Sähköauto tai puhelin, jota ei tarvitse ladata koskaan

Anonyymi

12

552

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tshernobylin grafiitista valmistetuilla akuilla varustettu ydinsähköauto olisi aito tshernobiili, joka vie kuljettajansa täältä ikuisuuteen.

    • Anonyymi

      Erotetaan 14C eli radiohiili ja tehdään siitä timantteja. Kerätään tuon säteilylähteen tuottama energia puolijohdekomponentilla, joka on valmistettu puolijohtavasta timantista.

      Varmaan tuollekin löytyy erityissovelluksia mutta en ihan äkkiä näe radioaktiivisten massiivisten timanttien yleistymistä tehonlähteinä. Kun siis suurempien teollisten timanttien kilohinta on edelleenkin varsin kova (luokkaa viidesosa luonnontimanttien hinnasta).

      Sinänsä radiohiili on varsinkin timantiksi puristettuna hyvin helppoa ainetta käsitellä. Se on puhdas beetasäteilijä (0.16 MeV) ja kun säteilyn energia on matala niin ulkoisena säteilynlähteenä siitä aiheutuu käytännössä merkityksetön säteilyannos. Radiohiilen ainoa hajoamistuote on beetahiukkanen, neutriino ja 14N eli ihan tavallinen ilmakehän typpi. Beetahiukkasten osuessa ympäristöösä voi syntyä pieniä määriä matalaenergistä röntgensäteilyä.

    • Anonyymi

      " Se on puhdas beetasäteilijä (0.16 MeV) "

      Miten tuo energia saadaan hyötykäyttöön sieltä.

      • Anonyymi

        Radiohiilen beetasäteilyn maksimienergia on tuo 156 keV ja keskimääräinen energia luokkaa 50 keV.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Diamond_battery

        Beetasäteily on tässä elektroneja, joilla on siis keskimääräinen energia 50 keV. Ne tunkeutuvat aineeseen ja tuottavat matkan varrella aineen atomeihin törmätessään ionisaatiota jossa niiden energia kuluu. Puolijohteessa tuo ionisaatio aiheuttaa elektroni-aukkopareja, jotka päätyvät puolijohteen pinnolle tehtyihin elektrodeihin. Ilmiö on sama kuin millä aurinkokenno tuottaa sähköä. Puolijohdeliitoksen rakenteen vuoksi positiivinen varaus päätyy eri elektrodille kuin negatiivinen varaus.

        Timantti olisi siinä mielessä ideaalinen materiaali tähän että 14C on samaista hiiltä kuin mistä muukin osa timantista on. Aine on hyvin kovaa ja tarvitaan pitkäaikainen voimakas säteilytys ennenkuin se alkaa vaurioitua niin paljon että sähköntuotto vähenee. Lisäksi timantin energia-aukko on hyvin korkea joten elektrodeille nousee luokkaa 5 V jännite jo yhden puolijohdeliitoksen eli "kennon" avulla.

        Kannattaa lukea tuo sivu. Tähän mennessä kukaan ei ole esitellyt toimivaa prototyyppiä radiohiileen perustuvasta timanttiparistosta. Moskovan Fysiikan ja Teknologian instituutti kertoi vuonna 2018 rakentaneensa timanttipariston, jossa tehonlähteenä oli radioaktiivinen nikkeli. Se tuotti tehoa noin mikrowatin verran (1 μW) ja sen tehontuotto oli kymmenen mikrowattia kuutiosenttimetriä kohti. Kun paristolla arvioitiin olevan käyttöikää 100 vuotta tehon puoliintumiseen niin sinä aikana se tuottaisi 3.3 Wh/g, mikä on noin kymmenkertainen määrä tavanomaisen sähkökemiallisen pariston energiatiheyteen verrattuna.

        Aika hintava laite tehontuoton määrään nähden edelleenkin huomioiden myös sen, että laite on radioaktiivinen ja siten terroritekojen kannalta katsottuna kiinnostava. Tuollaista ei siis ole ihan heti kaupan hyllyltä saatavissa.

        Mullistavia akku- ja paristokeksintöjä tehdään koko ajan mutta hyvin hyvin harva niistä päätyy tuotteeseen. Litiumakku on esimerkki yhdestä mullistavasta keksinnöstä. Mutta kuka vielä muistaa mikrokokoiset polttokennot, joista piti tulla puhelimien tehonlähde? Yksi pieni lataus puhdasta alkoholia ja puhelimen akku kestäisi viikkojen ajan.


    • Anonyymi

      Energiaa pitää aina ladata johonkin. Lataamisesta ei päästä ellei kyse ole laittesta jonka energiankulutus on siihen rakennettua tuotantoa suurempi. Ilmaista energiaa aletaan saada kylllä kun rakennetaan Pömpeli joka tuottaa energiaa mistä tahansa ympäristönsä muutoksesta. Pömpeli imee energiaa lämpötilan vaihtumisesta, tuulesta, äänistä, valosta, tärinästä, radiotaajuuksista, säteilystä, aalloista ja virtauksista, maan magneettikentän vaihteluista ja suomalaisesta iskelmämusiikista sekä poliittisista puheista.

