Söin kahvin kanssa graavilohta

Anonyymi

voileipien päällä, oli alennuksessa -30%. Tapaatteko ostaa? Siinä ohuessa laudassa on yllättävän paljon tavaraa.

123

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      150 g, ja kilohinta 26,00 euro

      • Anonyymi

        No eihän sitä kilokaupalla syödä!


      • Anonyymi

        Meetwursti: voi olla yli 30 euroa kilohinta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meetwursti: voi olla yli 30 euroa kilohinta!

        Rainbow kg-hinta 9,25. Ja jos huomioidaan 138% lihapitoisuus, niin hinta jää 6,70 eur/kg per 100% liha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rainbow kg-hinta 9,25. Ja jos huomioidaan 138% lihapitoisuus, niin hinta jää 6,70 eur/kg per 100% liha.

        Linkki tuohon lihapitoisuuten Rainbow -meetwurstissa, muutoin liioittelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkki tuohon lihapitoisuuten Rainbow -meetwurstissa, muutoin liioittelua.

        Rainbowin sivuilta löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rainbowin sivuilta löytyy.

        Anna linkki kuten on tapana palstalla jos väittää jotakin, muutoin mutua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna linkki kuten on tapana palstalla jos väittää jotakin, muutoin mutua.

        Hae rainbowin sivuilta. Meetvursti. Oma-aloitteinen pitää olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hae rainbowin sivuilta. Meetvursti. Oma-aloitteinen pitää olla.

        Jos jotain väittää palstalla pitää antaa linkki väitteeseensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jotain väittää palstalla pitää antaa linkki väitteeseensä.

        FAKTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        FAKTA.

        Rainbowin sivuilta löytyy speksit.


      • Anonyymi

        Joudut vähän nyt omaa hoksnokkaa käyttämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eihän sitä kilokaupalla syödä!

        Millä sitä sitten syödään? Rautakaupalla? Viinakaupalla? Sekatavarakaupalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä sitä sitten syödään? Rautakaupalla? Viinakaupalla? Sekatavarakaupalla?

        Syö vaikka roppakaupalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syö vaikka roppakaupalla.

        Ei mahu kauppa suuhun. Nostaa kyllä jaksan.


      • Anonyymi

        Totuus on tuolla jossain. Se pitää itse löytää. Avuton joutuu elämään valheessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuus on tuolla jossain. Se pitää itse löytää. Avuton joutuu elämään valheessa.

        Tuo minunkin olisi pitänyt aikoinaan keksiä. Selitin ja puhuin ja linkitin ja linkitin ja linkitin tietoa yhä uudelleen ja uudelleen. Oli tärkeitä asioita - ei mitään kauppahintoja. Oli vain tunne, että pitää aina todistaa mitä sanoo. Kun olin niitä linkittänyt kymmeniä jopa satoja kertoja, totesin, ettei niillä ole edes mitään meritystä, ne uskoo, jotka uskoo ja ne, jotka ei usko, ei edes katso niitä linkkejä, joita laitoin. Sinun motiiviasi en tietenkään tiedä, mutta tämä oli minun tarinani linkeistä. Usein laitan vieläkin linkejä ja ainakin kuvittelen sillä helpottavani keskustelua, niin ettei se mene minkään turhanpäiväisen ja lapsellisen jänkäämisen tasolle. Minä kun pidän keskustelun tasoa pääasiana, mutta harvoin sellaiseen edes pääsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meetwursti: voi olla yli 30 euroa kilohinta!

        Oikea hevoisenliha on kalliimpaa. Eikös metukka ollutkaan hepo? Mutta mielestäni sitkeää ja ylämäkeen kuollut.

        >Simiti<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rainbow kg-hinta 9,25. Ja jos huomioidaan 138% lihapitoisuus, niin hinta jää 6,70 eur/kg per 100% liha.

        Rainbow saa meetwurstin maistumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rainbow saa meetwurstin maistumaan.

        Hyvä lihaisa Raibowin meetwursti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo minunkin olisi pitänyt aikoinaan keksiä. Selitin ja puhuin ja linkitin ja linkitin ja linkitin tietoa yhä uudelleen ja uudelleen. Oli tärkeitä asioita - ei mitään kauppahintoja. Oli vain tunne, että pitää aina todistaa mitä sanoo. Kun olin niitä linkittänyt kymmeniä jopa satoja kertoja, totesin, ettei niillä ole edes mitään meritystä, ne uskoo, jotka uskoo ja ne, jotka ei usko, ei edes katso niitä linkkejä, joita laitoin. Sinun motiiviasi en tietenkään tiedä, mutta tämä oli minun tarinani linkeistä. Usein laitan vieläkin linkejä ja ainakin kuvittelen sillä helpottavani keskustelua, niin ettei se mene minkään turhanpäiväisen ja lapsellisen jänkäämisen tasolle. Minä kun pidän keskustelun tasoa pääasiana, mutta harvoin sellaiseen edes pääsee.

        Linkki kuuluu asiaan jos palstalla väittää jotakin, muutoin tuuleen huutamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkki kuuluu asiaan jos palstalla väittää jotakin, muutoin tuuleen huutamista.

        Rainbowin omalta palstalta löytyy tieto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rainbow kg-hinta 9,25. Ja jos huomioidaan 138% lihapitoisuus, niin hinta jää 6,70 eur/kg per 100% liha.

        Lidl:stä halvin suomalainen metwursti viipaleina on ollut joskus viime vuonna alle 7 €/kg.
        Nykyistä tilannetta en ole katsonut, ehkä ei enää ole kahta eri valmistajan suomalaista metwurstiviipalepakkausta valikoimassa.

        Muuten, vaikuttaa että jotkut vajaan 8€/kg raa´at broilerileikkeet ovat nykyään hintaan 10€/kg.
        Yleensä ostan noita 30% pvm-alella. Lihan hinta tuntuu nousseen.

        Citymarketissa on lihat ja kalat kalliita.
        Harvoin käyn Prismassa tai S-marketissa.


    • Anonyymi

      Minä join kakkua ja söin kahvia päivän merkeissä!

      Keep Cool!

      • Anonyymi

        LIDL =? Eli aasialainen - Norjan kassilohi siis... km hintana on kallis lasku ja ilmasto kiittää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LIDL =? Eli aasialainen - Norjan kassilohi siis... km hintana on kallis lasku ja ilmasto kiittää!

        Suomalaista oli Hätälän graavi . Ja HALPAHALLISTA ostin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LIDL =? Eli aasialainen - Norjan kassilohi siis... km hintana on kallis lasku ja ilmasto kiittää!

        Lidl:ssä oli suomalaista raakaa lohta kokonaisena, sisälmykset vain poistettu. Halvalla sain, olisiko vajaa viikko sitten. Sisko rohmusi useita naapurikaupungista, olivat aika tasan kahden kilon lohia, hinta 5€/kg, Isokarin pakkaama. Joku kova tarjous. Tuosta söin neljänä päivänä yksin. Rasvainen kala alkoi jo tökkimään.

        Uunissa sen kypsytin. Katkaisin kalan poikkisuunnassa kahteen yhtä painavaan osaan, niin tuli lyhyt hyvin uuniin mahtuva kala. Siinä oli siis kahden päivän paistokerrat, molemmista puolikaloista sain syödä kaksi kertaa, yhteensä söin neljällä lounaalla. Ne tosin tuppaavat venymään iltaan.

        Ai niin, paksua alumiinifoliota oli kalan ympärillä. Tuollaiset 175 astetta ja 45 minuuttia yl ja alalämmöt päällä, valmista tuli (kala oli jääkaapissa). Seuraava paistos veikin sitten kai ainakin tunnin, koska se toinen kalan puolikas oli päässyt jäätymään kylmällä katetulla verannalla. Folio pelastaa tilanteen, ei pala eikä kuivu uunissa. Kalan Rasvaisuuskin esti palamista. Mausteena oli vain suolaa sisäpuolelle.


    • Anonyymi

      Joskus ostin virolaista suolattua kirjolohta. Aika suolaista oli.

    • Anonyymi

      Eipä ole tullut kokeiltua, mutta nyt kun asiasta mainitsit niin täytyypä kokeilla!

    • Anonyymi

      Entäs graavattua sutta? Vain 15,27€/kg.

      "SJØ Sälä -tuotteissa hyödynnetään Kuopion tuotannossa syntyvää sivuvirtaa, kun hukkapalat otetaan talteen ja ne pakataan rasiaan."

      Eiks hukkapala tarkoita sutta?

      • Anonyymi

        Hukkapalasta en tiedä mutta tattispala tarkoittaa terskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hukkapalasta en tiedä mutta tattispala tarkoittaa terskaa.

        Tattis tarkoittaa kiitos. Mitä kiittämisellä on tuon asian kanssa tekemistä?
        Jossakin päin Suomea, olisiko Kainuussa, sanotaan "tattis" tai "tattista" kun sanotaan kiitos, tai kiitosta, eli kiitoksia.
        Liitämällä tuohon jotain paloja tulee siis terska?
        Älytöntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hukkapalasta en tiedä mutta tattispala tarkoittaa terskaa.

        Kyllä tiedän. 70-luvun rattolehdestä löytyi se sana. Siihen oli kerätty Suomessa käytettyä alan sanastoa. Rattoa tuli naapurissa joskus luettua. Muistelen, että en niitä itse koskaan ostanut enkä tilannut.

        Kai muistat pastori Pystysen seikkailut? Niitä muuten ei tietääkseni saa mistään sarjakuvakirjoina, onko oikeudet jollain Rattolehdellä, eikä piirtäjällä, Jorma "Jope" Pitkäsellä. Pastorijutut olivat aika härskejä.


      • Anonyymi

        Eikös ne ennen ollut roiskeita paremman nimen keksineet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tattis tarkoittaa kiitos. Mitä kiittämisellä on tuon asian kanssa tekemistä?
        Jossakin päin Suomea, olisiko Kainuussa, sanotaan "tattis" tai "tattista" kun sanotaan kiitos, tai kiitosta, eli kiitoksia.
        Liitämällä tuohon jotain paloja tulee siis terska?
        Älytöntä.

        Tattispala on miehen sukuelimen päässä oleva paksunnnos.


    • Anonyymi

      Söisin, mutta hinnan takia lohta syödään vain juhla tapauksissa, ja lähinnä jouluna.
      Normaalikäytössä ostan yleensä Pirkka-, tai Rainbow -meetwurstia.
      Pirkkaa en ostaisi ellei olisi tarjouksessa kahden paketin yhteishinnoin.
      Ilman tarjoushintoja Prisma on kauppana edullisin.
      Liiteristä kun ei tiedä minkämaalaista lihaa ja mitä lisäaineita ja geenimanipuloitua on käytetty, vaikka lukisikin paketissa että "suomalaista".

      • Anonyymi

        Liiteri=LIDL


      • Anonyymi

        Lidlissä myydään suomalaisen firman Kotivaran meetwurstia.


      • Anonyymi

        Katselin joskus S-kaupassa rainbowin meetvurstipaketin tietoja ja järkytyin. Siihen oli jauhettu sekaan argentiinalaisia sademetsien villihevosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katselin joskus S-kaupassa rainbowin meetvurstipaketin tietoja ja järkytyin. Siihen oli jauhettu sekaan argentiinalaisia sademetsien villihevosia.

        Kas kun ei Australian aavikoiden laiskiaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katselin joskus S-kaupassa rainbowin meetvurstipaketin tietoja ja järkytyin. Siihen oli jauhettu sekaan argentiinalaisia sademetsien villihevosia.

        Heh-heh, hevoset eivät asu sademetsissä.
        Vanhan väitteen muistan, Suomesta lähti kuulemma konit Puolaan makkaratehtaille. Onkohan se totta?


    • Anonyymi

      Itsellä menossa kahvi konjakilla, tosin ilman kahvia, ja konjakkina on * jaloviina, mikä on muuten parempaa kuin aito konjakki.

    • Anonyymi

      En osta mitään mink ja hinta on yli 5 €/ja g

      • Anonyymi

        Alennusten ja kilohintojen kohdalla pitää olla tarkkana.


      • Anonyymi

        Minulla on ollut yleissääntönä ALEn (30% pvm takia) 8€ - 10 € ylin hinta. Siitä joskus sitten lipsun, jos satunl öytäämn 30% - 50% alella graavia lohta tai kylmäsavulohta. Suosituin kauppani on Lidl. Ainakin 80% ruokaostoistani menee sinne. Joskus ostan jopa Tokmannilta, yleensä halpoja kananmunia, vanhaksi menossa, lisäksi jotain pullatuotteita tms. jos saan halvalla. Niissä on silloin aina punaiset ale-laput.


    • Anonyymi

      Voisin joskus alennuksesta ostaakin, mutta kun se 30% alennus lyödään paketin kylkeen vasta viimeisenä käyttöpäivänä ja pitäisi pistää koko paketillinen naanmariin samana päivänä.

      • Anonyymi

        Missä kaupassa noin tehdään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kaupassa noin tehdään?

        Joka kaupassa. Sitkeesti pidetään täyttä hintaa kunnes viimeisenä päivänä on hylly täynnä 30% alennusta.


      • Anonyymi

        Ruoka säilyy monta päivää kylmässä yli päiväyksen. Esim. maitokin jääkaapissa pysyy hyvänä jopa kymmenen päivää päiväyksestä.
        Tietämättömät ihmiset luulevat päiväystä viimeiseksi käyttöpäiväksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoka säilyy monta päivää kylmässä yli päiväyksen. Esim. maitokin jääkaapissa pysyy hyvänä jopa kymmenen päivää päiväyksestä.
        Tietämättömät ihmiset luulevat päiväystä viimeiseksi käyttöpäiväksi!

