Aihe

Ruotsalaiskunta keksi kuinka turvikset saadaan töihin

Anonyymi

tää on aivan loistava juttu.

Sandviken on pieni 23 000 asukkaan kaupunki, jossa ulkomaalaissyntyisten henkilöiden työttömyys on ollut Ruotsin kärkikastia. Kunnanisät käärivät hihat ja kuntaan saatiin 415 uutta työpaikkaa. Ja HUOM. nämä työpaikat ei vaadi älykkyyttä, eikä osaamista.

Kyseessä oli yksinkertainen kikka kakkonen: nämä 415 työtöntä otettiin kunnan palkkalistoille. Homma taas rahoitetaan täysin kokonaan valtion apurahalla.

Parit esimerkit:

– Kunnan kirjastoon palkattiin muutama henkilö virkailijaksi. Yksi toimii kirjaston aulassa jonkinlaisena vahtimestari-portsarina. Toimeenkuvaan kuuluu tervehtiä sisäätulijoita ja ulosmenijöitä, talvella lumen putsaaminen portailta luudalla, kesäisin irtolehdistä.

– Muutamalle henkilölle kehitettiin työtä ”kolapartiosta” kiinteistönhoito-osastolta. Kolapartio haravoi syksyllä lehtiä perinteiseen tapaan haravalla. Kun lehdet oli haravoitu, niin kolapartio vetäytyi taukotupaan säätämään kolien auraskulmia ja odottamaan lunta. Nyt kun lunta on tullut, niin kolapartio on täydessä työn touhussa kolaamassa kunnantalon pihaa. Joka tähän asti on vetäisty traktorilla viidessä minuutissa puhtaaksi.

– Puisto-osastolle saatiin monta uutta upeaa työpaikkaa. On oma penkkiporukka, joka kiertää putsaamassa kunnan puistoissa olevat istumapenkit; ruuvit kiristetään, vesi kuivataan ja sen sellaista. Talvisin lapioidaan lunta.

Myös kunnantalolle oli saatu uusia aivan mahtavia työpaikkoja. Esimerkiksi yhdelle henkilölle keksittiin leimaajan virka. Leimaaja istuu huoneessaan ja lyö kunnan leiman papereihin, joihin leima tarvitaan.

Sairaaloihin ja terkkareihin palkattiin mm. hissivahteja jne.

Siis aivan mahtavaa.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hehheh!? 😂

   Kuin suoraan jostain Pahkasika- huumorilehdestä. Toisaalta tuo on vielä hauskempaa, koska se on totta!?

   • Anonyymi

    Naurakaamme Moktarin kanssa tuolle vartti..:-)


  • Anonyymi

   Neuvostoliitossa ja Romaniassa oli caecscun aikana tuollaisia työpaikkoja. Caesascu muuten työllisti kaikki romanitkin silloin. Eli voimme vetää sellaisen johtopäätöksen että olisi parempi jos turvapaikanahakijat ohjattaisiin sosialistisiin valtioihin kuten Pohjois-Koreaan ja Kiinaan.

  • Anonyymi

   Viaton kysymys: Onko tuo sitä tempputyöllistämistä?

  • Anonyymi

   Alkaa tosiaan muistuttaa vanhaa neukkulaa.

  • Anonyymi

   Miksei perinteistä ojankaivuuta? Osa kaivaa ojaa ja osa täyttyy, seuraavana päivänä vaihdetaan hommia päikseen.

  • Anonyymi

   Moge aivan tohkeissaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   746
   7649
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   6357
  3. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   10
   2803
  4. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2485