Aihe

39v työkyvyttömyyseläkkeelle nyt52v

Anonyymi

39 vuotiaana myönnettiin työkyvyttömyyseläke ja nyt mittarissa 52v.
Kyllä jotain hommia elämän aikana tehnyt ja työttömänäkin. Huh mitä vääntöä ennen kun eläkkeen sai. 9kk kelan kurssi niin kyllä väännettiin ja käännettiin asioita. Yliopistosairaalassa loppu setvimiset. Ei mitenkään helpolla eläke tullut. Päätös kun tuli niin pää keveni 10kg.

9

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin, kyllä pää kevenee, kun saa eläkepaperit. Itse työttömänä, asuessani kaukana kaikesta työvoimatoimiston kanssa monet kerrat allekirjoitin papereita, joissa sitouduin hakemaan työtä. Me kumpikin tiesimme, että ei löydy mitään. Lopulta suostuivat ehdottamaani työkuntotutkimukseen, jossa sitten 52-vuotiaana olin kolme kuukautta. Sieltä laitettiin Kelaan niin musertavat paperit, että työkyvyttömyyseläke myönnettiin kerralla mukisematta.
   Vaikka eläke oli pienin mahdollinen, oli se valtava vapautus siitä jatkuvasta paineesta ja papereiden täyttelystä. Se eläke riitti omaan vaatimattomaan elämääni, ja pikkuhiljaa hinauduin sieltä masennuksen syövereistä ja pääsin eroon myös lääkkeistä---Kuusikymppisenä jo ihan hyvässä kunnossa, mutta enpähän Kelalle ilmoittanut asiasta. Nyt, ihan oikeasti (takuu)eläkkeellä, voin oikein hyvin ja nautin elämästä.
   Kyllä sairauseläke oikeaan aikaan vapauttaa ihmisen.

   • Anonyymi

    Melkein niinkuin mun omasta elämästä niin monellekki ihmiselle helpotus ois eläke. Työmotivaatioita ihmisillä on mutta ne menee perseelleen sen takia ettei palkkaa makseta paljon mitään.


  • Anonyymi

   Kyllä. Pitäisi monen muunkin miettiä emaa elämää eikä elää muiden elää tehden heille orjatyötä, Mitä he saavat palkattomasta työstä tai työstä jonka palkka ei riitä elämiseen vaan leipää jonotetaan ja laskut maksaa sossu?

  • Anonyymi

   Valtiolle,kaupungille,kirkolle voi tehdä harjottelutöitä mutta ei yksityisille mitään.

  • Anonyymi

   Olin 52v ikäinen havahtuessani totuuteen. Minulla diagnostisoitiin parantamaton sairaus. Olin varautunut sairasloma - työjakso kauteen mutta kelan toimistossa minulle ehdotettiin eläkehakemuksen täyttämistä.
   Toimiston henkilöstöavusti hakemuksen tekemisessä mukaan lukien kelan täydennyshakemus. Sairaseläkkeeni oli niin pieni, että sain siihen kelan täydennyksen.
   Tuohon on myt aikaa 20 vuotta ja nyt olen ollut jo muutaman kuukauden sairas!

  • Anonyymi

   Monelle sairauseläke helpotus niin tarvi työttömänä notkua puolikuntosena. Prkl osa siirtyy hautuumaalle ku ei jaksa.

  • Anonyymi

   Juu ni ei tarvi lueskella työvoimapoliittisia päätöksiä.

   • Anonyymi

    Eihän niitä tarvi lueskella muutenkaan. Olen ollut 25 v työtön tehny vaan 5 pvä kursseja ja taas on oltu työttömänä. Ihan nastaa. Mitään papereita en ole lueskellut luen vaan käsityökirjoja ja lehtiä.


  • Anonyymi

   Mulle myönettii eläke 25-vuotiaana ja olen nyt 26v. Ekalla hakemuksella meni läpi. Turhauttavaa olla näin nuorena eläkkeellä, mut minkäs sille mahtaa. En ole voinu valita minkälaiseksi synnyn.

   Mä saan kansaneläkettä ja takuueläkettä. Molemmat tulee täsmälleen silloin ku kuuluukin.

   Elämä on vapaata, ei enää kyykytyksiä tai minkään tahon kanssa tekemistä/säätämistä.

   Täytyy vaan keskittyy niihin asioihin, mikä itseään kiinostaa. Elämä on kuitenkin lyhyt ja kerran täällä ollaan vaan ihmettelemässä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   746
   8798
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   7862
  3. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   6161
  4. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   19
   3488