Aihe

Rakastan köyhyyttä - Vinkkejä siitä miten elää työttömänä.

Anonyymi

Hei,

Kaikki työttömät yhdistykää!
Kerätään tänne vinkkejä siitä, miten elää mahdollisimman hyvää elämää olemalla samalla työtön. Otsikko on toisesta keskustelusta joka inspiroi minua aloittamaan tämän keskustelun.

Olin itse elämässäni vuosia sitten työttömänä muutaman vuoden, ja tähän päivään asti olen täysin varma, että ne olivat elämäni parhaita aikoja.
Siitä asti mulla on romanttinen mieltymys vaan olemiseen ja hetken nauttimiseen. Tässä työelämässä on vaan koko ajan katse tulevaisuudessa ja tuntuu mahdottomalta nauttia hetkeä koska aina pitää ajatella sitä seuraavaa tehtävää, kun teen tämän asian niin sitten on kaikki hyvin, kun ostan tämän asian on kaikki hyvin. Viimeksi kun olin työtön, niin leikkasin viljaa siitä, että minulle oli kerääntynyt erillaista irtaimistoa jota sitten pikkuhiljaa möin ja sitä rahaa käytin tukien yhteydessä, kaikki tarpeetonta sälää jota en tähän päivään ole kaivannut. Olen nyt pikkuhiljaa valmistautunut työttömäksi jäämiseen, luovuin paremmasta asunnosta ja hommasin itselleni kaupungin asunnon jonka olen sisustanut mieleiseksi. Olen juuri myymässä rahoitusautoani, sen jälkeen olen myös velkavapaa. Minulla on varallisuutta jonkin verran, mutta se ei näy missään tilillä tai rekisterissä. Tarkoitus on löytää erillaisia konsteja, jotta en joutuisi luopumaan tietyistä asioista johon olen elämässäni tottunut, esim matkustaminen ja autoilu.

Ajatuksenani on nostaa päivärahaa ja asumistukea ja samalla keksiä, miten tilanteesta saisi otettua maksimin.
Asun pk seudulla, kaupungin vuokra-asunnossa joka on n48m2
Vuokrani on n 500€ autopaikan kanssa.
Saisin tällä hetkellä n 630€/kk työttömyyskorvausta ja noin 400€/kk asumistukea. käteen jäisi noin 530€. Minulla on myös matkustamisen kannalta tärkeä luottokortti.

-voiko minulla olla esim mökki?
pk seudulla on kova pula asunnoista ja esim kesäkuukausiksi pystyn vuokraamaan asuntoni helposti eteenpäin käteisellä. Lisätulo 4kk vuokrauksesta olisi n4400€/vuosi eli n 366€/kk lisätienisti vuositasolla. Näin ollen saisin 896€ per kk vuodessa. Jos saisin kasvatettua sen tulon johonkin 1200€/kk niin olisi erittäin hienoa.

Miten minimoida auton kulut?
Työttömänä oltaessa ei tule liian paljon ajettua joten verot ja vakuutukset tuntuu kalliilta kun käyttöä on vähän, pidän kyllä kovasti auton tuomasta vapaudesta.
Itse ajattelin ostaa museorekisteröidyn 30v vanhan diesel auton.
Ei autoveroa, dieselveroa ja katsastus kerran 2v aikana. Huoltokulut maltillisia koska tekniikka on yksinkertainen. Vakuutukset erittäin halpoja. Luulen, että sopivan auton löydän noin 2500€-4500€ välillä.

Matkustaminen
Kun ei ole velvoitteita, niin lähteminen on mahdollista aina silloin kun liput ovat halpoja. Samalla kun olen esim kk pois, pystyn taas saamaan lisätuoloa asunnostani. Win-win, matkustaminen kannattaa, Eniten voittaisi esim retkelystä luonnossa, koska ainoa kulu olisi matkustaminen luontoreitille ja ruoka, retkeilytarvikkeet kun löytyvät jo kaapista.

Ymmärrän, että joissakin tämä aiheuttaa närää ja syystäkin, kaikki eivät näin elää voi. Minulla ei ole tunnollisuutta, vihaan aamulla heräämistä ja en halua saavuttaa sosiaalista statusta jolla pönkittää omatuntoani, osaan erittäin hyvin vain yksinkertaisesti olla ja osaan suhteellisen hyvin nauttia sitä. En koe olevani erittäin tärkeä osa yhteiskuntaa, enkä halua olla. Tämä elämäntyyli ei sovi kaikille.

Tulevaisuuden Työtön.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

    Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
    Kotimaiset julkkisjuorut
    182
    11724
   2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

    Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
    Kotimaiset julkkisjuorut
    169
    4671