Aihe

Pääministeri Kataisen härski valehtelu kultakaivoksista.

Anonyymi

Katainen väitti medioissa kaivoksia miljardi-investoinneiksi, joiden riskejä ei mitenkään voida halita.

”Miljardiluokan investointi valtiolliseen kaivosyhtiöön ei ole pääministeri Kataisen mielestä perusteltua.”

https://yle.fi/uutiset/3-6136813

”Noin 20 miljoonaa euroa maksanut Pampalon kaivos työllistää tällä hetkellä noin 75 ihmistä”

https://yle.fi/uutiset/3-5319666

”Pampalon viime vuoden kultatuotannon arvo oli noin 35 miljoonaa euroa.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pampalosta-nousi-kultaa-35-miljoonaa-euroa/c155b2de-2090-39c7-a0b5-438f236490e0

Miksi Katainen valehteli v. 2012 kaikkia kaivoksia, myös kultakaivoksia, miljardi-investoinneiksi, vaikka ruotsalaiset avasivat v. 2011 Ilomantsiin 20 miljoonaa euroa maksaneen kultakaivoksen. Valhe ei ollut pieni, kun hinta valehdeltiin 50 kertaa totuutta suuremmaksi.

Miksi Katainen valehteli kultakaivosten riskit hallitsemattomiksi, vaikka kultakaivos on yksi vähiten riskialtis investointi, missä ainut riski on kullan arvon romahdus. Kun esim. ruotsalaisten 20 miljoonan kaivos tuotti ensimmäisenä vuonna kultaa 35 miljoonaa euroa, oli tulos ennen kaivoksen perustamista laskettu maaperän kultapitoisuudella eri hintatsoilla. Toteutuneella hintasolla tulos oli niin kuin piti.

Pääministeri Katainen valehteli siksi, että joku uskalsi puhua valtion omasta kullantuotannosta, minkä pelkän puhumisenkin Katainen haulusi vaientaa valehtelemalla kultakaivosten hinnat pilviin ja olemattomat riskit valtaisiksi.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuntavaalit käsillä. Vieläkö kansa haluaa äänestää aina valehtelevien, kansalta varastavien rosvojen puoluetta?

  • Anonyymi

   KOK KATAISESTA PÖLJÄN ASEMALLE NARIKKA MESTARI SITTEN ON PÖLJÄSSÄ 2 PÖLJÄÄ EI OIS PITKÄ TYÖMATKA KUN SIILISSÄ ASUU JA ORPO KURJA TOPINOJALLE VAHTIMESTARI.

  • Anonyymi

   Katainen valehteli tavoitteenaan varastaa kansalta kymmeniä ja satoja miljardeja maailman kaivosyhtiöile. Mediat tietävät valehtelun syyksi korruption, mutta kun mediat ovat Kokoomusmafian hallussa, ei kansalle pahimmillaan satojen miljardien menetyksiä aiheuttavaan valeteluun ole yksikään media puuttunut.

   Ylitornion ja Rovanimen rajalla kahta puolta on Kanadalaisilla valtaus ja varausaluetta n. 400 km2, Siellä on Kittilän kultakaivokseen verrattuna moninkymmenkertaisia kultapitoisuuksia. Kittilän kaivoksen tuotto vallitsevalla kullan hintatasolla tulee olemaan 5-10 miljardia euroa maaperään mitatuilla kultamäärillä. Kaivos on jo tuottanut voittoa yli 2 miljardia. Ylitornion-Rovaniemen alue tulee tuottamaan monikymmenkertaisesti. Lisäksi Suomessa on monia muita ulkomaisia kaivosvarauksia rikkailla esiintymillä.

   "Jos perjantaina julkaistua löydöstä - 3,5 kilogrammaa tonnissa - vertaa esimerkiksi Kittilän Petäjäselän lupaaviin koekairauksiin, on siellä paikoin päästy 30:een grammaan tonnissa. Yksi aiemmista Rompaksen näytteistä on osoittanut kultaa olevan vieläkin enemmän, jopa 12,8 kilogrammaa tonnissa."

   https://yle.fi/uutiset/3-6148478

   On käsittämätöntä ettei kansa kykene tajuamaan miten Kokoomuksen rikollisuus on tuhonnut koko maan talouden ja ajanut Suomen ikuiseen velkakierteeseen. Satojen miljardien varastaminen kansalta valehtelemalla ei ole pieni juttu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   389
   22457
  2. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   19042
  3. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   640
   16424
  4. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   7393
  5. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   5912