Aihe

Miksi EU:n elvytyspakettia on vaikea ymmärtää?

Anonyymi

Kummallista on se ku rahaa lahjoitetaan veronmaksajien ja tulevien
sukupolvien piikkiin, maille jotka eivät kunnolla hoida talouttaan.

Vaikka EU:n perussopimuksessa sanotaan, "kukin maa hoitaa taloutensa"

Lisäksi summat ovat hurjia, puhutaan Kymmenistä Miljardeista.

21

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Rahaa ei "lahjoiteta". Sitä myönnetään vain erikseen suunniteltuihin ja hyväksyttyihin elvytysohjelmiin,joista hyötyy koko EU.

   Asia on liian vaikea typerien EU-vihaajien ymmärrettäväksi.

   • Anonyymi

    Jos takaa jonkun velat olet rahallisesti vastuussa velasta.

    Näin Suomi on tekemässä, antamassa vakuuden 750 miljardille, josta
    Suomen osuus on n. 1,8% eli 13,5 miljardia jos kukaan EU maista ei jätä
    osuuttaan maksamasta, mutta summa pomppaa heti jos EU mailta jättää
    velkansa maksamatta.

    Tuo laina 750 miljardia on yhteisvastuullista.

    Pitäiskö sosialistien panna pakkia päälle


   • Anonyymi

    Ne Etelä-Euroopan "ohjelmat" tunnetaan...
    Eiköhän sinne ole jo joku kreikkalainen tilastonikkari palkattu varmistamaan, että kaikki näyttää hyvältä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos takaa jonkun velat olet rahallisesti vastuussa velasta.

    Näin Suomi on tekemässä, antamassa vakuuden 750 miljardille, josta
    Suomen osuus on n. 1,8% eli 13,5 miljardia jos kukaan EU maista ei jätä
    osuuttaan maksamasta, mutta summa pomppaa heti jos EU mailta jättää
    velkansa maksamatta.

    Tuo laina 750 miljardia on yhteisvastuullista.

    Pitäiskö sosialistien panna pakkia päälle

    Hölynpölyä.
    Suomen osuus on 6,4 mrd,josta olemme vastuussa.Kukin valtio vastaa vain omasta osuudestan.


  • Anonyymi

   Suomen parasta talouden hoitoa on koronan hoito on puhuttu , puheet hiljentyneet kun laittoivatkin rahat eu:lle rokotusten sijaan , ja rokotusten hankinta on mennyt täysin reisille eu:n kelkassa , eli pilasivat tulevankin kesän , rahat laitetaan muiden maiden ulkoistamiin sosiaalitukiin yms. eikä pystytä ikimaailmassa valvomaan mihin päätyvät , kuuliaiset suomalaiset saavat velat niskaansa palkinnoksi kaikesta.

   • Anonyymi

    Höpö-höpö.
    EU on varannut riittävät määrät rokotteita.Yritykset lupasivat liikaa toimitusasjoissa.
    Kukin jäsenmaa maksaa rokotteensa ne saatuaan.

    Rokotukset ovat käynnissä kautta EU:n.
    Rokotteita saadaan suuret määrät kevään kuluessa.


   • Anonyymi

    Aika epätodellisen etäinen se EU nykyisin, miten sen toiminta liittyy sen alkuperäisiin säädöksiin ja sopimuksiin ?
    Eikös siellä ollut jotenkin niin että jäsenvaltiot vastaavat omasta taloudestaan ja keskinäinen avustaminen on perusasetusten vastaista ?

    Onkohan se jotenkin muuttunut siitä alkuperäisestä, tai ainakin nämä erilaiset tukipaketit näyttävät olevan kovin suosiossa.
    Tai siis saajien puolella, maksajien mielipide voi olla toinen.

    Nykyinen talousajattelu johtaa tulevaisuudessa kriisiin.
    Inflaatio on näillä kasvavilla velkamäärillä hallitsematon, reaalitaloutta ei ole
    Muuta ei voi päätellä...


  • Anonyymi

   Pelastuspaketti tehtiin jotta saadaan velalla yhdistettyä eu maat. Samaa käytettiin usassa aikoinaan. Paketti tehtiin tarkoituksella vaikeaksi.

  • Kysymyksesi on hyvä. Elvytyspaketti ei ole kovin monimutkainen asia perusperiaatteeltaan, mutta silti sinulla tuntuu olevan ongelmia sen ymmärtämisessä.

   Elvytyksen ideana on saada talous nousuun. Tämä tarkoittaa, että "lahjoitetaan veronmaksajien rahaa" milloin minnekin, mikä lisää puhinaa talouteen, ehkäisee työttömyyden lisääntymistä, jne. Toisin sanoen, kyse on siitä, että valtio käyttää rahaa, jotta ihmisillä olisi parempi olla.

   Todistetusti tämä toimii. Ainakin jossain määrin. Toki hieman riippuen siitä, mihin rahat laitetaan...

   Asiantuntijat ovat lähes yksimielisiä (mikä on todella harvinaista taloudesta puhuttaessa) siitä, että tämä elvytyspaketti on nettovaikutukseltaan positiivinen Suomelle.

   Ja tuossahan se lopussa on. Jos jostakin on hyötyä, siihen kannattaa liittyä. Vähän kuin tämä EU. Siihenkin kuulumisesta pitää maksaa, mutta tuskin kukaan kiistää, etteikö siitä olisi (taloudellistakin) hyötyä merkittävästi enemmän, kuin jäsenmaksut kustantavat.

   • Anonyymi

    Onhan se toki myös noin.

    Jos ottaa itselleen 100000€ lainaa ja jakaa siitä 60000€kavereille, niin kyllähän siitä itse hyötyy 40000€.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onhan se toki myös noin.

    Jos ottaa itselleen 100000€ lainaa ja jakaa siitä 60000€kavereille, niin kyllähän siitä itse hyötyy 40000€.

    Ei hyödy.
    Mutta jos tämän takia kaverit eivät mene konkkaan ja ostavat sinulta tuotteita 600 000 euron edestä, siinä hyötyy aika paljon.


  • Olin täysin oikeassa aikoinani äänestäessäni EU;ta vastaan.Koko ajan hullummaksi menee ... Nyky hallitus ajaa Suomen konkurssiin ja liittovaltioon. Veronmaksajien VELKARAHAA syydetään surutta miljarditolkulla ympäri eurooppaa pohjattomaan kaivoon....Elvytyspaketin rahat ,jos niitä käytetään ,tulisi antaa kokonaismääräisenä VAIN JA AINOASTAAN SUOMELLE!Nyky hallitus on ISÄNMAAN PETTURI!!!

   • Anonyymi

    Niin tosiaan olitte. Lissabonin sopimuksen myötä jäsenmaat ovat luovuttaneet merkittävän osan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa EU:lle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin tosiaan olitte. Lissabonin sopimuksen myötä jäsenmaat ovat luovuttaneet merkittävän osan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa EU:lle.

    EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolittiikka on jäsenmaiden kontrollissa. Kaikki EU:n instituutiot ovat jäsenmaiden miehittämät ja vastuussa jäsenmaille.


  • Anonyymi

   Kansalle toitotaan että ollaan katastrofin partaalla hoitosuhteessa-, taloudessa yms. ja samaan aikaan suomen nettomaksu osuus senkun nousee , jos ei poliitikot osaa näillä puheilla ennustaa tulevaa niin onko nuo sitten niin kartalla asiassa että ovat oikeutettuja sitomaan meidät vuosikymmenten velkavankeuteen , vieläpä huonontuvin luvuin , kyllä ennen osattiin pitää varamme ja omien puolta mutta nyt kyllä alkaa usko loppua.

   • Anonyymi

    Suomen nettomaksu nousee -kuten kaikkien muidenkin -Britannian eron takia.
    Sen osuus on korvattava,jos halutaan elää suunnilleen entiseen tapaan heikompia avustaen.


  • Anonyymi

   Paketti ei elvytä, vaan velkaannuttaa.
   Suomikaan ei nettohyödy mitään.

  • Anonyymi

   Kannattaa myös muistaa että Suomi maksaa hymyssä suin joka vuosi puolisen miljardia EU:lle, kun lasketaan suorat maksut ja saatavat. Miksi? Koska rahat tulevat moninkertaisesti takaisin lukuisia eri reittejä. Tuohon vuosittaiseen maksuun nähden elvytyspaketin max 4 mrd maksu vuosikymmenten ajalle jaettuna on itse asiassa pieni raha.

   Ei tällaisia kokonaisuuksia voi ajatella vain yhden vähennyslaskun avulla.

   • Mitkä ovat nämä reitit sekä niiden yhteenlaskettu summa ja mikä on erotus taloudellisiin velvotteisiin nähden? Jääkö viivan alle plus- vai miinusmerkkinen lukema?


  • Ei minulla ole vaikeuksia ymmärtää elvytyspakettia, vaikka olenkin EU-kriittinen. Elvytyspaketti kaikessa yksinkertaisuudessaan ja ymmärrettävyydessään on EU:n omien sääntöjen vastainen "talouspakote", jossa käytetään hyväksi jäsenmaan talousahdinkoa, sekä koronapandemian aiheuttamia taloudellisia ongelmia.

   "Koronaelvytys" on vääristävä nimitys, sillä kyseessä on käytännössä talouspakote, jolla keskusjohto velvoittaa jäsenmaiden rahoittavan toisiaan, jotta jäsenyyden tietyt edellytykset pysyvät hallinnassa. Tämä on keskusjohdolle edullista, sillä rahoitus tapahtuu ottamalla velkaa, joka taas sitoo jäsenmaan entistä tiukemmin meille kaikille vahingolliseen integroitumisvaiheeseen. "Elvytys" on vain positiivinen sana, jolla rakennetaan varsinaisen ruman operaation päälle nätti mielikuva. Kuitenkin kyse on jäsenmaan kustannuksella elämistä, eli loisimista.

   Minulla ei ole ollut enää aikoihin vaikeuksia ymmärtää Euroopan Unionia, tai oikeammin Velkaunionia, joka rakennettiin edesmenneen EU;n raunioille. Kaikki tiet... integraatio, tuottavan omaisuuden hajauttaminen, omat sisämarkkinat, velkaantuminen, talouspakotteet ja muut velvollisuudet, autonomiaa imitoiva toiminta jne.... johtaa yhteen ainoaan lopputulokseen: USA:n, Yhdistyneiden Kuningaskuntien, Venäjän, Kiinan jne, kaltainen suurvalta, Euroopan Suurvalta. Tämän tietää myös eu-uskovaiset, mutta sitä ei saa sanoa ääneen/kirjoittaa. Hehän vääristävät jatkuvasti "EU":n olemusta, että se on ikään kuin "itsenäisten valtioiden johtama yhteistyöelin". Me tiedämme myös sen, että se oli sitä joskus, ja sellaisena EU:n kaikkivoipaisuuteen uskovat haluavat sen pitää. Nykymuotoinen "EU" on kirjaimellisesti suurvallaksi haikaileva riistounioni, loinen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   385
   22217
  2. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   209
   18289
  3. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   648
   16303
  4. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   7110
  5. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   5840