        Pöljä. Päiväyksiä on kahdenlaisia; "Parasta ennen" ja "Viimeinen käyttöpäivä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoka säilyy monta päivää kylmässä yli päiväyksen. Esim. maitokin jääkaapissa pysyy hyvänä jopa kymmenen päivää päiväyksestä.
        Tietämättömät ihmiset luulevat päiväystä viimeiseksi käyttöpäiväksi!

        Ei tullut erikseen mainittua, mutta tarkoitin tuossa nimenomaan otsikossa ollutta graavilohta. Kalat on aika herkkiä pilaantumisen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöljä. Päiväyksiä on kahdenlaisia; "Parasta ennen" ja "Viimeinen käyttöpäivä".

        Juuri viimeisen käyttöpäivän jälkeenkin (maito ym.) voi tuote säilyä vielä pitkään.

        Taidat itse olla vähän pöljä kun et ymmärtänyt..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tullut erikseen mainittua, mutta tarkoitin tuossa nimenomaan otsikossa ollutta graavilohta. Kalat on aika herkkiä pilaantumisen kanssa.

        Kyllä graavilohi säilyy muutamia päiviä päiväyksen jälkeenkin. Jääkaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä graavilohi säilyy muutamia päiviä päiväyksen jälkeenkin. Jääkaapissa.

        Ei säily. On yleensä pilaantunut jo kaupassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri viimeisen käyttöpäivän jälkeenkin (maito ym.) voi tuote säilyä vielä pitkään.

        Taidat itse olla vähän pöljä kun et ymmärtänyt..

        Olet pöljä kun et ymmärtänyt kommenttiani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka kaupassa. Sitkeesti pidetään täyttä hintaa kunnes viimeisenä päivänä on hylly täynnä 30% alennusta.

        K-kauppa on oikein mestari nuukailemaan siinä, milloin laittaa ne pvm-alelaput. Samoin muutkin isommat Keskon ruokakaupat.

        Lidl:ssä on jossain eineksissä ja taitaa monessa muussakin olla päiväkausia aikaa viimeiseen päivämäärään ja silti laittavat alelapun jo. Muut kaupparyhmät kitsastelevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tullut erikseen mainittua, mutta tarkoitin tuossa nimenomaan otsikossa ollutta graavilohta. Kalat on aika herkkiä pilaantumisen kanssa.

        Nyt käytän kylmää ulkoilmaa hyväkseni. Talossa on katettu veranta n. 6 m2, lukittava ovikin. Käynti takkahuoneesta. Sinne verannalle ei paista aurinkokaan.

        Ruoka vain tuppaa jäätymään, muuttuu pakasteeksi.

        Graavilohessa on suolaa, joten ei se yhtä herkästi pilaannu kuin muu raaka kala.
        Kyllä sitä olen 3-4 päivää yli säilyttänyt ihan jääkaapissakin, kunhan olen saanut sen viileäksi, noin 3 astetta. En tiedä, saako sitä kahteen asteeseen. Alkaa jäätä tulla pakastinlokeroon.


    • Anonyymi

      Makarooni 60% alella on halpaa. Talvella saa vettä ilmaiseksi lumesta. Varokaa keltaiseksi maustettua lunta. Ei maistu sahramilta.

    • Anonyymi

      Teen itse kotimaisesta kirjolohesta. Kirjolohi on kiinteämpää kuin norjan ohi ja ehkäpä maku on parempi.
      Nyt paistan norjanlohifilepaloja pannulla. Levitys korppujauholla ja lisänä mausteita. Paistamiseen voita ja öljyä. Voi sitä syödä.

      • Anonyymi

        Kirjolohi ei ole lohi vaan rautu.

        Jauhot kuuluvat makkaroihin, ei kalaan. Kala savustetaan tai graavataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi ei ole lohi vaan rautu.

        Jauhot kuuluvat makkaroihin, ei kalaan. Kala savustetaan tai graavataan.

        Kekkonen päätti ja keksi 60-luvulla että kalan nimeksi tulee kirjolohi eikä sateenkaarirautu ja siihen on tyytyminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kekkonen päätti ja keksi 60-luvulla että kalan nimeksi tulee kirjolohi eikä sateenkaarirautu ja siihen on tyytyminen.

        Kekkonen has left tö bilding, kuten myös Breeesnev. Voimme siis käyttää taas alkuperäistä rautua. Forssalaiset voi käyttää forelliakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kekkonen has left tö bilding, kuten myös Breeesnev. Voimme siis käyttää taas alkuperäistä rautua. Forssalaiset voi käyttää forelliakin.

        Vain presidentti voi kumota toisen presidentin tekemän päätöksen enkä usko Saulin haluavan Kekkosta painajaisiinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kekkonen päätti ja keksi 60-luvulla että kalan nimeksi tulee kirjolohi eikä sateenkaarirautu ja siihen on tyytyminen.