    • Anonyymi

      Tiaani on kyllä raskas metalli, että missä vaiheessa siitä tulee täysin saasteeton?

    • Anonyymi

      Toimiihan eräs rannekellokin liike-emergialla, siinä ei ole paristoja, eikä sitä tarvitse vetää.

      • Anonyymi

        Silti sekään ei ole ikiliikkuja, koska mikään ei toimi ikuisesti. Näitä ikiliikkuja ketjuja pomppaa palstoille toistuvasti, mutta vieläkään ikiliikkujaa ei ole keksitty.


    • Anonyymi

      Olen miettinyt itse ihan juuri tätä samaa, ja keskustellut siitä tiiviisti muiden DI ja FM kanssa, mutta ensin:

      ..."prototyyppiä ollaan vasta kehittämässä"...

      ..."NDB:n lupaukset on myös kyseenalaistettu, ja projektia on nimitetty vain rahankeruuksi."...

      ..."Projektia on myös kuvailtu mahdottomaksi, sillä sen lupailemien akkujen kapasiteetti ei riitä sellaisenaan esimerkiksi autojen liikuttamiseen."...

      Josta itsekin epäilen aivan ensimmäisenä tuota timanttikuorta, että kuinkas iso sen ensinnäkin tulisi olla, ja sitten että mitä tapahtuu jos tuollaisella autolla ajaa kolarin ja akku halkeaa?

      Nykyakut kun pääsääntöisesti syttyvät tuleen ja räjähtävät kolarin jälkeen...

      Jonka lisäksi otetaan huomioon, että tällainehan olisi mitä mainioin ratkaisu rakentaa likainen pommi; tuollaisia akkuja vaan auto kokonaan täyteen vähän muuta täyteainetta ja pum, niin saastuu alueet käyttökelvottomiksi.

      Josta sitten asiaan:

      Olen kavereiden kanssa FM, DI, yms. kanssa keskustellut aiheesta paljon, että kun ne vanhat sauvat säteilevät, ovat kuumia jne., niin kuinka ne voitaisiin edelleen ottaa käyttöön ja jatkaa sähkön tuotantoa näillä, koska niillä on jo luontaisia ominaisuuksia sähkön tuottamiselle, ja tämän sähkön tuottamisen aikana ne sauvat sitten samalla jäähtyisivät ja puolittuisivat säteilyn osalta.

      Ongelman ratkaisu on tyssänyt siihen että näiden sauvojen säteily ei ole niin stabiilia ja staattista kuin puhtaiden sauvojen, niin niiden valjastaminen nykymuodossaan ei täten ole mahdollista, vaan lähinnä aina arpapeliä sen suhteen että koska jokaisesta yksittäisestä sauvasta saataisiin "juuri oikeaan suuntaan" lentävä atomi käytettäväksi varsinaiseen sähkön tuotantoon.

      Tämän arpapelin johdosta sauvoja tarvittaisiin tuhansia, että käytettyjen sauvojen voimalasta saataisiin lähellekään toimivaa, mikä vaatisi kooltaan niin suuren tilan ja alueen, joka jo itsessään tekisi tästä mahdottomuuden...

    • Tuollaisen reilusti auton kestoiän toimiva "ikuisen" akun ei tarvitsisi olla mikään kovin tehokas, jos sen hinta nousisi liian korkeaksi suuritehoisena.

      Tällainen akku voitaisiin liittää normaalin sähköauton akuston osaksi siten, että tämä timanttiakku lataisi koko ajan ajoakkuja 24/7/365.

      Jokainen voi itse tykönään laskea vuodessa autoonsa lisäämänsä polttoaineen määrän perusteella, kuinka tehokkaan tämän laturin pitäisi olla. Kuinka monta litraa tunnissa autosi kuluttaa, jos kulutus jaettaisiin vuoden jokaisen vuorokauden jokaiselle tunnille?

      Tuhat litraa vuodessa on 0,114 litraa tunnissa. Kuulostaa kohtuulliselta. Bensiinin energiatiheys on noin 9 kWh/l. Esimerkkitapauksessamme tarvittaisiin siis noin yhden kilowatin jatkuvaa tehoa tuottava akku korvaamaan ko. auton bensiinistä saadun energian. En nyt mene häviöihin tai siihen, että sähkömoottorin hyötysuhde on oleellisesti parempi kuin polttomoottoriauton, mutta toisaalta latailu on hyötysuhteeltaan tappiollista.

    • Anonyymi

      Siis on kuin mamun pankkikortti, joka ei tyhjene koskaan!

      • Anonyymi

        Siinä "pankkina"onkin SPR.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe