Aihe

Suomen Kuvalehti: "Nord Stream iloitsee eurooppalaisten USA-vastarinnasta"

Anonyymi

"Esimerkiksi Saksassa on vahva tahto yrittää selvitä ilman EU-pakotteita ja jopa murtaa Yhdysvaltain pakotteet. Saksan lainsäätäjät ovat uutistoimisto Bloombergin mukaan etsineet – ja löytäneet – oikeudellisia tapoja, joilla keskeiset satamat Mecklenburg-Etu-Pommerissa voitaisiin suojata pakotteilta.

Jopa Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti Reutersin mukaan, ettei hän luopuisi hankkeesta Yhdysvaltain pakotteista huolimatta. Hän sanoi haluavansa keskustella siitä Bidenin hallinnon kanssa. Lisäksi hän totesi, että Navalnyin myrkytys ei ollut muuttanut hänen mielipiteitään.

Vaikka työt eivät ole edistyneet, on Nord Stream 2 on ollut vahvasti näkyvillä Saksassa ja Tanskassa yrittäen vaikuttaa mielipiteisiin. Molemmissa maissa käsipallo on toiseksi suosituin joukkueurheilun laji jalkapallon jälkeen, joten Nord Stream on jo vuosien ajan ollut esimerkiksi yksi käsipallon EM-turnausten ja mestareiden liigan pääsponsoreista.

Myös Saksan ympäristöministeri Svenja Schulze on ottanut voimakkaasti kantaa putken puolesta. Rakennuspäätös tehtiin monta vuotta sitten ja se hyväksyttiin perustuslaillisessa prosessissa, Schulze on korostanut.

Hänen mielestään Saksa tarvitsee kipeästi maakaasua siirtymäkaudeksi ennen uusiutuvien energianlähteiden tuotannon merkittävää kasvua, jotta maa pystyy irtaantumaan ydinvoimasta ja kivihiilestä.

Nord Stream 2 on vastarintaan tyytyväinen.

”Eurooppalaiset hallitukset ja Euroopan unionin komissio ovat selkeästi torjuneet Yhdysvaltojen yksipuolisten pakotteiden määräämisen yhtiöitä vastaan, jotka toimivat laillisesti EU:ssa, ja näkevät pakotteet kansainvälisen lainsäädännön vastaisina sekä Euroopan energiasuvereniteettia loukkaavana”, Sundelin kertoo Nord Stream 2:n kannan.

”On näiden hallitusten ja Euroopan komission tehtävä suojella Euroopassa toimivia yhtiöitä laittomilta ekstraterritoriaalisilta pakotteilta.”"

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/venaja-vannoo-hoitavansa-itameren-kaasuputken-loppuun-saakka-nord-stream-iloitsee-eurooppalaisten-usa-vastarinnasta/?shared=1153764-d50ac1e3-500&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3CrbffyjHiqwGdBNZmlJ9DEiOFjxJa-63QYUEl5ZfPAtZ8JwDfAW1wKQE#Echobox=1612172548

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Stockmannista kirpputori

    Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
    Maailman menoa
    122
    5147