Sopimusrikkomus ja hinnanalennus

Anonyymi

Lupasin tehdä nettisivut edulliseen hintaan. Sanoin aikaa menevän 3 viikkoa. Ostaja halusi kirjata soppariin sanktiomaksun jokaista myöhästymispäivää kovti ja pvänmäärän, milloin sivusto valmis. Maksuehto oli 50% ennakkoa ja hyväksynnän jälkeen loput 50%.

Ostaja vetkutteli ennakkomaksun maksamisessa 2 viikkoa. Sen jälkeen sisällön toimittamisessa toiset kaksi viikkoa. Sitten vaati ties mitä muutoksia sivuille, mutta ne tosiaan sain tehtyä kaikki viikon sisään.

Voiko ostaja nyt alkaa vaatia hinnan alennusta sopimuksen perusteella, koska sivusto ei ole valmis sopimukseen merkitynä päivänä. Ennakkomaksun saamisesta tuo aika ei ole todellisuudessa ylittynyt.. ja ku viimeinen sisältö on toimitettu, siitä ei oo aikaa ku muutama päivä?

Jos alkaa vaikeaksi, voinko vain sanoa, että puretaan sopimus, palautan ennakkomaksun 50%. Tästä sivustosta tulikin niin laaja ja ties mitä integrointeja koodailin, joten saan myytyä sen varmaan kolminkertaiseen hintaan jollekin toiselle. Alkoi ärsyttää myös kusetusmeininki, joka ei johtunut omasta viivyttelystä.

4

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika kusetukselta vaikuttaa. Pistä sivut alas kunnes maksu saatu sovittua. Ei tuollaiaten kanssa oikein voi neuvotellu kuin oikeudessa tai ottamalla hyödykkeen pois. Muistaakseni talokaupoissakin rakentajan sopimusaikaan ei kuulu muista johtuvat viivästykset. Ja rakentaja voi ottaa vaikka talon haltuun jos maksua ei kuulu.

    • Anonyymi

      » Voiko ostaja nyt alkaa vaatia hinnan alennusta sopimuksen perusteella,
      koska sivusto ei ole valmis sopimukseen merkitynä päivänä.»

      Totta kai asiakas voi vaatia mitä hyvänsä, ja kieltäytyy maksamasta. Minkäänlaiset perintätoimetkaan eivät auttaisi. Asia ratkeaisi vasta käräjäoikeudessa, jossa käytäisiin kummankin osapuolen esittämät seikat läpi.

      Jos on muutaman tonnin lasku, ei tietenkään kannata käräjöidä, aikaa menee aivan tolkuttomasti. Mahdollisimman nopeasti vain hautaa tämän menetyksensä, loivimmalla mahdollisella tavalla. Sitten uusia hommia kehiin.

      Edellä esitettiin, että sulje sivut. Tämän kanssa kannattaa olla varovainen, ettei hullu tosiaan ala käymään asiaa liiketoiminnan estämisenä, käräjien kanssa läpi.

      Tee sivustolle mieluummin jotakin ajoittain käyttöä haittaavia bugeja. Niiden osalta joka ainoa kerta toteat, ettet itsekään tiedä mistä moiset ajoittaiset virheet johtuvat. Näyttelet tyhmää siinä kohtaa. Lopullista sivujen hiomista ei ole tehty. Ja koska maksut ovat rästissä, ei niitä lisätöinä kannata ilmaiseksi alkaa tehdä.

      • Anonyymi

        En kyllä suostu firman nimissä edes huijarille paskaa antamaan. Bugeja en siis tarkoituksella tee, ja jos asia saadaan sovittua, niin omaan niskaahan ne korjaulset tulee.

        Webhotelli on edelleen omassa hallussa ja tunnuksia en sinne ole antanut. Sopimuksessa sanotaan, että se luovutetaan asiakkaan haltuun projektin päättyessä. Jos menee vääntämiseksi hinnasta, haluan kyllä vain purkaa sopparin. Voi ostaa kalliimmalta muualta. Kiitos kommenteista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kyllä suostu firman nimissä edes huijarille paskaa antamaan. Bugeja en siis tarkoituksella tee, ja jos asia saadaan sovittua, niin omaan niskaahan ne korjaulset tulee.

        Webhotelli on edelleen omassa hallussa ja tunnuksia en sinne ole antanut. Sopimuksessa sanotaan, että se luovutetaan asiakkaan haltuun projektin päättyessä. Jos menee vääntämiseksi hinnasta, haluan kyllä vain purkaa sopparin. Voi ostaa kalliimmalta muualta. Kiitos kommenteista!

        Tommosia källejä on ollut tarpeen laittaa eräille maksuhistoriansa perusteella huonosti tai olemattomasti maksaville asiakkaille. Windows-puolella ei saa noin vaan laitettua webbiserveriä alas, mutta blue-screenejä voi laittaa ajoittain, tai lopullisesti ilmaantumaan. Huonotkin maksajat maksaa, kun ohjelma on jumissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe