Vieläkö NE pahoittavat mielensä?

Anonyymi

Itärajan takana ( onneksi) edelleen asuvat !
Eivät tietysti kaikki, mutta ne määräävässä asemassa olevat venäläiset ?

Onhan Suomelta ryyöstetyn Karjalan kauniille maille tullut ja pakolla tuotu "uudisasukkaita" runsaasti ... 250.000 ? * ) ympäri Suurta ja Mahtavaa entistä Neuvostoliittoa!

"Karjalan Palautus" palstaa seuraa paljon sellaisia "itämaisia" , jotka tuntuvat pahoittavansa mielensä siitä, jos heitä ryssiksi kutsutaan.
Ja vielä pahempi virhe suomalaisten taholta on heidän mielestään, jos asian yhteydessä puhutaan "voissa paistamisesta"!

Asian ymmärtäminen tuntuu olevan kovin vaikeaa, misä moinen johtuu, mutta nyt on ns. fiksujen ryssien tilaisuus seurata neliosaista artikkelia SYISTÄ, esim. uuden Tekniikka&Talous -lehden palstoilla!
Antoisia lukuhetkiä ... ".Klassinen hävinneen ryöstö: Suomi maksoi raskaat sotakorvaukset Neuvostoliitolle 1944–52 – henkeä kohti ankarammat kuin millään maalla"

Toivottaa: " SeAvarakatseinen"

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/3ebcfe02-6d45-4377-8a03-ad8ca2c41aca?ref=newsletter:73e8&utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

15

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomi ei olisi koskaan joutunut tällaiseen tilanteeseen jos Marsalkka Mannerheim ja Presidentti Ryti eivät olisi keskeyttäneet Suomen menestyksellistä hyökkäystä Karjalan kannaksella syyskuussa 1941 etenemättä Leningradiin tai edes Pähkinälinnaan saakka eivätkä myöskään olisi kieltäytyneet katkaisemasta Muurmannin rataa kuten käy ilmi seuraavista linkeistä:
      1) https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm
      2) https://history.army.mil/html/books/104/104-23/CMH_Pub_104-23.pdf sivut 347-348

      En tiedä onko liioittelua kutsua varsinkin Mannerheimia Suomen Quislingiksi noiden kieltäytymisten vuoksi, katso myös https://jput.fi/erillissota.htm

      • Anonyymi

        Etpä paljon viime sodista näy ymmärtävän , olimme myös liittouman vihollisia. 🦌


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etpä paljon viime sodista näy ymmärtävän , olimme myös liittouman vihollisia. 🦌

        Mitä minä en muka ymmärrä? USA tuli mukaan sotaan vasta joulukuussa 1941 Japanin hyökättyä Pearl Harboriin. Uskotko että USA olisi ryhtynyt sotaan Suomea vastaan jo syksyllä 1941 jos Suomi olisi tuolloin hyökännyt Leningradiin ja katkaissut Muurmannin radan vaikka USA ei tuolloin vielä ollut sodassa edes Saksan kanssa? Mitä Iso-Britannia olisi voinut käytännössä tehdä jos Suomi olisi jatkanut hyökkäystään Karjalan kannaksella syyskuussa 1941 Leningradiin tai Pähkinälinnaan saakka ja myöskin katkaissut Muurmannin radan jo syksyllä 1941? Kuten alkuperäisessä kommentissani jakamistani linkeistä käy ilmi, olisivat nämä kaksi asiaa, jos Suomi olisi ne tehnyt, ilmeisesti riittäneet ratkaisemaan sodan itärintamalla Suomen ja Saksan eduksi.

        Jos asiaa tarkastelee moraalisesta näkökulmasta niin Natsi-Saksa oli tietysti monella tavalla kaamea ja syyllistyi hirvittäviin rikoksiin ihmisyyttä vastaan mutta samaa pätee myöskin Neuvostoliittoon varsinkin Stalinin aikana. Lukumääräisesti Neuvostoliitto murhasi Stalinin aikana ilmeisesti jopa enemmän ihmisiä kuin Natsi-Saksa koko olemassaolonsa aikana, useiden arvioiden mukaan ainakin 20 miljoonaa (katso https://en.wikipedia.org/wiki/Excess_mortality_in_the_Soviet_Union_under_Joseph_Stalin ). Liittoutuneet syyllistyivät äärimmäiseen kaksinaismoraaliin jo tuomitessaan Natsi-Saksan rikokset sinänsä oikeutetusti MUTTA salliessaan samalla Neuvostoliiton jatkaa omia rikoksiaan jotka usein eivät julmuudessaan jääneet yhtään jälkeen Natsi-Saksan rikoksista, katso esimerkiksi:
        1) https://www.verkkouutiset.fi/emme-koskaan-unohda-neuvostomiehitys-vei-viidenneksen-viron-vaestosta/#100725ff
        2) https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006493452.html

        Vieläkin selkeämmin liittoutuneiden kaksinaismoraali tai silkka moraalittomuus näkyy siinä tavassa jolla Suomea kohdeltiin liittoutuneiden voitettua sodan. Suomi tuomittiin hyökkääjänä yhdessä Natsi-Saksan kanssa siitä huolimatta että liittoutuminen Saksan kanssa oli käytännössä ainoa tapa jolla Suomi saattoi välttää neuvostomiehityksen Baltian maiden kanssa (katso https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannumononen/278702-suomen-ratkaisut-1940-41-ja-jalkipyykki-2019/ ). Lisäksi Neuvostoliitto ja Iso-Britannia käytännössä pakottivat Suomen riippuvuuteen Saksasta jo välirauhan aikana (katso https://jput.fi/Englannin_ja_Suomen_valinen_sota.htm ) mutta jälkeenpäin ne kuitenkin yhdessä tuomitsivat Suomen ”hyökkääjänä”. Eivätkä liittoutuneet olleet mitään vapauttajia Suomen ja Itä-Euroopan kannalta. He vapauttivat vain Länsi-Euroopan kun taas Itä-Euroopassa Natsi-Saksan hirmuvalta vain korvattiin Neuvostoliiton hirmuvallalla. Eikä USA ollut kiinnostunut vapauttamaan Itä-Eurooppaa siitäkään huolimatta että USA oli ainoa ydinasevalta vuonna 1945. Vapauden ja demokratian puolustaminen näytti kiinnostavan USA:ta ja Isoa-Britanniaa vain niin kauan kuin heillä oli oma lehmä ojassa. Yllä mainitut seikat osoittanevat etteivät liitoutuneet oikeastaan olleet yhtään vähemmän pahoja eikä vähemmän moraalittomia kuin Natsi-Saksa.


      • Suomi ei olisi koskaan joutunut tällaiseen tilanteeseen, jos se olisi Talvisodan alla hyväksynyt Neuvostoliiton tarjoaman vaihtokaupan: Neuvostoliitolle maata (n. 2000 km2) Kannakselta ja Suomelle Repola ja Porajärvi (n. 7000 km2).
        Hitler teki Talvisodan pohjalta sen johtopäätöksen, että Neuvostoliitto on savijaloilla seisova jättiläinen:
        Stalin taas asetti komission selvittämään, miksi Talvisodan tulos oli laiha odotuksiin verrattuna. Komissio totesi perussyyt: 1) Suomalaisten aseet eivät jäätyneet kovassakaan pakkasessa. 2) Suomalaisten lumipukuiset hiihtojoukot toimivat tehokkaasti. 3) Suomalaisten konepistooli oli tehokas lähitaisteluase. 4) Suomalisten sodankäynti oli joustavaa, koska aliupseeritkin saattoivat tehdä itsenäisiä ratkaisuja taistelutilanteissa.
        Stalin määräsi toimeenpantavaksi kohtien 1-4 mukaiset parannukset puna-armeijassa. Kohta 4) sikäli poikkeavasti, että upseerien koulutus määrättiin 3-vuotiseksi.
        Neuvostoliitto ehti toteuttaa kohdat 1-3 Moskovan taistelun vastaiskuvaiheeseen (joulukuussa 1941) mennessä. Silloin Saksan keskustan armeijaryhmä joutui Raatteen tielle. Se perääntyi enimmillään n. 250 km. Menetti raskaat aseet, autot, hevoset, tankit. Mieskato oli suuri.
        Hitler pyrki kesällä 1942 paikkaamaan Saksan tappioita Moskovan taistelussa sijoittamalla operaatio Blaussa mahdollisimman paljon romanialaisia, italialaisia ja unkarilaisia joukkoja sivustavarmistustehtäviin.
        Se kostautui Stalingradin taistelussa 1942. Venäläiset pääsivät romanialaisten ja italialaisten joukkojen kohdalta ratkaisevaan läpimurtoon. Saksalaisilla oli vain yks panssaridivisioona tukemassa romanialaisia. Pari armeijakuntaa saksalaisia joukkoja olisi ehkä riittänyt.
        Saksan joukot (200 000 miestä) Suomen Lapissa olivat koko sodan ajan tyhjän panttina. Niiden ainoa näkyvä sotilaallinen saavutus oli Lapin polttaminen perääntymismarssilla Norjaan.
        . Saksalaiset kannustivat Mannerheimiä hyökkäämään Leningradiin syksyllä 1941. Kertoivat, että Hitler repii sen maan tasalle ja antaa Nevan pohjoispuolisen osan Suomelle. Mannerheim vastasi: Venäläiset rakentavat Pietarin uudelleen. Voidaan sanoa, että silloin alkoi Mannerheimin suomettuminen.
        Vuonna 1943 Mannerheim määräsi Lahden venäjänkielisen propagandaradion pehmentämään äänensävyjään lähetyksissä. Hän määräsi myös, että Aunuksen keskitysleirit piti nimetä siirtoleireiksi. Hän kirjoitti Hitlerille: Minä en hyökkää enää. Mannerheim oli vuodesta 1941 suomettunut lisää.
        Kun Suomi oli joulukuun alussa vallannut Karhumäen, Englanti julisti Suomelle sodan 6.12.1941. Mannerheimille se riitti. Pysäytti hyökkäykset myös Muurmannin radalla.
        Teheranissa 1943 Stalin perusteli tarvetta hyökätä Suomeen 1944 sillä, että Suomi tarvitsee opetuksen. Churchill ja Roosevelt antoivat siunauksensa Stalinin suunnitelmalle. Kuitenkin sillä varauksella, että Suomi säilyy itsenäisenä valtiona hyökkäyksen jälkeenkin.
        Jos Mannerheim olisi jatkanut hyökkäystä Muurmannin radalle ja sulkenut sen, niin USA ja Englanti olisivat saattaneet Teheranissa ottaa kovemman asenteen Suomea kohtaan.
        Stalinin komission kohdan 4) mukaisen 3-vuotisen, realistisen (enemmän toimintaa, vähemmän filosofiaa) koulutuksen saaneita upseereita alkoi tulla Neuvostoliiton -Saksan rintamalla vuonna 1943. Tapahtumaa pidetään merkittävänä osatekijän siihen, että vuonna 1943 sotaonni lopullisesti kääntyi Neuvostoliiton hyväksi.


      • Anonyymi
        Kartussi kirjoitti:

