Aihe

HELPP!! Oireet ahdistaa/pelottaa, minkä neuvoksi?

Anonyymi

Olen 17-vuotias tyttö ja 4 kuukautta olen ollut pois koulusta oireiden takia jolle ei löydetä mitään syytä, mutta ilmeisesti joku hermoston häiriö "POTS" taisi olla nimenltään? Noh sydäntä on tutkittu ja vuorossa rasituskoe parin päivän päästä. Päivittäin lisälyöntejä noin 300-3000. Myös hitaita ja nopeita rytmihäiriöitä (sinustabradykardiaa ja sinustatakykardiaa.) Voi että kun ahdistaa lopettaa beetasalpaaja lääkitys. Huomenna ei saa enää ottaa tabuja ja jo nyt paniikkikohtaukset päällä. :-) Viimeksi kun lopetin lääkkeen tuli mukavat määrät nopeita rytmihäiriöitä jotka laukaisivat myös ohi menevän TIA-kohtauksen. Oikea puoli halvaantui kokonaan hetkellisesti ja en pystynyt edes kävelemään. Tuolloin olin vieläpä sairaalassa. Muutenkin beetasalpaajasta huolimatta rytmäreitä tulee yöllä yhä. En tiedä mitä tapahtuu kun lopetan nyt lääkkeen hetkellisesti ja muutenkin aina aamuisin herättyäni sydän vetelee noin 140-150 vauhtia kunnes otan lääkkeen. Jos syke on liian korkea pitkin päivää sydän ärtyy oikkuilemaan vielä helpommin. Ja tää ahdistus... Vaan pahentaa oireita ja hermosto menee entistä enemmän sekaisin. Any help? Mitä mun pitäis tehä?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ja siis kouluun en ole päässyt, koska pienikin rasitus käy sydämen päälle ja joka ilta pienenkin henkisen rasituksen jälkeen kuume yleensä 37.7-38.0. Parhaimmillaan ollut 38.6 kuukauden ajan. Lääkärissäkin oltiin ihan ihmeissään kun ei vaan vikaa meinannut löytyä (ei koronaa.) Annettiin vaan yleisantibiootti kun ei tiedetty mitä pitäisi hoitaa. Hermosto reagoi siihen ja kuume lopahti hetkellisesti tasolle 36.2. Nyt jälleen pikku rasitus ja hirvee hiki/kuume päälle. Vituttavaa. Ilmeisesti ylikunto aiheuttanut tän. Lokakuussa 20km kuntopyörälenkit medium vastuksella 40 minuuttiin. :-) Vessaan kävely nostaa parhaimmillaan nykyään sykkeen 150 tasolle. On vituttava vaiva. Voi kestää vuosia parantua. Normaaliin elämään ei pääse. Tätäkin kirjoittaessa kädet niin hiessä, että meinaa puhelin tippua. Ei voi puhelintakaan selata tai kavereille puhua kun hermosto ajattelee, että nyt ollaan Olympia kisoissa juoksemassa maratoonia. :-)

  • Anonyymi

   Ja tosiaan jos lähden ulos kävelemään ilman beetasalpaajaa (lyhyetkin matkat) syke lyö 185 vaikka kävelisin hitaasti. Vitun hermosto. Ei saa edes happea kunnolla ja välillä laittaa nielemisrefleksin off asentoon kun olen syömässä. Kaikkia maailman oireita on, mutta eniten vituttaa sydän oireet ja kuume. Pahimmista sydän oireista ja kipuiluista tulee välillä paniikkikohtauskin. Kaliumikin välillä menee liian alas tän järkyttävän hikoilun takia ja sitten voi tulla ainakin vielä pahempiä rytmäreitä. Pakko juoda litkua joka maistuu ihan P*erseeltä. Kohtalo tovereita? Kertokaa vaikka sairaudestanne ja sen tuottamista tuskista? Tarvitsen lukemista ja voivottelutkin kelpaa.:)

  • Anonyymi

   Haluan kysäistä, onko sulla mitään muita lääkkeitä käytössä ku beetasalpaaja ?

   Täytyy sanoa luettuani, että vaikuttaa aika hurjalta ja kurjalta, ei ihme että ahdistaa.
   Toivotaan, että joku lääkäri keksisi jotain.

  • Anonyymi

   Googletin ton POTS:in ja katselin mikä se on.
   Huhhuh, kaikkea sitä ihmiselle tuleekin.
   Jaksamista sulle aloittaja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   121
   4987