Aihe

Aion pitää bileet kun NordStream 2-putki alkaa puskemaan kaasua Eurooppaan

Anonyymi

Kutsun kaikki venäläiset tytöt. Balalaika soi,juomat hyvät ja blinejä syödään. Ja kaulaillaan ja suukotellaan. Ja saunotaan ja uidaan avannossa.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tanskalaisten mukaan enää viimeiset 50 km ja sitten putket yhdistettynä Saksan päähän. Tuplaa kapasiteetin nykyisestä 55 miljardista kuutiosta 110 miljardiin kuutioon kaasua. Jos kaikki tuo kaasu muutettaisiin sähköksi olisi se 1.1 miljardia MWh eli 60% enemmän kuin mikä on koko Saksan vuotuinen sähköntuotanto. Että silleen. Ja NordStream itsessään on vain yksi kaasulinja Venäjältä Eurooppaan.

   • Anonyymi

    Siksipä sitä ei uskalleta laittaakaan jäihin ainakaan pitkäksi aikaa vaikka mitä Venäjä tekisin, liian paljon on pelissä ja EU on Venäjän pihdeissä tiukasti kun tähän energia hommaan on suostunut


  • Anonyymi

   USA yritti pitää Saksaa otteessaan määräämällä sen, kenen energiaa Saksa saa ostaa.
   Se tuo LNG-tankkereillaan nesteytettyä kaasua mantereeltaan ja pakottaa eurooppalaiset ostamaan omaa kalliimpaa kaasuaan.
   Suomeen USA:n kaasua voi saada baltialaisen kaasuverkon kautta. Liettuaan Klaipeidan satamaan on rakennettu LNG-kaasun terminaali.
   Käyköhän USA:n kaasun kauppa Suomeen?
   Onneksi kuitenkin Maailma Poliisin suunta kääntyi tässä kaasulinjassa. Saksakin saa tehdä itsenäisiä ratkaisuja.

  • Anonyymi

   Kun North-Stream I putkilinjaa suunniteltiin Suomenlahden kautta Itämerelle, niin tietenkin tarvittiin ympäristö- ym luvat. Suomen osalta luvan myöntämistä vastusti ProKareliaa lähellä oleva taho, joka teki Helsingin edustalla merialueelle kaivosvaltauksen putkilinjan kohdalle.
   Valtauksen edustajat yrittivät saada neuvotteluja Venäjän kanssa Karjalan palautuksesta tätä valtausta vastaan.
   Ei Suomen työ- ja elinkeinoministeriö myöntänyt mitään valtauslupaa. Ei myöskään Venäjä aloittanut neuvotteluja Karjalan palautuksesta. Ihme juttu.
   Viro ei myöntänyt lupaa putken sijoittamiseksi omien talousalueidensa kautta, niinpä putkilinjaa siirrettiin hieman pohjoisemmaksi. Jälkeenpäin Viron edustajat jupisivat, ettei heidän eduistaan välitetty, heidät sivuutettiin asiassa. Niin sivuutettiin, pitää olla aina neuvottelusuhteet asioissa.
   On tämän putkilinjan suunnittelussa ja rakentamisessa ollut monenmoista käännettä.
   Oikeastaan huvittuneena olen seurannut tilanteita.

  • Anonyymi

   Katseet kääntyvät selkeästi kaasuautojen käyttämisen suuntaan. No se olisikin järkevintä koska kaasulla ei tule kaikkia niitä haittoja mitä lithiumin louhinta aiheuttaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   277
   6390
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   217
   4561
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   211
   3911