        Suomi ei olisi koskaan joutunut tällaiseen tilanteeseen, jos se olisi Talvisodan alla hyväksynyt Neuvostoliiton tarjoaman vaihtokaupan: Neuvostoliitolle maata (n. 2000 km2) Kannakselta ja Suomelle Repola ja Porajärvi (n. 7000 km2).
        Hitler teki Talvisodan pohjalta sen johtopäätöksen, että Neuvostoliitto on savijaloilla seisova jättiläinen:
        Stalin taas asetti komission selvittämään, miksi Talvisodan tulos oli laiha odotuksiin verrattuna. Komissio totesi perussyyt: 1) Suomalaisten aseet eivät jäätyneet kovassakaan pakkasessa. 2) Suomalaisten lumipukuiset hiihtojoukot toimivat tehokkaasti. 3) Suomalaisten konepistooli oli tehokas lähitaisteluase. 4) Suomalisten sodankäynti oli joustavaa, koska aliupseeritkin saattoivat tehdä itsenäisiä ratkaisuja taistelutilanteissa.
        Stalin määräsi toimeenpantavaksi kohtien 1-4 mukaiset parannukset puna-armeijassa. Kohta 4) sikäli poikkeavasti, että upseerien koulutus määrättiin 3-vuotiseksi.
        Neuvostoliitto ehti toteuttaa kohdat 1-3 Moskovan taistelun vastaiskuvaiheeseen (joulukuussa 1941) mennessä. Silloin Saksan keskustan armeijaryhmä joutui Raatteen tielle. Se perääntyi enimmillään n. 250 km. Menetti raskaat aseet, autot, hevoset, tankit. Mieskato oli suuri.
        Hitler pyrki kesällä 1942 paikkaamaan Saksan tappioita Moskovan taistelussa sijoittamalla operaatio Blaussa mahdollisimman paljon romanialaisia, italialaisia ja unkarilaisia joukkoja sivustavarmistustehtäviin.
        Se kostautui Stalingradin taistelussa 1942. Venäläiset pääsivät romanialaisten ja italialaisten joukkojen kohdalta ratkaisevaan läpimurtoon. Saksalaisilla oli vain yks panssaridivisioona tukemassa romanialaisia. Pari armeijakuntaa saksalaisia joukkoja olisi ehkä riittänyt.
        Saksan joukot (200 000 miestä) Suomen Lapissa olivat koko sodan ajan tyhjän panttina. Niiden ainoa näkyvä sotilaallinen saavutus oli Lapin polttaminen perääntymismarssilla Norjaan.
        . Saksalaiset kannustivat Mannerheimiä hyökkäämään Leningradiin syksyllä 1941. Kertoivat, että Hitler repii sen maan tasalle ja antaa Nevan pohjoispuolisen osan Suomelle. Mannerheim vastasi: Venäläiset rakentavat Pietarin uudelleen. Voidaan sanoa, että silloin alkoi Mannerheimin suomettuminen.
        Vuonna 1943 Mannerheim määräsi Lahden venäjänkielisen propagandaradion pehmentämään äänensävyjään lähetyksissä. Hän määräsi myös, että Aunuksen keskitysleirit piti nimetä siirtoleireiksi. Hän kirjoitti Hitlerille: Minä en hyökkää enää. Mannerheim oli vuodesta 1941 suomettunut lisää.
        Kun Suomi oli joulukuun alussa vallannut Karhumäen, Englanti julisti Suomelle sodan 6.12.1941. Mannerheimille se riitti. Pysäytti hyökkäykset myös Muurmannin radalla.
        Teheranissa 1943 Stalin perusteli tarvetta hyökätä Suomeen 1944 sillä, että Suomi tarvitsee opetuksen. Churchill ja Roosevelt antoivat siunauksensa Stalinin suunnitelmalle. Kuitenkin sillä varauksella, että Suomi säilyy itsenäisenä valtiona hyökkäyksen jälkeenkin.
        Jos Mannerheim olisi jatkanut hyökkäystä Muurmannin radalle ja sulkenut sen, niin USA ja Englanti olisivat saattaneet Teheranissa ottaa kovemman asenteen Suomea kohtaan.
        Stalinin komission kohdan 4) mukaisen 3-vuotisen, realistisen (enemmän toimintaa, vähemmän filosofiaa) koulutuksen saaneita upseereita alkoi tulla Neuvostoliiton -Saksan rintamalla vuonna 1943. Tapahtumaa pidetään merkittävänä osatekijän siihen, että vuonna 1943 sotaonni lopullisesti kääntyi Neuvostoliiton hyväksi.

        ”Suomi ei olisi koskaan joutunut tällaiseen tilanteeseen, jos se olisi Talvisodan alla hyväksynyt Neuvostoliiton tarjoaman vaihtokaupan: Neuvostoliitolle maata (n. 2000 km2) Kannakselta ja Suomelle Repola ja Porajärvi (n. 7000 km2).”

        Suomi olisi joutunut vielä pahempaan tilanteeseen jos Suomi olisi suostunut Neuvostoliiton vaatimaan rajansiirtoon Karjalan kannaksella ja Hangon vuokraamiseen Neuvostoliitolle joka sekin sisältyi Neuvostoliiton vaatimuksiin jo syksyllä 1939. Näihin vaatimuksiin suostumunen olisi avannut neuvostojoukoiile esteettömän tien Viipuriin ja Helsinkiin ja siksi Suomi ei voinut niihin suostua, katso https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006352401.html

        Baltian maat suostuivat Neuvostoliiton vaatimuksiin ja niille kävi vielä pahemmin kuin Suomelle, katso:
        1) https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Baltian_maiden_miehitys
        2) https://www.verkkouutiset.fi/emme-koskaan-unohda-neuvostomiehitys-vei-viidenneksen-viron-vaestosta/#100725ff

        Neuvostoliitto jatkoi vihamielistä politiikkaansa Suomea kohtaan välirauhankin aikana ja valmisteli uutta hyökkäystä Suomeen tavoitteena koko Suomen valloitus. Suomi pystyi säilyttämään itsenäisyytensä vain Saksan tuella ja liittoutumalla Saksan kanssa, katso:
        1) https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannumononen/278702-suomen-ratkaisut-1940-41-ja-jalkipyykki-2019/
        2) https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006258622.html
        3) https://jput.fi/Englannin_ja_Suomen_valinen_sota.htm

        ”Saksalaiset kannustivat Mannerheimiä hyökkäämään Leningradiin syksyllä 1941. Kertoivat, että Hitler repii sen maan tasalle ja antaa Nevan pohjoispuolisen osan Suomelle. Mannerheim vastasi: Venäläiset rakentavat Pietarin uudelleen. Voidaan sanoa, että silloin alkoi Mannerheimin suomettuminen.” ... ” Kun Suomi oli joulukuun alussa vallannut Karhumäen, Englanti julisti Suomelle sodan 6.12.1941. Mannerheimille se riitti. Pysäytti hyökkäykset myös Muurmannin radalla.”