        Onko Kekkonen savolaisena keksinyt senkin että roskakalaa ja läskiä laittamalla ruisleivän sisään tulee kukko?
        Eikö senkin nimi pitäisi korjata?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Kekkonen savolaisena keksinyt senkin että roskakalaa ja läskiä laittamalla ruisleivän sisään tulee kukko?
        Eikö senkin nimi pitäisi korjata?

        Kukko tulee saksan sanasta kuchen joka tarkoittaa kakkua tai piirakkaa. Kalakukko onkin alunperin kehitetty Saksassa jo 1300-luvulla josta se kauppiaiden mukana mainiona ja säilyvänä matkaeväänä saavutti Savon 1400-luvulla joten Kekkosella ei ole asiaan osuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjolohi ei ole lohi vaan rautu.

        Jauhot kuuluvat makkaroihin, ei kalaan. Kala savustetaan tai graavataan.

        Ei se kasvatettu kirjolohi taida mikään rautu olla.
        Rautu on pitäjä rajan takana Karjalan Kannaksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kekkonen has left tö bilding, kuten myös Breeesnev. Voimme siis käyttää taas alkuperäistä rautua. Forssalaiset voi käyttää forelliakin.

        Terveisiä Forssan lähettyviltä. Siellä ja Somerolla käyn kaupoissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se kasvatettu kirjolohi taida mikään rautu olla.
        Rautu on pitäjä rajan takana Karjalan Kannaksella.

        Ei se kalalaji muutu siitä kasvatettiinko sitä vai kasvaako se itse.

        Varkaudessa (joka on rikos) kasvaa kirjolohet sisätiloissa.


    • Anonyymi

      Luokittelen muovikalat epäilyttäviksi ja jätän kauppaan. Vasta pyydystettyä kotimaista syön joskus.

    • Anonyymi

      " argentiinalaisia sademetsien villihevosia."
      Tässä on jo vedetty aika monesta narusta ristiin dramatiikan saavuttamiseksi.
      Oikeinko villejä hevoslaumoja laukkaa Argentiinan sademetsissä?
      Ja sellaisia määriä että niistä löytyy jauhettavaksi Rainbow-meetvurstiin.
      Huh!
      Nyt tuli niin hyvä provokaatio että melkein menin halpaan.
      Rainbow-merkkisiä tuotteita en hevin ole ottanut ostoskoriini ennenkään, mutta se ei ole tähän mennessä johtunut siitä että Argentiinan aukean pustan villihevosetkin on jo häädetty sademetsiin.
      Ehkä koetan vastedes etsiä syötäväkseni vain vedeneläviä, esimerkiksi Norjan vuonojen virtahepoja.

      • Anonyymi

        Älä ammu viestin tuonutta. Minä vaan tulkkasin mitä siinä paketissa luki.
        Minä en ole nähnyt Norjan vuonoissa kuin valaskaloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä ammu viestin tuonutta. Minä vaan tulkkasin mitä siinä paketissa luki.
        Minä en ole nähnyt Norjan vuonoissa kuin valaskaloja.

        Valas ei ole kala. Valas on imettäväinen.


    • Anonyymi

      Meth syömmä vain mutu sophaa.

    • Anonyymi

      Ostan usein lohta. Joskus ostan isomman palan ja graavaan sen itse:
      1. Paloittele (helpointa on leikata se isoilla saksilla) isompi lohenpala pienempiin annospaloihin, jotka mahtuvat esim. muutamaan pakasterasiaan.
      2. Huuhtele pala, laita rasiaan, ripottele päälle kunnolla (isoja) karkeita merisuolarakeita ja esim. ostospaperilla paina ne loheen. Merisuolaa voi laittaa melko runsaasti. Valuta mahd. neste pois rasiasta ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
      3. Valuta rasiaan tullut neste ja mahd. ylimääräiset isot rakeet pois ja laita ylimääräiset lohipalat pakastelokeroon.
      Lohta voi samalla kun suolaa sitä, maustaa esim. lorauksilla sitruunamehua.

      • Anonyymi

        Ostospaperi??? Tarkoitat kai talouspaperia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostospaperi??? Tarkoitat kai talouspaperia.

        Tarkoitin sitä ostospaperia, johon lohi on kalatiskillä kiedottu. Siitä repäisty palanen ja se kalanpuoleinen, puhdas puoli suolattua lohta vasten, kämmenellä päältä kevyesti painellen suolat lohipalan "sisään".

        Paperi on tiivis, joten kalan nesteet eivät sotke kättä.


      • Anonyymi

        Niinkun nahkoineen vai nahattomana? Ja paloina? Ei siivutettua?
        Mutta tuotahan voisi kokeilla. Suolaan aina koko fileen, mutta se pitää olla isossa astiassa ja se vie jääkaapissa tilaa. Mutta rasioissa, ihan hyvä. Ne voi pinota kätevästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin sitä ostospaperia, johon lohi on kalatiskillä kiedottu. Siitä repäisty palanen ja se kalanpuoleinen, puhdas puoli suolattua lohta vasten, kämmenellä päältä kevyesti painellen suolat lohipalan "sisään".

        Paperi on tiivis, joten kalan nesteet eivät sotke kättä.

        Ai sinä ostat ostat kallista irtokalaa - itse vaan noita muovipakkauksessa olevia..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai sinä ostat ostat kallista irtokalaa - itse vaan noita muovipakkauksessa olevia..

        Opettelee pyydystämään irtokalan itse, niin saa halvalla. Muikkuja jää haaviin helposti 20 kerralla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin sitä ostospaperia, johon lohi on kalatiskillä kiedottu. Siitä repäisty palanen ja se kalanpuoleinen, puhdas puoli suolattua lohta vasten, kämmenellä päältä kevyesti painellen suolat lohipalan "sisään".

        Paperi on tiivis, joten kalan nesteet eivät sotke kättä.

        Kai se on käärepaperi. Ennen niitä oli kaksi erilaista päällekkäin. Ensin laitettiin kala johonkin rasvaisen näköiseen kestävään paperiin, sitten vielä valkoinen paperi päälle. Taitaa muuten olla sama tapa nykyäänkin, en voi kaikkea muistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettelee pyydystämään irtokalan itse, niin saa halvalla. Muikkuja jää haaviin helposti 20 kerralla.

        Mukkuja ei ole kai missään Kanta-Hämeessä. Ainoat suuremmat vesistöt (Vanaja) ovat Hämeenlinnassa, enkä sielläpäin kalastele. Olen etelämpänä, puhutaan Lounais-Hämeestäkin. Ei ole järvissä kehumista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai se on käärepaperi. Ennen niitä oli kaksi erilaista päällekkäin. Ensin laitettiin kala johonkin rasvaisen näköiseen kestävään paperiin, sitten vielä valkoinen paperi päälle. Taitaa muuten olla sama tapa nykyäänkin, en voi kaikkea muistaa.

        Voipaperiksi tuota kutsutaan. Vähän kuin leivinpaperi, muttei kestä lämpöä.

        https://www.metsatissue.com/en/media/leivinpaperi-voipaperi-pergamiini/Pages/default.aspx


    • Anonyymi

      Knallin ja sateenvarjon kuolematon jakso, jossa Hänen Majesteettinsa virkamiehet joivat tupakkaa ja polttelivat perunaa ja totesivat, että ei näistä mitään suosittuja kulutushyödykkeitä koskaan tule.

      Itsekin olen joskus polttanut perunaa, mutta vain kattilassa.

    • Anonyymi

      Erittäin hyvää leivän kanssa

    • Anonyymi

      Mitä sä selität "tapaatteko". Minä olen suomalainen ja käyn pilkillä.

      • Anonyymi

        Tapaatteko ketään pilkillä käydessänne? Kenties itse Kedän?


      • Anonyymi

        Eikö suomen kieli oikein taivu...?


      • Anonyymi

        I Finland vi brukar tala svenska.


    • Anonyymi

      Taiteilija-apurahalla elävän kiljupunkkarin avaama keskustelu.

    • Anonyymi

      Ketään maistanut kissakalaa? Maistuuko samalta kuin kalan syönyt kissa?

      • Anonyymi

        Se oli maanantai-iltana 7.2. tv:ssä. Siinä on kuulemma joku vaarallinen myrkkypiikki. Norjalaiset laskivat sen veteen takaisin. Se ohjelma oli joku kalastus- ja metsästysaiheinen.


    • Anonyymi

      Kahvin kanssa Runebergin torttu oli ihan hyvä.

      • Anonyymi

        Laskiaispulla marsipaanitäytteellä kuumassa maidossa on parasta!... 😋


    • Anonyymi

      Mitäs mieltä kahvi oli graavilohesta? Hänkin oli siis syömässä sitä kanssasi.

    • Anonyymi

      Graavilohi tykkää hengailla leivän päällä. Useasti on myös kuiskannut: "Maista pyrstö-osaa, paras liha on siellä."

      Sitten olemme hetken väitelleet ja lohiainen on suostunut siihen, että syön pään. Oikeasti tulee aina välillä ostettua valmista, koska laiskuuttani en jaksa itse suolata.

      Aikoinaan, kun suolasin, sekä viipaloin ja paistoin itse vaikka mitä, niin sellaisesta 3-4 Kg:n kalasta riittää yllättävän moneen paikkaan. Ihan graavista kiusaukseen.

