Aihe

Onko Jumala muuttanut ohjeita?

Anonyymi

Onko uudessa liitossa eri käskyt ja ohjeet kuin vanhassa liitossa?

Vai pitääkö uudessa liitossa noudattaa kaikkia Mooseksen lain käskyjä?

Onko Mooseksen laki kokonaisuudessaan hyvää ja ikuista Jumalan moraalilakia?

Jos kaikki Mooseksen lain käskyt olisivat hyviä, niin eikö pitäisi vaatia nykyiset lait kumottavaksi ja korvata ne Mooseksen lain käskyillä?

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On harhaoppinen käsitys että uudessa liitossa olisi edes jotain käskyjä joita pitää noudattaa. UT hyvin selvästi kertoo sen miten Hengessä vaeltaminen on se juttu ja Paavali kovistelee kovin niitä, jotka pitäytyvät lain käskyihin ja sanoo heitä älyttömiksi.

   • Anonyymi

    Sinä tässä harhaoppinen olet.

    Apostolien teot:
    15:28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
    15:29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

    1.Johanneksen kirje:
    2:3 Ja siitä me tiedämme hänet tuntevamme, että pidämme hänen käskynsä.
    2:4 Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.

    3:22 ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.
    3:23 Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niinkuin hän on meille käskyn antanut.
    3:24 Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut.
    4:21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.
    5:2 Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjänsä.
    5:3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;


  • Anonyymi

   Huonostipa tunnet raamatun. Asut kehä III:n sisäpuolella.

   • Anonyymi

    Mooseksen laki oli vain juutalaisia varten. Paavali kirjoittaa: Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mooseksen laki oli vain juutalaisia varten. Paavali kirjoittaa: Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

    Ovatko ne Mooseksen lain käskyt hyviä ja Jumalan ikuinen moraalilaki, jota on hyvä noudattaa kaikkina aikoina?

    Jos on, niin miksi kristityt eivät pyri kumoamaan nykyisiä ihmisoikeuksia puoltavia lakeja ja korvaamaan ne eriarvoiseen kohteluu, sortoon, syrjintään, väkivaltaan, tappamiseen ja kansanmurhiin kehottavilla Mooseksen lain käskyillä?


  • Anonyymi

   Jeesuskseen uskovilla pitäisi hänen tapojensa ja opetuksiensa mukaan olla juutalaiset lait ja sitten Paavaliuskovaisilla ei koska tämä vapautti häneen uskovat laista.

   Kaksi uskontoa kaksi johtajaa Jeesus vs Paavali

   • Anonyymi

    Kaksi uskontoa kaksi johtajaa Jeesus vs Paavali

    Paavali hirteen koko saasta!
    Ainut tie on Jesus Kristus !
    Paavali oli vain ihminen,roska silmässä,kuolevainen!

    "Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä"
    "He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia"


  • Anonyymi

   Se vähän tulkitsijasta riippuu.
   Minusta Jeesus oli lain kannalla.
   Ajat vaan ovat muuttuneet ja tavat myös.
   Mielestäni Jeesus oli hyvinkin liberaali.
   Luulisin, että Jeesus kannattaisi edelleen lakia. Nimittäin nykyisiä lakeja ja hyviä tapoja.

   • Anonyymi

    Mooseksen laki oli suurilta osaltaan sen ajan tapoja ja käytäntöjä. Mooseksen lain antoi Mooses ja hänen lisäkseen lain sisältöön vaikuttivat israelaisten vanhimmat. Mutta Jumala antoi lakiin omat kehykset ja lain varjokuvat tulevat hyvästä.
    Lain tärkein tehtävä oli säilyttää tietämys ainoasta Jumalasta, Abarahamin Jumalasta. Israelin säilyminen omana kansana, omassa valtiossa oli välttämätöntä, jotta Messiasta koskevat profetiat voisivat täyttyä. Minenomaan laki takasi israelaisten säilymisen yhtenä kansana. Lain periaatteena yksi kansa ja yhdenlaiset tavat.


  • Anonyymi

   Helluntalaisille voi syöttää ihan mitä vaan,heillä on se näkijä..
   Kuten monelle amerikkalaisella roska suunalla!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   144
   7375
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   237
   3999
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   127
   2099