Aihe

Kuinka erottaa oikea evankeliumi

Anonyymi

Väärä sanoo : armahdan sinut sellaisena kuin olet eli hyväksyn sinut sellaisena kuin olet, saat olla sellainen kuin olet.
Tämä tarkoittaa että ihminen julistetaan olevan oikeassa ja Jumala on väärässä kun sanoo ihmistä syntiseksi.
Tämän "armon" haluaa ne, jotka eivät halua tunnustaa tehneensä koskaan mitään väärää eivätkä halua katua sitä.
Niinpä tähän "armoon" ei mahdu anteeksi antamus koska se edellyttäisi totuuden tunnustamista.

Oikea sanoo : tunnusta olevasi syntinen ja Jumalan olevan oikeassa ja sinun väärässä. Näin tunnustat totuuden ja saat synnit anteeksi. Tämä on oikea armahdus.

Antaahan Suomenkin oikeuslaitos erilaisen tuomion riippuen siitä tunnustaako rikollinen rikoksensa vai ei.
Otsikoissa sanotaan "ei osoittanut katumusta". Jokainen ymmärtää ettei sellaiselle kuuli myönnytyksiä eikä armoa.

Kuitenkin ne jotka rakastaa pahuutta vaatii että Jumala myöntäisi heidän olevan oikeassa ja hyväksyisi heidän elämäntapansa eikä ihmisessä olisi mitään vikaa.

Tämän eron voi jokainen kyllä tuntea sydämessään jos viitsii yhtään kuulostella sisintään. Onko altis nöyrtymään totuuden edessä vai taisteleeko ylpeytensä puolesta loppuun asti.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikä on evankeliumi? Mitä siinä kerrotaan? Mitkä asiat tulisi pitää totena, jotta voisi pelastua? Ei niin yhtään mitään siitä, mitä Uudessa testamentissa kerrotaan. Jos on olemassa jotakin elämää ruumiin kuoleman jälkeen, niin ihmisiä ei tuomita hyvään tai huonoon osaan sen perusteella, miten he ovat suhtautuneet Jeesuksen kristuksen evankeliumiin. Apostolit eivät uskoneet, että Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista, ennen kuin näkivät hänet toisen muotoisena (eri näköisenä) kuolleista heräämisen jälkeen. Paavali ei uskonut, ennen kuin näki kirkastetun Herran ja kuuli hänen äänensä. Miksi muiden tulisi pitää totena näiden todistus, kun nämä itsekään eivät sanomaa uskoneet? Jos me näkisimme kirkastetun tai edes haudasta nousseen lihaa ja luuta olevan Kristuksen ruumiin, niin meidän ei tarvitsisi uskoa: me tietäisimme, että evankeliumi on totta. Sen tiesivät myös apostolit, jotka yrittivät saada muut vakuutetuksi todistuksellaan. Mitään järkevää syytä uskoa evankeliumi ei ole olemassa. Se ei ketään hyödytä, eikä muuta ihmistä millään tavalla. Jos ihminen uskoo Jumalaan, joka vaikuttaa voimallaan hänen ajatuksiinsa, sanoihin, tahtoon, muistiin ja tekemiseen, niin hän saa siitä voimaa ja kykenee elämään vähintään auttavasti siten kuin tämä jumala tahtoo hänen elävän.

   Samaan pystyy kuka tahansa, vaikka ei uskoisi. Miksi siis uskoa? On monia, jotka tekevät hyvää ja karttavat pahaa vain sen vuoksi, että luulevat saavansa siitä jonkin palkinnon, tai uskovat välttävänsä rangaistuksen sen ansiosta. Sellainen on arvotonta. Jos ihminen tekee hyvää ja karttaa pahaa siksi, että on hyvä ihminen – se on hänen luontonsa mukaista elämää – niin hän ei odota saavansa palkintoa, eikä pelkää rangaistusta. Hän tekee hyviä tekoja siksi, että se on hänen mielihalunsa: hän iloitsee siitä, kun muilla menee hyvin ja he ovat onnellisia. Sellainen ihminen ei tee pahaa, koska pahan tekeminen ei ole hänen luontonsa mukaista toimintaa. Jos mielihalu on vain hyvään eikä lainkaan pahaan, niin sellainen ihminen on hyvä, eikä hän näyttele hyvää niin kuin tekohurskaat uskovat kristityt tekevät. Hyvä ihminen voi olla uskonnoton ja agnostikko, mutta hän on harvoin ääripään uskova tai ateisti. Sellaisilla on pyrkimys rajoittaa toisten sanan- ja uskonnonvapautta, koska pitävät omaa näkemystään varmasti oikeana ja muiden näkemystä vääränä ja pahaan johtavana.

  • Anonyymi

   Oikea evankeliumi on ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta, syntisten Vapahtajasta.

   10 Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:
   11 teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. ( Luuk 2)

   21 Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä." ( Matt 1)

   Kuten tässä sanotaan, ilosanoma on evankeliumi Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

   4 Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
   5 mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.
   6 Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
   7 Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut. ( Jes 53)

   Tästä tekstikohdasta alkaen ilosanoman julistaja, evankeliumin julistaja, evankelista Filippus julisti evankeliumia Herrasta Jeesuksesta Kristusta Etiopian kuningattaren Kandaken hoviherralle.

   32 Ja se kirjoitus, jota hän luki, oli tämä: "Niinkuin lammas hänet viedään teuraaksi; ja niinkuin karitsa on ääneti keritsijänsä edessä, niin ei hänkään suutansa avaa.
   ..
   34 Ja hoviherra kysyi Filippukselta sanoen: "Minä pyydän sinua: sano, kenestä profeetta puhuu näin, itsestäänkö vai jostakin toisesta?"
   35 Niin Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta.
   ( Apt 11)

   Kysymys on siis syntiemme tähden ristiinnaulitusta Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta, joka antoi itsensä puolestamme ( meidän syntiemme tähden ) korottaa ristinpuulle ja antoi henkensä puolestamme.

   Siis sinun ( myös minun ) syntien tähden Hän kärsi viattomana kidutuksen, häväväistyksen ja rangaistuksen, että meillä elämä olisi.

   Tätä evankeliumia Jeesuksen Kristuksen nimessä alettiin julistamaan Jeesuksen kuolleista nousemisen jälkeisenä helluntaina ja evankeliumin julistaminen vaikutti uskoa kuulijoissa.

   40 Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
   41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
   ta.
   ..
   44 Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,
   45 ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.
   46 Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,
   47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.
   ( Apt 2)

   Pelastuksen evankeliumin julistamisen ansiosta uskovien joukko kasvoi joka päivä.

   13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
   ( Ef 1)

   22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
   23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
   24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
   25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
   26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. ( Room 3)

   Kuten näemme, kysymys on evankeliumi ristiinaulitusta, verensä puolestamme vuodattaneesta Vapahtajasta, Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

   Lauluntekijää lainaten "synteini tähden on haavasi nuo".

   Usko Toivonen

   • Anonyymi

    Evankeliumiin ei kuulu ihmisten oppi, jonka mukaan "Jeesus on Jumala" (Isän vertainen luoja ja kaikkivaltias kaikkitietävä ikuinen ainoa totinen Jumala)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   674
   6531
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   5023