      Itse "rungon" annoin kissoille ja tykkäsivät. Pääkallo tosin aiheutti hankaluuksia.

    • Anonyymi

      Tehkää itse Jääkellarin lohta. Parempaa kuin graavilohi. Ohjeita löytyy netistä.

    • Anonyymi

      graavaa itse saat parempaa ja edullisemmin.

    • Anonyymi

      En ole maistanut kissakala, mutta kissan kalat olen syönyt

      • Anonyymi

        Täytyy kertoa yksi juttu nuoruudestani Forssan suunnalta maaseudulta. Kissa toi keväällä pienestä ojasta pienen alle 1 kg hauen kotipihalle. Äiti kiitteli tuomisista, ja teki siitä kalakeiton. Toivottvasti kissakin sai jotain. Itse olin silloin jo muuttanut pois lapsuuden kodistani. En sitä keittoa syönyt.


    • Anonyymi

      Kokeile myös aamiaisena tätä ruotsalaisten suurta herkkua eli särjen mätiä suolattuna raakana sokeripullan päällä, aamiaiseksi.

    • Anonyymi

      Yllä puhuttiin Rainbow-meetwurstista. Katsoin tuotetta netistä ja olipa yllätys kun siellä sanottiin että "Säilymisaika avaamisen jälkeen 7 päivää". Tarkoittaako tuo huonelämpöä vai jääkaappilämpöä. Ennenkin miettinyt asiaa eli että jos meetwurstipakkauksessa on esim. "Parasta ennen 30.5.2021" niin tarkoittaako tuo että jos pakkausta ei ole avattu niin säilyy alle 6:ssa ainakin tuohon päivämäärään. Ja kun avattu niin säilyykin vain noin viikon jääkaapissa. En ole koskaan missään meetwurstipakkauksessa nähnyt mainintaa miten kauan säilyy avaamisen jälkeen. Hyvin outoa.

    • Anonyymi

      tuoretta ruisleipää ja tillillä maustettua graavilohta niin onpas muuten hyvää.

    • Anonyymi

      Syön usein graavattua lohta. Ostan palan silloin, kun on vasta kauppaan tullut ja graavaan itse
      En koskaan osta kalaa alennuslaputettuna, on jo tosi vanhaa silloin.
      Liha eri asia ,pihvit vain paranee kun on vanhempaa, raakakypsyy

      • Anonyymi

        Ei kannata olla turhamainen , ei se kala huonone muutamassa päivässä. Juustot paranee myös vanhetessaan.


    • Anonyymi

      Mossen vaihdan Mersuun laitan leivän päälle lohta.

    • Anonyymi

      Minulla, nopeasti voissa paistettuja ahvenfileitä ruisleipäviipaleella.

      • Anonyymi

        Kalastitko itse ahvenat?


      • Anonyymi

        Onko kiire johonkin, vai miksi paistoit nopeasti?

        Itse teen pilkkiahvenista yleensä keiton. Nyljen kalat. Pikkuahvenista tuntuu hupenevan silloin melkein puolet pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalastitko itse ahvenat?

        K-kaupasta kalatiskiltä
        Ahvenfile
        45,90
        /kg ..

        ja ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kiire johonkin, vai miksi paistoit nopeasti?

        Itse teen pilkkiahvenista yleensä keiton. Nyljen kalat. Pikkuahvenista tuntuu hupenevan silloin melkein puolet pois.

        .. nopeasti - ovat sen verran ohuita, että tekstuuri kärsii hitaasti paistettuna .. hitasti paisrtamiseklle ei ole tarvetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalastitko itse ahvenat?

        Minä meinaan taas keväällä laittaa katiskat järveen. Viime keväänä tuli hyvin ahventa. Enenpikin saisi tulla ja isompia, mutta kun hylkeet syövät jo pienenä kaikki kalat. lohet, siiat ja kuhat, ahvenetkin.
        Yksi hylje syö kalaa 3, 5 kg päivässä.
        Vuodessa 3,5 kg x 365 = n. 1300 kg, 1000 hyljettä syö vuodessa 1300000 kg
        1300 tn, mikä tekee 1300 pakettiauto kuormaa ja jos hylkeitä on 10000 kpl.
        Se tekee 13000 tn ja 13000 pakettiautokuormaa. 13mijjoonaa kg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä meinaan taas keväällä laittaa katiskat järveen. Viime keväänä tuli hyvin ahventa. Enenpikin saisi tulla ja isompia, mutta kun hylkeet syövät jo pienenä kaikki kalat. lohet, siiat ja kuhat, ahvenetkin.
        Yksi hylje syö kalaa 3, 5 kg päivässä.
        Vuodessa 3,5 kg x 365 = n. 1300 kg, 1000 hyljettä syö vuodessa 1300000 kg
        1300 tn, mikä tekee 1300 pakettiauto kuormaa ja jos hylkeitä on 10000 kpl.
        Se tekee 13000 tn ja 13000 pakettiautokuormaa. 13mijjoonaa kg

