinulle uurnassa.

   Voit tietysti hoitaa ruumiin hautaamisen kokonaan itse, jos sinulla on kissalle hautapaikka. Silloin saat ottaa kuolleen kissan mukaasi. Kuljetat sen kätevästi kuljetusboxissa, jossa toit sen lopetettavaksi.

   Kyllä nämä asiat sinulle siellä eläinlääkärillä selviävät. Tsemppiä!

  • Anonyymi

   Omatoimisesta hautaamisesta juuri nyt on hyvä ajatella, että maa on jäässä, joten haudan kaivaminen on aika mahdotonta omin keinoin. Niinpä olisi viisasta tuhkauttaa kissa, säilyttää tuhka kesään asti ja pitää hautajaiset kesällä. Toinen vaihtoehto on pitää kuollutta kissaa pakastimessa, kunnes maa sulaa.

   Eläinlääkärissä kerrotaan vaihtoehdot ja hinnat.

  • Anonyymi

   Kissalle lopetus on tuskaton. Omistajan suru on kuitenkin suuri.

   Minulta on kaksi kissaa lopetettu eläinlääkärissä. Ensimmäinen tuli odottamatta, toinen suunnitellusti vaikean sairauden edettyä pitkälle.

   Minun kissat lähetettiin eläinlääkäriasemalta tuhkaamoon, tuhkat tulivat valitsemissani uurnissa kotiin Postin kautta. Nyt molemmat uurnat ovat kotonani vitriinissä vierekkäin. Emokissa ja hänen poikansa siellä ovat. Muistoissa rakkaat.

   Vielä on pari elävää kissaa, joten aikanaan sama kuvio tulee vielä eteen ainakin kahdesti.

   Lopullinen ero rakkaasta lemmikistä on aina kova paikka, mutta eläinlääkäri tietää tämän ja tilanne hoidetaan hienotunteisesti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   740
   7548
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   6244
  3. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   10
   2743
  4. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   2169