Aihe

Ilmainen HIV estolääkitys bi- ja homozekzuaalisille miehille

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-11760536

Tuossa on järkeä kun estolääkityksen teho on 99% eli paljon tehokkaampi kuin mikään rokotus. Tiedetään että nämä ottavat seksisuhteissaan riskejä. Tiedetään ettei valistus tai kiellot paranna tilannetta nykyisestään. Tiedetään myös että yhden HIV - positiivisen hoitoon uppoaa kaikkiaan noin puoli miljoonaa euroa eli sata kertaa estolääkityksen kustannukset.

Miten ihmeessä tuo on Suomessa mahdollista? Täällähän järjen käytön piti olla kiellettyä.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Käyvät kerran kolmessa kk testauttamassa kaikki sukupuolitaudit. Väliajoilla kupat, tippurit ja muut leviävät iloisesti. Homojen keskuudessa nuo ovat levinneet. Bi-tyypeistä siirtyy heteroihin.

   • Anonyymi

    Kumitta nussivat muutkin kuin homot ja bisset. Ja taudit siellä leviää. Ravintolaillan jälkeen mennään paljaalla kun kumin käyttö ei ole kivaa ja alkoholi vie arvostelukyvyn jos sitä siis oli alun perinkään.

    Tippuri, syfilis ja kondylooma ovat hoidettavissa kohtuuhinnalla. HPV:n syöpää aiheuttavat versiot saa torjuttua rokotteilla.

    Herppes on veemäinen vaiva eikä siitä pääse ikinä eroon. Se on ongelma tartunnan saaneelle muttei Suomen terveydenhoidolle kun siitä koituu korkeintaan tuhansien eurojen kulut. HIV sen sijaan maksaa mainitun 500000 (viisisataa tuhatta) euroa ihmisen elinaikana ja tuo raha on pois muusta terveydenhoidosta.

    Jos tuo samainen estolääkitys olisi kaikkialla maailmassa saatavissa myös heteroille (Thaimaan ja Viron tuliaiset!) niin muutaman kymmenen vuoden kuluessa HIV ei enää tarttuisi vaan se saataisiin kuriin.


  • Anonyymi

   Kuuluuko yhteiskunnan maksaa näiden jyystöt?

   • Anonyymi

    Jyystävät vaikka yhteiskunta ei maksaisikaan eli väärä rinnastus. Yhteiskunta katsoi että jos annetaan ilmainen estolääkitys riskiryhmään kuuluville niin silloin ne eivät saa tartuntaa joka tapauksessa jyystäessään. Kun yhteiskunta siis joka tapauksessa maksaa kaikkien HIV - potilaiden hoidot.

    Jos se minusta olisi kiinni niin yhteiskunta maksaisi tietyn määrän kondomeita per lärvi per vuosi eli niitä saisi lunastettua ilmaiseksi omaan käyttöönsä jokainen suojaikärajan täyttänyt.


  • Anonyymi

   Kannatetaan?👍👍

   • Anonyymi

    Kannatetaan. Jos tuo estolääkitys olisi kaikkien ulottuvilla koko maailmassa niin varsin pian HIV - tartuntoja ei tapahtuisi juuri ollenkaan. Riskiseksin harrastaminen ei lopu mutta estolääkitys veisi siitä suurimman osan riskistä pois.

    Sukupuolitaudeista olisi sitten enää herpes se, jota ei saa parannettua.


  • Anonyymi

   Minäkin haluan kun käyn maksullisissa säännöllisesti, toki meidänkin pitää tasa-arvon nimissä tuota saada.

   • Anonyymi

    Voi jopa onnistua. Käy lääkärissä keskustelemassa asiasta ja mainitse lisäksi olevasi biseksuaali eli satunnaisia seksisuhteita miesten kanssa. Silloin saat estolääkityksen ilmaiseksi ja merkinnän kantaan siitä että olet bi.

    Oikeasti tuota ilmaislääkitystä pitäisi ulottaa kaikkien riskiseksiä harrastavien osalle. Siinä olisi edelleen kustannukset lääkkeistä pienemmät kuin säästö tapahtumatta jääneistä tartunnoista. Mutta jos on varaa käydä maksullisissa niin silloin pitäisi olla varaa myös maksaa itse omat estolääkkeensä.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   174
   9428
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   365
   7046
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   360
   4532
  4. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   234
   2290