        Saisiko mitenkään montako olympia-allassta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä meinaan taas keväällä laittaa katiskat järveen. Viime keväänä tuli hyvin ahventa. Enenpikin saisi tulla ja isompia, mutta kun hylkeet syövät jo pienenä kaikki kalat. lohet, siiat ja kuhat, ahvenetkin.
        Yksi hylje syö kalaa 3, 5 kg päivässä.
        Vuodessa 3,5 kg x 365 = n. 1300 kg, 1000 hyljettä syö vuodessa 1300000 kg
        1300 tn, mikä tekee 1300 pakettiauto kuormaa ja jos hylkeitä on 10000 kpl.
        Se tekee 13000 tn ja 13000 pakettiautokuormaa. 13mijjoonaa kg

        Kutevat kevätaffenat ovat aika uupuneen makuisia. Parhaimmillaan ahven on heinä-elokuussa, kun se on kerännyt itseensä hieman rasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kutevat kevätaffenat ovat aika uupuneen makuisia. Parhaimmillaan ahven on heinä-elokuussa, kun se on kerännyt itseensä hieman rasvaa.

        Savustettu ahven herkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        K-kaupasta kalatiskiltä
        Ahvenfile
        45,90
        /kg ..

        ja ..

        K-ryhmän kaupoista löytää korkeimmat hinnat. En ikinä maksaisi tuollaista hintaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        K-ryhmän kaupoista löytää korkeimmat hinnat. En ikinä maksaisi tuollaista hintaa!

        L-ryhmän kaupoista ei saa kotimaista tuoretta kalaa.


    • Anonyymi

      Syökää kanaa. Yhdistää lokkiin viin avulla, saadaan kanaviilokkia (eng. chicken log).

      Riimikana: 1 broileri 2 rkl suolaa. Halkaise broileri kahteen osaan. Hiero kummallekin puoliskolle suolaa ja laita ne vuorokaudeksi jääkaappiin muovipussissa sisäpuoli ylöspäin.

    • Anonyymi

      No niin, nyt olen sen Kalamestarin suomalaisen graavin syönyt -30%, ja 400 g parissa päivässä , hyvää oli , ei mitenkään vanhentuneen oloista.

      Aloittaja

    • Anonyymi

      Kyllä, ostan jos saan 30% alea, Lidl:ssä. Hiukan pieni on 150 g paketti. Siitä saan kahdelle syöminkikerralle päällysteen voin ja jälkiuunileipäpalojen päälle. En ole neiteiljä, vaan mies kohta 65 v, mitat 180 cm/118 kg. Juomaksi teetä tai lasi maitoa.
      Olen ollut runsaan vuoden eläkkeellä. Muija ei ole, on vielä töissä ja on meidän varsinaisessa asunnossa Helsingissä.

      Citymarketista olen saanut joskus isomman, eli kai oli 500 g tai 800 g "laudan" 50%:lla. Nyt tämä loppuhinta alkaa kyllä pärjätä Lidl:lle. Sinne en mene kovin usein. Nuo K-ryhmän kaupat ovat tällaisessa pienessä 20.000 asukkaan kaupungissa (vai olisiko 17000 nykyään)
      nuukia, parasta ennen päivään ei yleensä ole yhtä päivää enempää 30% ale tuotteissa.

      Kylmäsavustetu lohi on kyllä myös minulle mieluista kalaa. Sitäkin saan joskus 30% päiväysalella. Nyt ei ole taas näkynyt ainakaan 3 kuukauteen, ellen väärin muista.

      • Anonyymi

        Aina sama juttu , ei uskalleta sanoa paikkakunnan nimeä,,,vain väkiluku mainitaan....jännää..:)


    • Anonyymi

      Minä join kahvin ilman syötävää.

      Enkä varmasti ostaa kalaa jossa -30%.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      40
      1420
    2. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      98
      1355
    3. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      290
      1255
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1115
    5. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      19
      1061
    6. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      65
      1038
    7. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1019
    8. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      71
      1012
    9. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      176
      878
    10. Vihdoinkin lavatansseja tv:ssä - Juhannuksena tanssitaan, bändeinä Yölintu ja Komiat!

      Jes, vihdoinkin lavatansseja taas televisiossa! Keskikesän juhlaa vietetään tänä juhannuksena Tuuloksen Kapakanmäellä ju
      Tanssi
      18
      841
    Aihe