Aihe

Se, että "kulttuurinen omiminen" on juttu mihin kiinnitetään huomiota on elinaikani rasistisin asia

Anonyymi

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua ja twitter kränää kulttuurisesta omimisesta. Esimerkiksi tapaus jossa länsimainen instagram influencer joutui pyytämään julkisesti anteeksi sitä, että oli esiintynyt kuvissa pikkulettien kanssa. Outrage johtui siitä, että pikkuletit ovat kulttuurista omimista afrikkalaisesta kulttuurista. Tämä on rasistisin asia länsimaisessa kulttuurissa mitä olen elämäni aikana todistanut, heti googlen "black owned" ja "woman owned" (seksistinen) merkintävaihtoehdon jälkeen. Ja tätä ajattelumallia ajaa pääosin ihmiset, joiden tarkoitusperä on VASTUSTAA RASISMIA.

On ihme, asia voi mennä näinkin päälaelleen niin huomaamattomasti, että se on ruvennut jopa muokkaamaan yhteiskuntaamme; rasistisempaan suuntaan. Nämä ihmiset jotka ajavat tätä asiaa kiinnittävät huomiota ihmisten etnisiin taustoihin, ja päättävät sen perusteella minkälainen hiusmalli on ja ei ole hänelle sovelias.

Mihin tässä vedetään raja? Cyberpunk 2077 pelin Maori-tatuoinnit herättivät twitter outragea, koska se oli kulttuurista omimista, ongelmaa ei olisi ollut jos tuotantotiimissä olisi ollut joku henkilö joka edustaa Maori-kulttuuria. Saunominen on suomalaisen kulttuurin tuote, onko siis rasistista jos saksalainen saunoo? Entä onko kulttuurista omimista jos joku muu kuin amerikkalainen katsoo televisiota? Entä jos afrikkalaistaustainen polttaa tupakkaa?
Entä onko vaihtoehtoisesti siis parempi, että unohdamme koko Maorit ja annamme heidän kulttuurin kuolla pois tietämättömiin? Oma mielipiteeni on se, että jos ns. suomalaisuus katoaisi olemattomiin seuraavan 100 vuoden sisällä, niin olisi hienoa jos vielä 500 vuoden päästä ihmiset esim. saunoisivat.

"They say you die twice. One time when you stop breathing, and a second time, a bit later on, when somebody says your name for the last time." - Banksy
- Tämä pätee mielestäni myös kulttuureihin.

Ihmiskulttuuri on tähän asti ja tulee kehittymään niin, että toisista kulttuureista jää aina jälki meidän kulttuuriimme. Nykyajan kulttuurissa näkyy erittäin vahva jälki Rooman ja Kreikan imperiumin aikaisista tavoista (esim. Ajanlasku, arkkitehtuurisia jälkiä, planeettojen nimet jne.). Käytämme intialaisia numeroita, latinalaisia aakkosia, musiikkiin on sulautunut kymmenistä eri kulttuureista vaikutteita. Pointti on, että jos katsot ympärillesi, niin näet useiden eri kulttuurien piirteitä, ne vaikuttavat jokapäiväiseen elämääsi.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Alkuperäinen kirjoittaja

   Haluan vielä lisätä, että rasistista tässä on se, että tämän ajattelumallin mukaan jokaisen täytyisi miettiä oman etnisen taustan kautta, että mikä on sovelias hiustyyli ja mikä on sovelias vaatetus. Ihannemaailmassa kenenkään ei tarvitse miettiä etnistä taustaansa tai kiinnittää huomiota toisen etniseen taustaan. Niin hyvässä kuin pahassa.

  • Anonyymi

   Ahaa, nyt alkaa pikku hiljaa selvitä että minkä takia maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten on niin vaikea kotoutua uuteen kotimaahansa.

   Hehän eivät voi tehdä sitä koska sehän olisi meidän kulttuurimme omimista!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   179
   11570
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   4634