Aihe

Kirkkohistorian jätkät kovassa huudossa

Miksiköhän kirkkohistoria on kovassa huudossa äärioikeistossa? Esimerkiksi Jussi Halla-Aho on väitellyt jostain slaaviuskonnoistas ja Markku Ruotsila on höynähtänyt kirkkohistoriaan.

Minulla on teoria siitä: siinä ei tarvitse osata mitään. Siinä voi jaaritella yhtä sun toista koska oikeasti tutkimustuloksia ei hyödynnetä missään. Kukaan ei saa elantoa kirkkohistorialla, niin vahinkoakaan ei voi tapahtua.

Sen sijaan se näyttää sopivan hyvin persuiluun.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Meillä on niin kova kaipuu raamatun aikoihin. Silloin ei ollut rettelöitsijöitä mielenosoittajia, tai keisari osoitti hirsipuuhun.

  • Anonyymi

   Persulla ei saa olla mitään konkreettista osaamista. Joko ollaan kirkkohistorian oppineita tai sitten grandunsa kopioineita huijareita. Juoppokin voi olla. Persuksi ei muuten pääse.

  • Anonyymi

   Varsinaisia tutkijoita, kun eivät osaa tunnustaa olevansa väärässä. Eivät siis mitään tieteen tekijöitä.

  • Anonyymi

   Nykydemarithan puhuvat edelleen muinaisslaavia, jossa vilisee luokkasodan ja kansanpettämisen termejä.

   • Anonyymi

    Lienee luontaisempaa kaltaisellesi fasistille yllyttää ihmisiä kuvittelemaan, että joku muu taho kuin persut olisivat pettäneet kansaa. Kansallissosialistien propagandaohjelma taitaa olla sinulle hyvinkin tuttu sisällöltään?


  • Anonyymi

   Jos et oikeita töitä tee, niin tee edes kirkkohistoria töitä .

  • Täytyy sanoa, että ei kannata lukea kirkkohistoriaa. Siinähän oppii vihaamaan ihmisiä ja levittämään väärää tietoa, vrt. Ruotsilan vaalianalyysi ja Halla-Ahon jutut.

   Mitenköhän sillä Ruotsilalla siviilipalvelus sujui, yhtä hyvin kuin Jussilla?

  • Anonyymi

   Ehkä kannattaakin siirtyä ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin, sillä siellähän sillä uskonnon historialla voisi olla käyttöä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   161
   8662
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   316
   5891
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   276
   3765