Eri asiakkailta voidaan periä samasta tuotteesta eri hintoja

Anonyymi

Nyt tarkkana, mitä maksat ostamistasi tavaroista. Hiukan aloin nikotella, kun luin, että Kilpailu- ja kuluttajaviraston kannanoton mukaan eri asiakkailta voidaan periä samasta tuotteesta eri hintoja. Jos asiakkaasta kerätty data näyttää, että siltä voi periä kalliimpaa hintaa, niin se on sallittua?

4

55

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaahan se ottaa tyhmiltä rahat pois. Fiksu maksaa vähemmän.

    • Anonyymi

      Ei tule onnistumaan Suomessa. Netin kautta tavaroita ostelevat ihmiset ovat sen verran hintatietoisia, että menevät muualle jos huomaavat hintavedätyksen.

      • Anonyymi

        "Netin kautta tavaroita ostelevat ihmiset ovat sen verran hintatietoisia, että menevät muualle jos huomaavat hintavedätyksen"

        Tai sitten eivät.

        Tilasin 2015 airasia -yhtiön lennolle liput airasia.com online -sivustolta.

        Selasin ensin useita eri lentovaihtoehtoja Opera -selaimella, löytääkseni minulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

        Lopulta hinta valitsemassani vaihtoehdossa oli noussut noin tunnin takaiseen verrattuna.
        Yritin ostaa lippua (siis kalliimpaan hintaan, olettaen, että ehkä joku muu juuri osti sen viimeisen halvemmalla hinnalla myytävän paikan).

        Jonkin teknisen virheen takia lipun ostaminen ei onnistunut.

        Suljin Operan, ja avasin Firefoxin, ja pyrin ostamaan saman lennon Firefoxia käyttäen ja YLLÄTYIN - hinta olikin nyt se sama, jonka noin tuntia aiemmin olin tälle lennolle nähnyt Operaa käyttäen - eli sain haluamani lennon aiemmin näytetyllä halvemmalla hinnalla !

        Kyse ei siis ollutkaan siitä, ett vaihtoehtoja harkitessani joku toinen asiakas olisi ostanut sen viimeisen halvemmalla myytävän lipun tälle lennolle, vaan airasia siis seuraa asiakkaidensa nettikäyttäytymistä, ja jos selaat heidän lentojaan paljon, he saattavat olettaa että olet silloin valmis maksamaan isomman hinnan, ja pyrkivät tällöin myös saamaan sinulta tuon kalliimman hinnan !

        Asiakashan ei voi tätä tietää mistään - olisin itse maksanut kalliimman hinnan jollei jonkun teknisen häiriön takia lippuostosyritykseni Operalla olisi epäonnistunut !

        Teoriassa voisivat seurata IP -osoitteen perusteella, jolloin selaimen vaihto ei auttaisi, MUTTA tässä kannattaa huomata:

        IPv4 -osoitteet (joita on n. 4 miljardia koko maailmassa olemassa) ovat yleisesti käytössä, mutta IPv6 -osoitteita (joita teoriassa riittäisi jokaiselle aurinkokunnan atomille omansa) on käytössä hyvin vähän - olettaisin, että 99% netin käyttäjistä omaa IPv4 -osoitteen ja n. 1% IPv6 -osoitteen.

        Koska nykyisin samanaikaisesti internet -yhteyttä käyttävien laitteiden määrä on huomattavasti isompi kuin 4 miljardia, niin operaattorit (eli ISP:t) ovat ratkaisseet ongelman ns. "Carrier Grade NAT" -reitittimillä.

        Tämän seurauksena saman operaattorin 10000 asiakasta näyttävät palvelimen näkökulmasta kaikki tulevan samasta IP-osoitteesta !

        Eli jos bannaat jonkin IP -osoitteen (esim. häiriköinnin takia) tai jos nostat hintaa yhdelle IP -osoitteelle, niin toimenpiteesi (bannaus tai hinnankorotus) voi kohdistua myös 9999 muuhun käyttäjään samanaikaisesti !

        Rikkaat teollisuusmaat (USA etunenässä, mutta koskee ainakin jossain määrin myös Suomea) ovat rohmunneet leijonanosan noista n. 4 miljardista IP -osoitteesta, ja köyhemmille maille (esim. Thaimaa, Filippiinit) tai väkirikkaille maille (Intia, Kiina sisältäen myös Hong Kong) on jäänyt niin vähän IP -osoitteita väkilukuun tai maan samanaikaisiin internet -käyttäjiin verrattuna, että noissa maissa "Carrier Grade NAT" on yleinen käytäntö, ja jos haluaisit oman, vain sinulle varatun IP -osoitteen (jota siis ei jaeta muiden käyttäjien kanssa), niin varaudu maksamaan nettiyhteydestäsi noissa maissa alkaen n. 1000 €/kk.

        Kalliilla hinnalla varmistetaan se, ettei kaikki ala haluta omaa henkilökohtaita IP -osoitetta, vaan sellaisen ottavat vain ne, joilla on pakottava tarve sellaisen hankkimiseen ja varaa maksaa tuo n. 1000 €/kk nettiyhteydestään.

        Tosin, JOS tilaat VPN -palvelun, niin tuollaisella VPN -palvelulla saatat myös pystyä saamaan yksilöllisen IP -osoitteen (toistaiseksi). MUTTA jos kaikki alkavat käyttää VPN -palvelua, niin pian myös VPN -palveluiden hintataso nousee (jos haluat yksilöllisen IP -osoitteen) tai sitten tuo "Carrier Grade NAT" käytäntö tulee yleistymään myös VPN -palveluissa.


    • Anonyymi

      "eri asiakkailta voidaan periä samasta tuotteesta eri hintoja."

      Niin? Etkö ole koskaan kuullut hintaneuvotteluista tai tinkimisestä?

      Yhtenäiset hinnat eri asiakkaille on loppujen lopuksi aika rajallinen ilmiö, jota esiintyy lähinnä ruokakaupassa - ja mainitsemissasi nettikaupoissa.

      Esim. vähänkään kalliimpaa elektroniikkaa kannattaa ostaa netin kautta vain alehinnoilla - normaalista hinnasta saat elektroniikkaliikkeessä puhumalla alennusta, varsinkin jos ostat useamman tuotteen kerralla. Huonekalujen kohdalla huomaat hyvin äkkiä, että listahinnoissa on satoja euroja ilmaa (pl. Jyskin tapaiset halpakaupat). Puhumattakaan sitten B2B-kaupankäynnistä, jossa listahinnoilla pelataan vain jossain nippelitavarassa, jonka hinnoista kukaan ei jaksa keskustella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe