Aihe

Biden jatkaa Trumpin aloittamaa vetäytymistä Lähi-Idästä

Anonyymi

HS: Biden linjasi Yhdys­valtain ulko­politiikkaa ja veti tuen Saudi-Arabian sota­toimilta Jemenissä: ”Sodan täytyy päättyä”

Osoittaa sen, että jenkkien kädet on jemeniläisten veressä. Olisi ollut vain ajan kysymys, milloin suomalaisia sotilastarkkailijoita kutsuttaisiin natokumppanuuden nimissä Jemeniin, niin kuin on kutsuttu Afganistaniin ja Irakiin aiemmin. Atte Kalevahan haki jo aiemmin sieltä vauhtia Kokoomuksen eduskuntaryhmään laihalla menestyksellä.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joesta on miestä lopettaa jenkkien imagolle äärimmäisen tappiollinen sota Jemenissä. Trump piti sitä yllä aseviennin takia.

  • Anonyymi

   Myanmarissakin tarvitaan gruntteja.

   Eikä jenkit mitään pois vedä. Ne "poisvedetävät" joko kotiutetaan palveluksen loppuvaiheessaan tai siirretään Turkkiin ja Kuwaitiin odottelemaan Iranin sodan "mainilan" alkulaukauksia.

   • Anonyymi

    Sotaisaa porukkaa, miksikähän Sauli Niinistö diggaa niin hitokseen jenkkejä.


  • Anonyymi

   Saatepa nähdä, että amerikkalaisten sodat vain lisääntyvät.

   Kuinkas niiden sisällissodan tilanne?

   • Anonyymi

    Siirtynyt siksi tavanomaiseksi rotujen väliseksi vihanpidoksi.


  • Anonyymi

   B. keskittää joukkojaan Saksan miehittämiseen.

  • Anonyymi

   Bidenin siirto oli selkeä irtiotto Trumpin politiikasta. Edellinen Yhdysvaltain presidentti puolusti Saudi-Arabian aseistamista muun muassa sillä, että aseteollisuus tuo työpaikkoja yhdysvaltalaisille.

   Bidenin linjavedon mukaan Saudi-Arabialle voidaan yhä myydä puolustukseen tarkoitettua aseistusta, mutta sunnimonarkian tukeminen ilmasodankäynnissä ja yhdysvaltalaisilla hävittäjillä Jemenin hutheja vastaan loppuu.

   Tietenkään kyse ei ollut täyskäännöksestä suhteessa vain Trumpin hallintoon. Itse asiassa Yhdysvallat ryhtyi avustamaan Saudi-Arabiaa Jemenin sodassa jo Barack Obaman kaudella.

   Biden oli tuolloin varapresidentti ja siten itse luomassa sotkua, jota hän nyt kutsuu humanitaariseksi ja strategiseksi katastrofiksi.

   MIKSI Obaman hallinto aikoinaan hyväksyi saudien johtaman sotaoperaation Jemenissä? Yksi syy oli se, että Yhdysvallat pyrki tyynnyttelemään läheisintä arabiliittolaistaan Saudi-Arabiaa, joka oli raivostunut Iranin kanssa sorvatusta ydinsopimuksesta.

   Myös Jemenin sodassa on osin kyse alueellisesta valtakamppailusta, jota Saudi-Arabia ja sen sunnalaiset liittolaiset käyvät shiialaista Irania ja sen liittolaisia vastaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   121
   4987