Aihe

Vilja ja rikkavilja-vertauksen tärkeä merkitys, jota Jt-liike ei ymmärrä

Anonyymi

Jeesuksen vertaus Matteuksen 13. luvussa on tärkeä. Se kuuluu seuraavasti:

Matteuksen 13.luvusta lainaus:

"24 Jeesus esitti heille toisen vertauksen taivasten valtakunnasta: "Mies kylvi peltoonsa hyvää siementä. 25 Mutta kun kaikki nukkuivat, hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja meni pois. 26 Kun vilja nousi oraalle ja alkoi tehdä tähkää, rikkaviljakin tuli näkyviin. 27 Työmiehet menivät silloin isäntänsä luo ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö sinä kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen on tullut rikkaviljaa?' 28 Isäntä sanoi heille: 'Se on vihamieheni työtä.' Miehet kysyivät silloin häneltä: 'Tahdotko, että menemme kitkemään sen pois?' 29 'En', hän vastasi, 'te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin. 30 Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani.'"

"36 Sitten Jeesus lähetti väkijoukon pois ja meni sisälle. Opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: "Selitä meille vertaus pellon rikkaviljasta." 37 Hän vastasi heille:
"Mies, joka kylvi hyvää siementä, on Ihmisen Poika. 38 Pelto on maailma. Hyvä siemen tarkoittaa niitä, jotka kuuluvat taivasten valtakuntaan, rikkavilja niitä, jotka ovat Paholaisen vallassa. 39 Paholainen, joka kylvi rikkaviljaa, on Saatana, elonkorjuu on maailman loppu, ja korjuumiehet ovat enkeleitä. 40 Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa. 41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42 Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita. 43 Mutta Jumalan omat loistavat silloin Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon!"

Niinkuin voimme havaita 28.jakeessa työmiehet olisivat olleet halukkaita kitkemään rikkaviljan pois. Jeesus ei kuitenkaan antanut siihen lupaa.

Hän vastasi: "'te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin. 30 Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani.'"

Jeesus siis opetti, että vasta maailman lopun saapuessa rikkavilja tuli koota pois, ei aiemmin ja korjuutyön tekisivät enkelit Jeesuksen johdolla. Siihen asti vehnän ja rikkaviljan piti kasvaa sekaisin yhdessä. Opetuslapset olisivat nyhtäneet vehnääkin pois. Eivät he olisi osanneet erottaa toisistaan vehnää ja rikkaviljaa.

Ja kenen piti koota rikkavilja pois: "Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa. 41 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä."

Kun maailman loppu saapuu Ihmisen poika eli Jeesus kristus lähettää enkelinsä korjaamaan rikkaviljan pois. Ihmisten ei tule siihen hommaan ryhtyä, ei nyt eikä sitten myöhemminkään.

Jt-liike on erehtynyt, kun he luulevat omaavansa tänä aikana jonkun ainoan oikean puhtaan vehnän vehnäaitan ja osaavansa pitää sen puhtaana ja luullen, että heidän oman vehnäaittansa (Jt-liikkeen) ulkopuolella olevat, jotka pitävät itseään kristittyinä ovat kaikki muka S.a.atanan puolella olevaa rikkaviljaa.
Jeesuksen opetuksen mukaan vehnä ja rikkaruohot kasvavat sekaisin loppuun asti ja niitä ei osaa (eikä saa) kukaan ihminen erotella. Vasta maailman lopussa Jeesus enkeleineen tekee erottelutyön.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei ne ymmärrä paljon muutakaan.
   Miten ihmeessä he ovat niin sokeutuneita?
   Ihan kuin olisivat hypnotisoituja.

   • Anonyymi

    Paholainen on sokaissut heidän silmänsä.


  • Anonyymi

   Siinä on pari yksityiskohtaakin lahkolaiselle.

   Matteus. 13:40 - Jeesus käyttää termiä maailmanloppu. (koska vartiotorniseuran johto koostuu sellaisista kuin koostuu, se käyttää
   "järjestelmäasioiten päätös" - hienostelutarkoituksessa)
   13:42 Hienostelevien ikuisuudessa itketään ja kiristellään hampaita, tulen samalla polttaessa

  • Anonyymi

   Entäpä jos tuossa olisikin kyse terveellisemmästä ruokavaliosta, eli täysjyväistä viljaa, rikkaruohon, eli teollisesti prosessoidun ja piloille pestyn sijaan ;-)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   136
   6044