        Mannerheim vastusti kiihkeästi sekä Suomen Suomen menestyksellisen hyökkäyksen jatkamista Karjalan kannaksella Leningradiin tai edes Pähkinälinnaan saakka että Muurmannin radan katkaisemista jo elokuussa 1941 (katso https://jput.fi/erillissota.htm ). Suomen kieltäytyminen avustamasta Saksaa Leningradin valtauksessa ja Muurmannin radan katkaisemisessa ilmeisesti ratkaisivat koko itärintaman sodan Neuvostoliiton eduksi ja samalla Suomen tappioksi kuten käy ilmi seuraavista linkeistä:
        1) https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm
        2) https://history.army.mil/html/books/104/104-23/CMH_Pub_104-23.pdf sivut 347-348

        ”Teheranissa 1943 Stalin perusteli tarvetta hyökätä Suomeen 1944 sillä, että Suomi tarvitsee opetuksen. Churchill ja Roosevelt antoivat siunauksensa Stalinin suunnitelmalle. Kuitenkin sillä varauksella, että Suomi säilyy itsenäisenä valtiona hyökkäyksen jälkeenkin.
        Jos Mannerheim olisi jatkanut hyökkäystä Muurmannin radalle ja sulkenut sen, niin USA ja Englanti olisivat saattaneet Teheranissa ottaa kovemman asenteen Suomea kohtaan.”

        Neuvostoliitto olisi todennäköisesti luhistunut jo ennen Teheranin konferenssia ja itse Teherankin joutunut Saksan haltuun jos Suomi olisi hyökännyt Leningradiin ja katkaissut Muurmannin radan jo syksyllä 1941. Moskovassa, Kaukasuksella ja Stalingradissakin asiat olisivat ilmeisesti menneet toisin jos Leningradin rintama ei olisi ollut enää tuolloin sitomassa Saksan voimia, katso https://www.jput.fi/Anteeksiantamattomia_virheita.htm


    • Anonyymi

      Juhani on laittanut jälleen hyvinkin asiallisen ja kiihkottoman aloituksen.
      Häneltä syntyy kuin liukuhihnalta näitä mukaansa tempaavia ajatelmia. Aito Karjalan prihatsu.

    • Anonyymi

      Nyt NE saattavat pahoittaa mielensä vielä synkemmäksi tuolla Karjalan Tasavallassa.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_tasavalta

      Pääkaupunki Petroskoin suomalainen ystävyyskaupunki, Varkaus... pyrkii ryöstämään loputkin suomenkielen taitoiset ja jopa karjalan kieltä puhuvat Savoon.

      https://www.warkaudenlehti.fi/paikalliset/3610638

      "Varkaus tavoittelee työvoimaa Venäjältä: venäjänkielisissä videoissa kaupunkiin muuttaneet kertovat elämästään"

      (mahtaakohan x- kaupunginjohtajan puoliso olla joukossa?)

      Vaikka Varkauden kaupungin "houkutusvideo on venäjänkielinen, on tietysti selvää. että moisessa "Karjalan Tasavallasta" on suomenkielen taitoisten paljon helpompi siirtyä länteen / Suomeen, kun tulevat ilman tulkkia toimeen ja ovat nettiyhteyksien kautta perillä Suomen ja jopa savolaisen Varkauden oloista!

      Tuosta Wikipedian sivusta voi tutkailla, miten vähän karjalaisia on tasavallassa!

      katso luku "Etniset ryhmät"

      .... tieto on tosin kymmenen (10) vuoden takainen, ja jos karjalaisen väestönkato on jatkunut samankaltaisena = 20.000 karjalasta kymmenessä vuodessa , niin karjaisuus kaupungissa on nykyisin noin 4 % eli ehkä paraimmillaan NYT 25.000 !

      Olisikohan ryssien johtaman hallinon aika muuttaa " tasavaltansa" (vitsi !) nimi esim. " Js.Stalinin Tasavalta"
      Tämä suuri "TOVERI" ( pitkä lista muita arvonimiä) siellä mestaroi kaikki asiat päin Peetä, diktaattorin valtuuksin , eikä siitä hyvä seurannut!
      ... Kenellekään .. ?

      • Anonyymi

        Joensuu on myös Petroskoin ystävyyskaupunki. Kaikki haluavat ystävlä! Äänisen traktoritehdas on kaupungin voimallinen esimerkki pitkään jatkuneesta metallinjalostuksesta, joka alkoi jo 1703.


    • Anonyymi

      Ei täällä viitsi osallistua keskusteluun.
      Palstalle on käynyt samoin kuin joskus aiemmin Pro-Karelia palstalle.
      Tällainen rähjääminen ei edistä mitään.

      • Anonyymi

        Hyvä on, että " paskat putoavat rattailta!

        Maailmassa on niin paljon asioita joiden ei tarvitse edistyä mitenkään!
        Muutama Suomelle ja erityisesti karjalaisille tärkeä asia on sellainen että edistymisen sijaan "palautuu" Siis SE R Y S S I EN ryöstämä Karjala (ja siinä sivussa ne muutkin alueet, Petsamoa myöten!
        Siinäpä sitä vasta onkin sitä oikeanlaista edistymistä!
        Itärajan takana näyttävät oleva "Rähjäysviikot"meneillään, oletko huomannut!

        Ja jos tuon rähinän seurauksena Venäjä romahtaa, kuten Neuvostoliitto, niin Suomen pitää olla valmiina ottamaan Palautus vastaan!
        P.S. Joskus aiemmin ei oltu! Mauno Koivisto oli näitä... jotka kuuluivat joukkoon: "rähmällään olijat"


    • Anonyymi

      Miksette te ette ikinä puhu muista Suomelta ryövätyistä alueista?? Petsamo olisi paljon arvokkaampi kuin tuo Karjalan nykyrummakko:

      • Anonyymi

        Siks ku Petsamossa ei ollu karjalaisia. Tämähän on Karjalan palautus palsta.
        Pyydä ylläpitoa perustamaan Petsamon palautus palsta. Siellä on sitten asiasta kiinnostuneiden ja aiheen omaksi tunteneilla oivallinen tilaisuus keskustella Petsamon arvosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siks ku Petsamossa ei ollu karjalaisia. Tämähän on Karjalan palautus palsta.
        Pyydä ylläpitoa perustamaan Petsamon palautus palsta. Siellä on sitten asiasta kiinnostuneiden ja aiheen omaksi tunteneilla oivallinen tilaisuus keskustella Petsamon arvosta.

        Minä olen ainakin puhunut Neuvostoliiton Suomelta toisessa maailmansodassa ryöstämistä alueista joihin sisältyy Karjala, Petsamo, Suomenlahden ulkosaaret ja Sallan-Kuusamon alue. Toisinaan olen myöskin yksinkertaisuuden vuoksi puhunut vain Karjalasta mutta olen sitä mieltä että Tarton rauhan rajat pitäisi saattaa voimaan kaikkialla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen ainakin puhunut Neuvostoliiton Suomelta toisessa maailmansodassa ryöstämistä alueista joihin sisältyy Karjala, Petsamo, Suomenlahden ulkosaaret ja Sallan-Kuusamon alue. Toisinaan olen myöskin yksinkertaisuuden vuoksi puhunut vain Karjalasta mutta olen sitä mieltä että Tarton rauhan rajat pitäisi saattaa voimaan kaikkialla.

        Miksi Karjalan palautus ei edellenkään etene? Suomi ei nähtävästi halua sitä kovinkaan voimallisesti.


    • Anonyymi

      Jo 300 vuotta sitten tapahtunutta, kai voidaan pitää "ryssittelyn" syntysanoituksena:

      https://yle.fi/uutiset/3-11860922

      Asian ainakin minulle varmistaa sukututkimus juuri tuolta alueelta.

      Alueen miehittänee! ryssät jahtasivat ja ampuivat suomalaisia kun jäniksiä.
      Pohjanmaalla asuu ruotsinkielistä väestöä. Helposti voi kuvitella, miten ryssittely syntyi!
      Minkä on myös sukututkijan selvitys ja tieto asiasta!
      Perinne elää! Ja äidinkieli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe