Eri asiakkailta voidaan periä samasta tuotteesta eri hintoja

Anonyymi

Nyt tarkkana, mitä maksat ostamistasi tavaroista. Hiukan aloin nikotella, kun luin, että Kilpailu- ja kuluttajaviraston kannanoton mukaan eri asiakkailta voidaan periä samasta tuotteesta eri hintoja. Jos asiakkaasta kerätty data näyttää, että siltä voi periä kalliimpaa hintaa, niin se on sallittua?

4

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaahan se ottaa tyhmiltä rahat pois. Fiksu maksaa vähemmän.

    • Anonyymi

      Ei tule onnistumaan Suomessa. Netin kautta tavaroita ostelevat ihmiset ovat sen verran hintatietoisia, että menevät muualle jos huomaavat hintavedätyksen.

      • Anonyymi

        "Netin kautta tavaroita ostelevat ihmiset ovat sen verran hintatietoisia, että menevät muualle jos huomaavat hintavedätyksen"

        Tai sitten eivät.

        Tilasin 2015 airasia -yhtiön lennolle liput airasia.com online -sivustolta.

        Selasin ensin useita eri lentovaihtoehtoja Opera -selaimella, löytääkseni minulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

        Lopulta hinta valitsemassani vaihtoehdossa oli noussut noin tunnin takaiseen verrattuna.
        Yritin ostaa lippua (siis kalliimpaan hintaan, olettaen, että ehkä joku muu juuri osti sen viimeisen halvemmalla hinnalla myytävän paikan).

        Jonkin teknisen virheen takia lipun ostaminen ei onnistunut.

        Suljin Operan, ja avasin Firefoxin, ja pyrin ostamaan saman lennon Firefoxia käyttäen ja YLLÄTYIN - hinta olikin nyt se sama, jonka noin tuntia aiemmin olin tälle lennolle nähnyt Operaa käyttäen - eli sain haluamani lennon aiemmin näytetyllä halvemmalla hinnalla !

        Kyse ei siis ollutkaan siitä, ett vaihtoehtoja harkitessani joku toinen asiakas olisi ostanut sen viimeisen halvemmalla myytävän lipun tälle lennolle, vaan airasia siis seuraa asiakkaidensa nettikäyttäytymistä, ja jos selaat heidän lentojaan paljon, he saattavat olettaa että olet silloin valmis maksamaan isomman hinnan, ja pyrkivät tällöin myös saamaan sinulta tuon kalliimman hinnan !

        Asiakashan ei voi tätä tietää mistään - olisin itse maksanut kalliimman hinnan jollei jonkun teknisen häiriön takia lippuostosyritykseni Operalla olisi epäonnistunut !

        Teoriassa voisivat seurata IP -osoitteen perusteella, jolloin selaimen vaihto ei auttaisi, MUTTA tässä kannattaa huomata:

        IPv4 -osoitteet (joita on n. 4 miljardia koko maailmassa olemassa) ovat yleisesti käytössä, mutta IPv6 -osoitteita (joita teoriassa riittäisi jokaiselle aurinkokunnan atomille omansa) on käytössä hyvin vähän - olettaisin, että 99% netin käyttäjistä omaa IPv4 -osoitteen ja n. 1% IPv6 -osoitteen.

        Koska nykyisin samanaikaisesti internet -yhteyttä käyttävien laitteiden määrä on huomattavasti isompi kuin 4 miljardia, niin operaattorit (eli ISP:t) ovat ratkaisseet ongelman ns. "Carrier Grade NAT" -reitittimillä.

        Tämän seurauksena saman operaattorin 10000 asiakasta näyttävät palvelimen näkökulmasta kaikki tulevan samasta IP-osoitteesta !

        Eli jos bannaat jonkin IP -osoitteen (esim. häiriköinnin takia) tai jos nostat hintaa yhdelle IP -osoitteelle, niin toimenpiteesi (bannaus tai hinnankorotus) voi kohdistua myös 9999 muuhun käyttäjään samanaikaisesti !

        Rikkaat teollisuusmaat (USA etunenässä, mutta koskee ainakin jossain määrin myös Suomea) ovat rohmunneet leijonanosan noista n. 4 miljardista IP -osoitteesta, ja köyhemmille maille (esim. Thaimaa, Filippiinit) tai väkirikkaille maille (Intia, Kiina sisältäen myös Hong Kong) on jäänyt niin vähän IP -osoitteita väkilukuun tai maan samanaikaisiin internet -käyttäjiin verrattuna, että noissa maissa "Carrier Grade NAT" on yleinen käytäntö, ja jos haluaisit oman, vain sinulle varatun IP -osoitteen (jota siis ei jaeta muiden käyttäjien kanssa), niin varaudu maksamaan nettiyhteydestäsi noissa maissa alkaen n. 1000 €/kk.

        Kalliilla hinnalla varmistetaan se, ettei kaikki ala haluta omaa henkilökohtaita IP -osoitetta, vaan sellaisen ottavat vain ne, joilla on pakottava tarve sellaisen hankkimiseen ja varaa maksaa tuo n. 1000 €/kk nettiyhteydestään.

        Tosin, JOS tilaat VPN -palvelun, niin tuollaisella VPN -palvelulla saatat myös pystyä saamaan yksilöllisen IP -osoitteen (toistaiseksi). MUTTA jos kaikki alkavat käyttää VPN -palvelua, niin pian myös VPN -palveluiden hintataso nousee (jos haluat yksilöllisen IP -osoitteen) tai sitten tuo "Carrier Grade NAT" käytäntö tulee yleistymään myös VPN -palveluissa.


    • Anonyymi

      "eri asiakkailta voidaan periä samasta tuotteesta eri hintoja."

      Niin? Etkö ole koskaan kuullut hintaneuvotteluista tai tinkimisestä?

      Yhtenäiset hinnat eri asiakkaille on loppujen lopuksi aika rajallinen ilmiö, jota esiintyy lähinnä ruokakaupassa - ja mainitsemissasi nettikaupoissa.

      Esim. vähänkään kalliimpaa elektroniikkaa kannattaa ostaa netin kautta vain alehinnoilla - normaalista hinnasta saat elektroniikkaliikkeessä puhumalla alennusta, varsinkin jos ostat useamman tuotteen kerralla. Huonekalujen kohdalla huomaat hyvin äkkiä, että listahinnoissa on satoja euroja ilmaa (pl. Jyskin tapaiset halpakaupat). Puhumattakaan sitten B2B-kaupankäynnistä, jossa listahinnoilla pelataan vain jossain nippelitavarassa, jonka hinnoista kukaan ei jaksa keskustella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe