Taas valheiden oikomista, tällä kertaa pakolaisista

Anonyymi

Näin täällä valehdellaan Kelan maksamista häistä yms.:
"Kyllä se pakolaisille järkkää, ne saa häät, asunnon, urheilutarvikkeet, ilmaiset bussimatkat, ilmasien auton itselleen, lasten harrastukset, vaatteet ja kaiekn ilmaiseksi. Naaprui on saanut niin ja kehuuu kuinka hienot kelahäät oli ja mitä kaikkee saivat, Niillä on viisi huonetta ja iso tupakeittiö ja senkin saivat ilamsiseksi, eivät ole missään töissä kun eivät osaa suomea, eikä opettele ettei joutuisi töihin."

Ulkomaalaissyntyiset saa ihan samoin lakiperustein kaikki tukensa kuin muutkin. Samoja rajoja jne. käytetään heille kuten muillekin.

Ainut erityislaki pakolaisille on kotouttamislaki. Siinä määritelty kotouttamisraha on yhtä suuri kuin toimeentulotuki ja sitä myönnetään samoin perustein. Jos pakolainen saa oleskeluluvan, hän siirtyy pois kotouttamislain alaisuudesta muiden lakien piiriin.

Kelan sivuilta löytyy laskurit ja tarkat tiedot kuinka paljon kotouttamistuki on euroissa ja millä perustein sitä saa. Samoin tiedot toimeentulotuesta löytyvät sieltä.

STM sivuilta löytyy lakeihin liittyvää ohjeistusta.

Lakitestit löytää Finlexistä.

Sitten esimerkkejä, jotta tyhmimmätkin toivottavasti ymmärtävät:

Kela tai sossu ei maksa mitään tukia kenenkään häiden järjestämiseen.

Lähiomaisen (ydinperheen jäsenet ja isovanhemmat) hautajaisiin on yleensä myönnetty säännöllisesti perustoimeentulotuloa saaville matkakulut Suomen sisällä halvimman julkisen kulkuneuvon taksan mukaan.

Pakolaisina Suomeen tulleet saavat Kelasta ja sossusta taloudellista tukea samoilla perusteilla kuin muutkin ihmiset.
Jos pakolainen muuttaa vastaanottokeskuksesta kunnan vuokra-asuntoon, häntä tuetaan taloudellisesti hankkimaan halvin mahdollinen sänky, tuolit, pöytä jne. mitä nyt yleensä Suomessa pidetään kodin välttämättöminä tarvikkeina. Usein pakolaisen asioiden hoidossa tarvitaan aluksi mukaan jotakin kunnan kotouttamistyöntekijää, jonka kanssa pakolainen pääsee kirpparille ostamaan huonekaluja. Jos kipparilta ei löydy, niin seuraava vaihtoehto on Ikea tai joku muu halpisfirma.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos pakolainen muuttaa vastaanottokeskuksesta kunnan vuokra-asuntoon,mitenkäs se ohittaa tuhansien asunnonhakijoiden jonon

      • Anonyymi

        Siitä huolimatta, Matuille maksetaa kaikki, siis Kaikki !, menikö perille, Matuille Maksetaan Kaikki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä huolimatta, Matuille maksetaa kaikki, siis Kaikki !, menikö perille, Matuille Maksetaan Kaikki

        Ne tulee suomeen ja pääsee asumaan hotelleihin, täys ylläpitoon! Hotelleissa asuu, ja osa omasta kansasta asuu kadulla.

        Kuin moni koditon suomalainen pääseee hotelliin asumaan kun ei ole om ylimääräiset vanhat leivät ja purkkiruuat.aa kotia? Ruuasta puhumattakaan. Osa dyykkaa ja käy leipäjonossa.

        Pakolaiset pääsee hotelliin syömään noutopöytään. Terveellistä hoelliruokaa.

        Suomen kansa saa kaupoista vanhaksi jääneet leivät ja purkkiruuat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne tulee suomeen ja pääsee asumaan hotelleihin, täys ylläpitoon! Hotelleissa asuu, ja osa omasta kansasta asuu kadulla.

        Kuin moni koditon suomalainen pääseee hotelliin asumaan kun ei ole om ylimääräiset vanhat leivät ja purkkiruuat.aa kotia? Ruuasta puhumattakaan. Osa dyykkaa ja käy leipäjonossa.

        Pakolaiset pääsee hotelliin syömään noutopöytään. Terveellistä hoelliruokaa.

        Suomen kansa saa kaupoista vanhaksi jääneet leivät ja purkkiruuat.

        korjaan: ... kun ei ole omaa kotia? Kaupasta saa vahat ylimääräiset leivät ja purkkiruuat.


      • Anonyymi

        Kerro missä kunnassa on tuhansien vuokra-asunnonhakijoiden jono ja jossa "matut" on menneet johon ohi jollain lailla eri sääntöjen perusteella kuin muut.

        Jonotuksessahan on tietyt säännöt. Ihonvärin, syntyperän, uskonnon, sukupuolen tms. perusteelle jonotuspaikka ei määrity.

        Mutta jos sulla on perheessä 10 lasta ja ilman kaupungin vuokra-asuntoa perhe päätyy pakolaiskeskuksesta kadulle, niin perhe saa kunnan vuokra-asunnon kuten kantasuomalainenkin vastaavassa tilanteessa esim. jos vaikka aiempi vuokra-asunto tuhoutuisi tulipalossa.

        Monet kunnat ottavat pakolaisia vastaan pakolaiskeskuksesta, koska ne toivovat saavansa pakolaisista työvoimaa ja asukkaita kuntaansa. Valtio tukee pakolaisten kotouttamista kunnissa parin vuoden ajan kotouttamislain mukaisesti myöntämällä kunnille taloudellista tukea pakolaisten kotouttamiseen. Sosiaalietuuksia myönnetään näillekin pakolaisille aivan tavallisten lakien mukaan, mutta valtio maksaa ne kulut kunnalle mutkan kautta. Monelle käy niin, että pikkukunta saa harvoin pitää nämä pakolaiset, sillä he haluavat muuttaa isompiin kasvukeskuksiin toistensa luokse. Silloin he muuttavat jonottamalla kuten muutkin, sillä heillähän on jo asunto pikkukunnassa. Sinkut muuttavat usein kasvukeskuksiin tuttaviensa nurkkiin.

        Ja sinulle, joka hoet koko ajan, että matuille maksetaan kaikki, niin pikku vinkiksi yleissivistyksen pitkälle tielle, jolla sinä vasta otat ensiaskeleitasi:

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/18/katso-mita-maksat-yhteiskunnalle

        Linkistä havainnoillistuu se, että suomalainen maksaa keskimäärin valtavan summan yhteiskunnalle ensimmäisten 20-25 elinvuotensa aikana.
        Sitten on niitä yksilöitä, kuten nyt vaikka sinä hokija, joka todennäköisesti itse on vain kustannuserä kaikille muille koko elämänsä ajan.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/18/katso-mita-maksat-yhteiskunnalle


      • Anonyymi

        Ja höpö höpö taasen! Kerrohan missä tälläinen tapahtuu? Kyllä ihan perusperus suomalainen saa asunnon kiireellisessä tapauksessa tosi nopeasti. Eli ihan samat on säännöt kaikille, oli mamu tai tavan suomalainen. Ihan turhaa trolliprovoa syöttää moisesta.


      • Anonyymi

        Sain häädön kunnan asunnosta v 2015 silloin kun niitä pakolaisia oli just tullut suomeen paljon. Tuli vaan ilmoitus että 2 viikkoa aikaa muutta pois. Olin asunut siinä asunnossa vuodesta 2000. Tylyä oli meininki, mitään syytä ei sanottu häädölle. Sain selville myöhemmin että asuntoni annettiin pakolaisille. Sitten tein rikosilmoituksen kunnasta. Lopulta kunta ehdotti että maksavat mulle 2000 euroa korvauksia En suostunut ja korvaus nostettiin 8000 euroon.


    • Anonyymi

      Työkkäreihinkin näyttäis jonottavan pelkkiä mamuja korona aikana.

    • Anonyymi

      Jotkut maahanmuuttajat voivat saada hyvin tukiaisia mutta muuten kylläkin surkeassa tilanteessa.

      • Anonyymi

        Niin saa tukiaisia tavan suomalaisetkin, jos surkeassa tilanteessa. Jos et osaa hakea itse kaikkia tukia, niin pyydä apua seurakunnan diakoneilta, he joko hakevat tuet puolestasi tai ohjaavat avuntarpeesi toisille ammattilaisille. Olen auttanut ihan tavan suomalaisia hakemaan tukia ja tiedän tämän kuvion tasan tarkkaan. Aivan samat tuet saavat suomalaiset, kun ulkomailta muuttaneetkin.


    • Anonyymi

      Muistakaa aina, Turun tori ja Oulun lapset !!

    • Anonyymi

      Joo! Samat perusteet mutta eri keinot.
      Matuilla on avustajakaarti joka opastaa vaatimaan kaikki mahdolliset tuet ja tukiaiset.
      Toinen seikka on kovaääninen vaatiminen ja joissakin tapauksissa peitetty uhkailu.
      Usein huutamassa on useampi kun kyse on yhden asiasta.
      Kolmas asia on rasismiarkuus. Meidät on säikytelty tuolla käsitteellä ja kotoisesta, etnisestä vähemmistöstä alkaen ovat todenneet tuon naulan vetävän.

      Seurauksena on kaikenmuotoisten tukiaisten epäoikeudenmukainen jakautuminen!
      Jakavan puolen henkilöille tämä on arkea!

      • Anonyymi

        On haettu tukea hautajaisiin tai lomamatkaan kotiseudulle, mutta pidetty hulppeat häät. Eihän näitä kukaan kontrolloi.


      • Anonyymi

        Tääskin on taas se, että moni suomalainen ei osaa hakea apua mihin on oikeutettu. Moni uskoo ennemin jotain kaverin kaveria tai jonkun populistipuolueen agendaa, kuin menisi kysymään asiaa ammattilaisilta, kuten mm. seurakunnan diakonilta, että mihin tukiin on oikeutettu ja pyytäisi apua tukien hakemiseen.
        Minullekin moni on väittänyt, ettei saa mitään tukia, ei niitä hänelle anneta ym. Kun sitten kysyn, että oletko hakenut, niin vastaus, etten ole hakenut, kun en kuitenkaan saa ja väittää jonkun kaverin sanoneen niin. Kun sitten laitan asiat rullaamaan ja ammattilaiset asialle hakemaan niitä tukia, niin ääni muuttuu kellossa. Varsinkin, jos ko. henkilö on ulvonut kurkku suorana, että vain mamut ja pakolaiset saa kaiken ja hän ei saa mitään.
        Avustin juuri hiljan yhtä perusperus suomalaista, jolla oli asiat ihan solmussa omien töppäilyjen vuoksi, löytyi heti asunto ja siihen takuuvuokrat, löytyi Kela ja sossu maksamaan kaiken mahdollisen, on tukihenkilöä hoitamassa asioita ym. ym.


    • Anonyymi

      Suomi on pakolaisten paratiisi, siksi ne tulevat tänne kun tietävät että suomi kyllä maksaa. Maksaahan suomi, eult asuomi saa 2,6 miljoonaa mutta maksaa itse 6,5 miljoonaa takaisn? Mikä järki?

      Keräyskillä kerätään ulkomaille rahaa miloonia, sinne kyllä uppoaa, mutta ei oman maan ihmisille.

      Naapurin pakolaisilla on iso ilmainen kä,ppä, lapsilla hienot vaatteet, urhieluvälineet ja auto heillä on, kumpikaan ei ole työssä, maleksivat tuossa pihalla. Kaiken ovat saaneet. Mitä saa suomen kansa, veroja maksettavasksi jotta muut pärjää. Siksi työ ei kannata.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe