Aihe

Pientä nousua oli saatu myös keskustalle.

Anonyymi

Mikään luotettava media ei manipuloi galluppeja
Mutta Yleltä se käy hyvin sujuvasti.
Huhtikuun kunnallisvaalit lähestyvät, mutta vihervasemmiston ja kokoomuksen kannatusluvut laahaavat pahasti jäljessä siitä tasosta, jota valtaeliitti toivoo. Niinpä YLE päätti jälleen kerran ojentaa auttavan kätensä ja julkaisi sopivasti peukaloidun gallupin ohjatakseen kansalaisten äänestyskäyttäytymistä haluttuun suuntaan.
Aiemmin näissä Ylen Taloustutkimuksella teettämissä kyselyissä on tiedusteltu kansalaisten mielipidettä eduskuntavaalien suhteen, mutta nyt olikin kysytty näkemystä kunnallisvaalien osalta. Saadut tulokset eivät siis ole vertailukelpoisia keskenään, koska kohteena on eri asia!

Moni suomalainen hieraisi tänä aamuna silmiään epäuskoisena katsoessaan Ylen uutisia. Niiden ykkösaiheena oli tuore gallup, jonka mukaan SDP olisi jälleen palannut puolueiden kannatusmittauksen ykköseksi. Vastaavasti perussuomalaisten ilmoitettiin pudonneen viime kuun ykköspaikaltaan kakkoseksi ja samalla menettäneen kannatustaan oikein reippaasti, peräti 3,1 prosenttiyksikköä.
Lisäksi viime aikoina gallupeissa varsin heikosti menestyneen kokoomuksen kerrottiin onnistuneen nostamaan kannatustaan huomattavasti ja kirineen aivan perussuomalaisten tuntumaan. Pientä nousua oli saatu myös syvässä ahdingossa pitkään rämpineelle keskustalle.

Jokainen asioihin perehtynyt pystyy kuitenkin oitis tajuamaan, ettei tämä voi pitää paikkaansa. Eihän viimeisen kuukauden aikana ole tapahtunut mitään sellaista, joka antaisi aihetta tuollaisiin muutoksiin. Luvuissa täytyy siis olla jotain häikkää.
Melko pian uutistenlukija itsekin myönsi, että nämä nyt esitettävät kannatusluvut ”eivät ole suoraan verrannollisia aikaisempiin mittauksiin”, koska vastaajilta on kysytty eri asiaa kuin aikaisemmilla kerroilla.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Suomeen julistettu poikkeustila

    Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
    Maailman menoa
    348
    7612
   2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

    Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
    Maailman menoa
    294
    5578
   3. Maisa ja Mikko eroaa!

    https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
    Kotimaiset julkkisjuorut
    101
    4716
   4. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

    Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
    Maailman menoa
    236
    4098