Eu.n pakonomainen tarve säädellä metsästystä ja aseharrastusta

Anonyymi

Jokainen metsästäjä ja aseharrastaja ei ole voinut viime vuosina välttyä Eu.n pakonomaisesta tarpeesta säädellä vähän jokaista kohtaa metsästykseen ja aseharrastukseen liittyen.
Ja jokainen on huomannut, että säätely ei koskaan ole harrastajille eduksi vaan päinvastoin.
Ennen asioita kehiteltiin niin olkoon asia mikä tahansa metsästyksen ulkopuoleltakin, että asioita pyrittiin kehittämään ko asian eduksi. Nykyään sana "kehitys" tarkoittaa joka asioissa asioiden heikentämistä tai kieltämistä.

Olen pohtinut syitä mistä tarve eu tasolla rangaista metsästystä tai aseharrastusta joka on edelleen euroopassa erittäin iso ja suurta väkimäärää koskeva harrastus johtuu.
Syy yhteyskin on selvä. Samassa suhteessa, kun vasemman laidan anarkia politiikassa on lisääntynyt on alettu muunmuassa konservatiivisempia harrastuksia vainoamaan.
Metsästys on ollut aina ekologinen tapa ja terve harrastus jonka etuna on saada ekologista ravintoa ruokapöytään.
Kun kaupungistuminen on lisääntynyt on ihmiset vieraantuneet luonnosta ja samassa suhteessa on ekologisten harrastusten järkeä alettu kyseenalaistamaan.
Kun tunteet tulevat peliin liiaksi alkaa samassa suhteessa järkikin katoamaan. Syntyy ideologia. Kun oma ideologia ei hyväksy toista silloin tulee tarve se kieltää. Kieltää vain siksi, että se ei sovi oman maailman pirtaan. Järkisyitä siihen ei tarvita eikä ajatusta siitä mitä se merkitsee sille toiselle ihmiselle.

Nyt vallalla olevan anarkian tarve on kieltää oikeastaan kaikkea mitä kieltää vaan voi. Metsästys ja aseharrastus on yksi muiden ohessa jota kohtaan on kovia kielto ja rajoitus paineita. Asioiden kieltäjä tuppaa aina olemaan se jota ko asia ei koske henkilökohtaisesti ollenkaan.
Lyijyhaulit on saatu jo kiellettyä parin vuoden päästä olevan siirtymän jälkeen ja nyt on esitys lyijyluotien kieltämiseksi. Se on vasta esitystasolla, mutta kummoinen mentalisti ei tarvi olla etteikö tuokaan toteudu. Sen on jo päätetty toteutuvan joten nyt käydään vain näennäinen teatteri asian suhteen.
Sanotaan "me yritettiin kyllä, mutta näin kävi" Asia on siis jo nuijittu, mutta eu on esittävinään demokraattista päätöksentekoa ja luodaan ihmisille harha niinkuin asiassa aidosti kuunneltaisiin muita kuin ideologista kieltoihin perustuvaa mielipidettä.

Korvaavia on kyllä ja teräs on jo nyt halpaa haulimateriaalia ja pääsee lyijyn kanssa samoihin tehoihin, kun lähtönopeuksia lisätään ja millikokoa hieman kasvatetaan.
Panokset jopa lyijyäkin edullisempia. Tämähän ei ole se mitä eu haluaa. Liian halpa harrastaminen saattaa lisätä nuorten osallistumista harrastukseen ja jopa saalismäärien kasvamista.
Lisäksi muutama kallis, mutta erittäin tehokas volfram patruuna kaapissa lisää harvinaisemmissa jahdeissa sekä ampumamatkan reilua kasvattamista ja näinollen saalisvarmuuden lisääntymistä, joka taas ei käy eu.n metsästyksen vastaiseen pirtaan.
Jos tämä teksti on täällä kymmenen vuoden päästä on varmaa, että volfram tullaan kieltämään "liian hyvänä" haulimateriaalina. Syy todennäköisemmin on se, että volframia tuotetaan kiinassa ja on harvinaista materiaalia joten kysynnän lisäys lisäisi kaivosten määrää=Eu.lle hyvä syy kieltää kyseinen metalli metsästyksestä. Muuta talousalaa kiellot eivät tule koskemaan.
Teräshaulit halpuudessaan joutuvat seuraavaan syyniin. Syy kieltoon voisi olla niiden mahdollinen joutuminen puustoon ja puun hylky sahateollisuudessa teräksen takia. Eu on vain tämän asian kiellossa puun ja kuoren välissä, koska puun myyntikin halutaan ajaa alas koska hiilinielut, niin siksi teräshauli puussa ei yksin voi olla enää peruste kiellolle. Silloin voisi määrätä uuden virkamiehistön tutkijoineen keksimään vaikka ruudin, välitulpan ja teräksen yhdistelmästä muodostuvan lejeeringin ja tästä keksityn myrkyn yhdistelmän kieltämisen patruunoissa.

Kun eu.n perustuslaki (josta se vähät välittää nytkin) kieltää harrastusten suoranaisen kieltämisen on siihen pyrittävä erinäisten rajoitusten ja uusien määräysten keinoin.
Kun ensin saadaan rajoitettua aseet ja tehtyä aseharrastuksesta niin kallista, että vain eliitillä on siihen mahdollisuus se näivettää ihan itsestään jo sekä ase että metsästysharrastuksen. Näin tämä käy eu.ssa.
Kannattaa muistaa vaaliuurnilla ketkä ovat niin suomalaisia harrastuksia kuin suomalaista elämäntapaa ja elinkeinoja vastaan ja ketkä niiden puolesta. Se on paras tapa vaikuttaa yhä enemmän rajoituksia ja määräyksiä sisältävään tulevaan metsästysharrastukseemme.
Onko tämä viimeinen sukupolvi jolloin kaikilla halukkailla oli mahdollisuus harrastaa metsästystä suomessa kohtuu hintaan? Kielletäänkö seuraavaksi myös jokamiehenoikeudetkin? Näitä on hyvä pohtia.

19

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Äänestä persuja

      • Anonyymi

        Juu persut sitten laitta EU-parlamentin ja komission kuriin.


    • Anonyymi

      Pitkä oli vuodatuksesi. Omien kokemusten mukaan metsästysaseiden hankinta on tosi helppoa ja nopeaa. Ainoastaan puoliautomaattikiväärin kanssa kului aikaa, mutta tavalliseen pulttilukkoiseen kivääriin tai haulikkoon ostolupa tulee muutamassa päivässä. Aseen näyttäminen poliisin asetarkastajallekkaan ei ole mikään suuri juttu, kestää noin 10 minuuttia, jonka jälkeen aselupa tulee muutamassa päivässä.

      Lyijyn kieltäminen ei ole mikään huono asia, koska lyijy on ihmiselle epäterveellistä monella tavalla. En tosin kyllä suosittele teräshaulejakaan, koska metsäteollisuuden lisäksi niillä hajottaa lihamyllyn terän ja jos teräshauliin puraisee, niin hammas voi lohjeta/haljeta. Mitä tulee lyijyttömiin kiväärin luoteihin, niin ainakin meidän seurassa valtaosa käyttää pelkästään kuparia. Itse olen ampunut 6 hirveä kupariluodeilla ja hyvin tuntuu tehoavan. Käytössä on ollut Barnesin TSX ja Lapua Naturalis. Kumpikaan luoti ei menetä painoaan osuessaan ja sirpaloidu kuten lyijy.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Et taaskaan muistanut muistuttaa tarpeeksi, miten olet metsästänyt "vaihtoehtomareriaaleilla jo 40 tai 50 vuotta...


    • Anonyymi

      Tätä keskustelua en lähde pilaamaan saati kommentoimaan lyijyvuodatuksella sillä niitä juupas eipäs väittelyitä on tämä palsta täynnä itse asian tiimoilta. Alkuperäinen kyse ei ollut ideologisesta lyijyn vastustamisesta, vaan tietoisesta säätelystä jota tehdään pikkuhiljaa metsästystä ja aseharrastusta näivettäen. Ideologiset haulikiellot on yksi osa kokonaisuutta.
      Kuuluu samaan sarjaan kuin se, että metsäjänis yritettiin rauhoittaa täällä eu.n toimesta vuosituhannen alussa vain siksi että sitä ei etelä-euroopassa esiinny. Samaan sarjaan ja tietoiseen matemaattiseen valehteluun perustuu nytkin tehty aloite "uhanalaisten eläimien metsästyksen kieltämiseksi" Metsäjänis on etelä-euroopassa uhanalainen tai sitä ei ole, niin sitä ei saisi sitten täälläkään metsästää. Samalla logiikalla hirven metsästys voitaisiin kieltää siksi, että sitä ei esiinny australiassa. Eli ideologista tietoista kiusantekoa.

      • Anonyymi

        Äänestä Persikan,auttaa asia .Kiva ohjelma,persikka PS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äänestä Persikan,auttaa asia .Kiva ohjelma,persikka PS

        Näitä umpijurrissa kirjoitetuista melkein kokonaisista lauseista ei ymmärrä taas hölkäsen pöläystä. Kannattaisko kirjoittaa selvinpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä umpijurrissa kirjoitetuista melkein kokonaisista lauseista ei ymmärrä taas hölkäsen pöläystä. Kannattaisko kirjoittaa selvinpäin.

        Kännykän oikeinkirjoitus ohjelma muuta persun persikaksi.Oliskin viina.


    • Anonyymi

      Jatkettakoon tähän vielä tuota eu.n tietoista aserajoitusta lyijykielloin se on äärimmäisen ovela ja asehysteerikoilta jopa fiksu tapa saada rajoitettua erilaisia aseita.
      Fanaattisenkin harrastusvastustajan on oltava ovela kuin kettu, joten siitä pisteet eu.n aseiden vastustajat puolelle. Tämä siis oli sarkasmia.

      Kun nyt suunnitellaan ja kun asia tulee menemään läpi siitä ei ole epäselvää että lyijy kielletään myös luodeissa, niin tällä saadaan luonnollisesti karsittua heti kaksi harjoituksiin käytettyä asetta pois kansan saatavilta. Ilmakiväärit ja pienoiskiväärit.
      Nämä käytännössä toimivat vain lyijyluodein. Mitkään kuparimöhkäleet ei näissä toimi, vaikka näin halutaan varmasti antaa ilmi. Jos saataisiin kupariluodit näihinkin, niin näiden kappalehintakin olisi jo perus järeämmän kaliiberin patruunan hintaa=saadaan karsittua halpa harjoittelu pois.
      Itse olen käyttänyt em kivääreitä lähinnä harjoitteluun. Hirvikaliiberit olen pääasiassa vain kohdistusampunut paikoilleen ennen syksyä ja käyttänyt vain jahtitilanteissa. Toki muutama kerta kaudessa tulee käytyä liikkuvan hirven harjoitusammunnoissa.

      Toinen on 222cal ja vastaavat luodikot. Näistä lyijyn poisjääminen käytännössä tekisi niistäkin käyttökelvottomia. Ei näiden tehot riitä höyhenen keveiden luotimateriaalien tarkkuusammuntaan. Näinollen eu.n asehysteerikot on saaneet jo käytännössä kaikki alle 5.7cal aseet pois markkinoilta ja tehtyä niiden omistajat romuraudan omistajiksi.
      Itsekin käytän ko kaliiberia latvalintujahdeissa syksyllä erittäin tarkkana, pieni rekyylisenä sekä erittäin miellyttävänä ko tarkoitukseen soveltuvana aseena.
      Käytännössä siis höyhenen keveiden luotien järjelliseen ammuntaan jää jäljelle vain hirvikaliiberit ja sitä järeimmät aseet. Näissä jo alkuunsa teho on sitä luokkaa, että niitä voidaan käyttää kohtuudella vielä jahteihin.
      Tämähän tietenkin kasvattaa muunmuassa latvalinnustuksessa takavaara alueen reilua huomioimista, koska on pakko siirtyä järeämpiin aseisiin teeri ja metsojahdeissa.

      Itselläni siis jäisi kolme asetta romuraudaksi ja hirvikaliiberin kiväärilläkin olen ampunut suht raskaita luoteja olisi siis tehtävä jatkossa niin, että ammuttava hirvieläimet ja karhut kevyemmällä mahdollisella lain täyttävällä sekä kohdistettava vastaavalle täysvaippa kuparimöhkäleelle ase jolloin samalla kohdistuksella saa pudotettua niin linnut kuin hirvieläimetkin.
      Harjoitteluhan minulta siis on jo edellämainituista syistä evätty ja patruunoista saatu niin kalliita, että harjoittelua ei kannata tehdä näillä "uusilla laillisilla"
      Itse tosin olen neljäkymmentä vuotta harjoitellut ja asiat on jo selkäytimessä ettei mun kiväärein tarvi radalle mennä, mutta nuoret tämä tulee poistamaan niin harjoituksista kuin metsältäkin mikä on tämän lain perus idea.
      Kun et halvalla harjoittele siirry muihin harrastuksiin tulee varmasti kommentti. Ideologinen voitto siis eu.n ase ja metsästysvastaiseen agendaan.

      Haulikkolajit on ehkä kuitenkin tämän asesäätelyn voittaja. Pienet, kevyet ja enemmän hauleja sisältävät teräshaulit ovat hyviä savikiekko harjoittelussa ja etenkin halpoja. Näitä kevyitä latauksia VOI myös ampua vanhoillakin haulikoilla, vaikka tämä mielellään jätetään mainitsematta koska vanhat haulikotkin haluttaisiin nurkista pois. Vasta milli ja grammakoon kasvattaminen tuo teräshaulipaine vaatimukset haulikolta.
      Joten haulikko harjoittelu tulee jatkossa jopa halvemmaksi nuorille ja se ei vaadi ampumaradoiltakaan ympäristölupia haulien suhteen.
      Se että saadaanko loputkin radat vanhojen lyijyhaulijäämien takia laitettua kieltoon vaikka siirryttäisiin rautaan onkin seuraava aihe. Todennäköisesti kyllä sillä eihän tarkoitus ole että harrastus jatkuu, vaikka haulimateriaali muuttuukin ja uusille ampumaradoille tuskin lupia annetaan eri muihin syihin vedoten olkoon se sitten ääni vaikka olisi keskellä erämaata tai mikä hyvänsä. Kyllä näihin direktiivit löytyy kun hakemalla haetaan. Pääasia että nuoret saadaan pois ja aseet romuraudaksi vasta sitten eu on tyytyväinen metsästys ja aseharrastuksen "kehitykseen".

      Olisi mielenkiintoista jos Karpo olisi vielä tekemässä faktaohjelmia ihmisten kohtelun epäoikeudenmukaisuudesta ja kiusaamisesta sillä haluaisin nähdä millaisen jutun hän tekisi tästä aiheesta. Vanhemmat muistaa hänen haulikkorata juttunsa, jossa radan ylläpitolupa hylättiin koska yli kulki nousevat ja laskevat lentokoneet. Haulithan saattavat pudottaa jumbojetin.
      Näin it puolen aikanaan intissä käyneenä tämä haulikoiden käyttö koneiden pudottamisessa oli mulle ihan uus juttu ja oli kyllä varmasti puolustusvoimillekin.

      • Anonyymi

        Laitoit sitten pahat unesi tai omat luulosi tositietoina tänne meidän nähtäväksi?
        Vai vielä Karpo. Ammattitoimittaja kuitenkin perehtyy aiheeseen ennen kuin alkaa siitä vouhkaamaan.

        "Kun nyt suunnitellaan ja kun asia tulee menemään läpi siitä ei ole epäselvää että lyijy kielletään myös luodeissa, niin tällä saadaan luonnollisesti karsittua heti kaksi harjoituksiin käytettyä asetta pois kansan saatavilta. Ilmakiväärit ja pienoiskiväärit.
        Nämä käytännössä toimivat vain lyijyluodein."
        Tiedon tuskaa sinulle tuottaen kerron, että luotien valmistajat ovat joa kauan sitten ratkaisseet nuo pienten kiväärien ongelmat. Ovat siis huomioineet materiaalien ominaispainojen erot siten, että luotien rihloihin osuva matka on kutakyuinkin sama kuin vanhoilla osavaipoila. Jos katsot vaikkapa .30 kaliiberin kupariluotia suoran pinnan päällä, niin huomaat, että sen on etu- ja takapäästä tulee valo läpi titkältä matkalta. Ainoastaan luodin keskiosa on kiinni alustassa. Tämän idea on se, että voidaan valmistaa pidempi luoti joka toimii "vanhoissa" rihloissa jotka on tehty suuremman ominaispainon/mm luodeille.
        Tuo pienoiskivääri pyyn pillityksessä on haastava juttu vielä n. 5 vuotta mutta tuleehan lakiin pitkä siirtymäkausi. Ehkä 2030 on oltava pyymetsällä korvaava luoti myös pinskassa kun lähdetään sen kanssa metsästämään.

        Meillä tullaan sulkemaan nämä epäviralliset ja muut puolivillaiset ampumaradat.
        Isommille, hyvin organisoiduille radoille tullaan laittamaan luotiloukut ja ammunta jatkuu.
        Nykyisinkin niitä jo jonkinverran on ainakin .22 ammunnassa.
        Ilmakiväärien luodit jäävät jo nykyisinkin taulutelineeseen ja ainakin itse laitan ne pienessä pussissa lyijyakkujen kierrätyskonttiin.
        Itse olen käyttänyt erittäin tehokkaita ja tappavia rautahauleja koko 2000-luvun. Hirvihommissa siirryin kokokuparisiin luoteihin ja joskus 5v sitten. Omat näköhavaintoni metsällä ja lahtivajoissa ovat kertoneet, että moderni kupariluoti on yhtä tehokas kuin wanhanajan parhaat osavaipat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoit sitten pahat unesi tai omat luulosi tositietoina tänne meidän nähtäväksi?
        Vai vielä Karpo. Ammattitoimittaja kuitenkin perehtyy aiheeseen ennen kuin alkaa siitä vouhkaamaan.

        "Kun nyt suunnitellaan ja kun asia tulee menemään läpi siitä ei ole epäselvää että lyijy kielletään myös luodeissa, niin tällä saadaan luonnollisesti karsittua heti kaksi harjoituksiin käytettyä asetta pois kansan saatavilta. Ilmakiväärit ja pienoiskiväärit.
        Nämä käytännössä toimivat vain lyijyluodein."
        Tiedon tuskaa sinulle tuottaen kerron, että luotien valmistajat ovat joa kauan sitten ratkaisseet nuo pienten kiväärien ongelmat. Ovat siis huomioineet materiaalien ominaispainojen erot siten, että luotien rihloihin osuva matka on kutakyuinkin sama kuin vanhoilla osavaipoila. Jos katsot vaikkapa .30 kaliiberin kupariluotia suoran pinnan päällä, niin huomaat, että sen on etu- ja takapäästä tulee valo läpi titkältä matkalta. Ainoastaan luodin keskiosa on kiinni alustassa. Tämän idea on se, että voidaan valmistaa pidempi luoti joka toimii "vanhoissa" rihloissa jotka on tehty suuremman ominaispainon/mm luodeille.
        Tuo pienoiskivääri pyyn pillityksessä on haastava juttu vielä n. 5 vuotta mutta tuleehan lakiin pitkä siirtymäkausi. Ehkä 2030 on oltava pyymetsällä korvaava luoti myös pinskassa kun lähdetään sen kanssa metsästämään.

        Meillä tullaan sulkemaan nämä epäviralliset ja muut puolivillaiset ampumaradat.
        Isommille, hyvin organisoiduille radoille tullaan laittamaan luotiloukut ja ammunta jatkuu.
        Nykyisinkin niitä jo jonkinverran on ainakin .22 ammunnassa.
        Ilmakiväärien luodit jäävät jo nykyisinkin taulutelineeseen ja ainakin itse laitan ne pienessä pussissa lyijyakkujen kierrätyskonttiin.
        Itse olen käyttänyt erittäin tehokkaita ja tappavia rautahauleja koko 2000-luvun. Hirvihommissa siirryin kokokuparisiin luoteihin ja joskus 5v sitten. Omat näköhavaintoni metsällä ja lahtivajoissa ovat kertoneet, että moderni kupariluoti on yhtä tehokas kuin wanhanajan parhaat osavaipat.

        Tulihan se metsästyksen ja asevastainen kommenttisi tänne, tosin tälläkertaa olet käyttänyt vain "20 vuotta rautahauleja", kun yleensä olet metsästänyt muita paremmilla vehkeillä ja varusteilla 50 vuotta ja ollut jo edelläkävijä heti toisen maailmansodan jälkeen kaikessa.
        Vouhkaamisesta ja ylimielisyydestäsi ainakin huokuu se, että vähät välität mihin umpikujaan suomessa ase ja metsästysharrastus viedään. Provot on provoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoit sitten pahat unesi tai omat luulosi tositietoina tänne meidän nähtäväksi?
        Vai vielä Karpo. Ammattitoimittaja kuitenkin perehtyy aiheeseen ennen kuin alkaa siitä vouhkaamaan.

        "Kun nyt suunnitellaan ja kun asia tulee menemään läpi siitä ei ole epäselvää että lyijy kielletään myös luodeissa, niin tällä saadaan luonnollisesti karsittua heti kaksi harjoituksiin käytettyä asetta pois kansan saatavilta. Ilmakiväärit ja pienoiskiväärit.
        Nämä käytännössä toimivat vain lyijyluodein."
        Tiedon tuskaa sinulle tuottaen kerron, että luotien valmistajat ovat joa kauan sitten ratkaisseet nuo pienten kiväärien ongelmat. Ovat siis huomioineet materiaalien ominaispainojen erot siten, että luotien rihloihin osuva matka on kutakyuinkin sama kuin vanhoilla osavaipoila. Jos katsot vaikkapa .30 kaliiberin kupariluotia suoran pinnan päällä, niin huomaat, että sen on etu- ja takapäästä tulee valo läpi titkältä matkalta. Ainoastaan luodin keskiosa on kiinni alustassa. Tämän idea on se, että voidaan valmistaa pidempi luoti joka toimii "vanhoissa" rihloissa jotka on tehty suuremman ominaispainon/mm luodeille.
        Tuo pienoiskivääri pyyn pillityksessä on haastava juttu vielä n. 5 vuotta mutta tuleehan lakiin pitkä siirtymäkausi. Ehkä 2030 on oltava pyymetsällä korvaava luoti myös pinskassa kun lähdetään sen kanssa metsästämään.

        Meillä tullaan sulkemaan nämä epäviralliset ja muut puolivillaiset ampumaradat.
        Isommille, hyvin organisoiduille radoille tullaan laittamaan luotiloukut ja ammunta jatkuu.
        Nykyisinkin niitä jo jonkinverran on ainakin .22 ammunnassa.
        Ilmakiväärien luodit jäävät jo nykyisinkin taulutelineeseen ja ainakin itse laitan ne pienessä pussissa lyijyakkujen kierrätyskonttiin.
        Itse olen käyttänyt erittäin tehokkaita ja tappavia rautahauleja koko 2000-luvun. Hirvihommissa siirryin kokokuparisiin luoteihin ja joskus 5v sitten. Omat näköhavaintoni metsällä ja lahtivajoissa ovat kertoneet, että moderni kupariluoti on yhtä tehokas kuin wanhanajan parhaat osavaipat.

        Vanhat menetelmät, hyvät menetelmät! Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia!


    • Anonyymi

      Jep haulikolla kielletään ampuminen,kun voi tippua lentokone alas.
      Kiväärillä saa ammuskella ihan vapaasti,ei mitään vaaraa kenellekkään.
      Ei putoa lentokoneet,eikä helikopterit.

      https://www.youtube.com/watch?v=WJgzzrcSmNM

      VanhaMasi

    • Anonyymi

      Seuraavaksi metsästystä aletaan rajoittamaan suojelualueilla joita eurooppaan on perustettava 30% maa ja vesipinta-alasta.
      Koska suurinosa keski ja etelä-euroopan maista on pilanneet maansa niin, että siellä ei suojeltavaa ole tarkoittaa tämä sitä, että pohjois-euroopan maat muunmuassa suomi ja ruotsi joutuvat kompensoimaan sen mitä muualla ei pystytä tekemään eli todennäköisesti prosentit kasvavat huomattavasti korkeammiksi. Eli alamme olemaan lukemissa noin puolet vesi ja maapinta-aloista.

      Ei pelkästään metsästys vaan myös kalastus ja metsänhoito ei olisi sallittua tällaisilla alueilla. Suomessa suurinosa maa alasta on yksityisomistuksessa eli tämä alkaa tarkoittamaan omaisuuden sosialisoimista. Valtio ilmeisesti pakkolunastaa jatkossa maaomaisuutta itselleen.
      Alamme olemaan siinä pisteessä, että suomen jokamiehenoikeudetkin ilmeisesti tulevat jäämään historiaan tulevaisuudessa. Eihän sellaisia oikeuksia ole muuallakaan euroopassa niin miksi sitten täällä.

      Itselläni on noin 55ha metsäomaisuus. Suojelun pelossa tein alueen turvepohjaisille kankaille kaupat. Olkoonkin että puun hinta on nyt hyvä, mutta turvepohjaiset maat ovat nyt muutenkin eu.n sosialisoinnin silmien alla. Jos haluavat pakkolunastaa senkuin vievät pelkän maapohjan hieskoivuineen, mutta tukkipuihini eivät koske.
      Kyllä kamalaksi menee. Oliko neuvostoliitossakin tällainen meininki aikoinaan ennenkuin koko systeemi hajos?
      Kyllä täytyy sanoa, että suomen ja suomalaisuuden pahin vihollinen tällähetkellä on eurooppa itse eikä mikään muu ulkovalta.
      Ennen maa alueita lunastettiin sotimalla nyt vedoten erinäisiin "suojelutarpeisiin".
      Mitä jos 1930 luvulla venäjän aluevaatimukset olisivatkin perustuneet "suojelutarpeeseen" olisiko suomi vapaaehtoisesti luovuttanut vaaditut maa alueet venäjälle?

      • Anonyymi

        Olet kirjoittanut ihan hyvin aseoikeudesta ja metsästymahdollisuuksista. Meillä on ns. piru lähi-oksalla eli "omat" politiikot ja "virkamiehet". Tällä hetkellä voisi ajatella että "he" ovat valmiina toteuttamaan "eu:n laittamat miinat" kansalaisille.
        Ilmastonmuutoksineen. Sähköautoineen .
        Muualla maailmassa rakennetaan ennätystahti kivihiilivoimaloita.
        Jokaisessa pitissä pitäisi olla kumminkin puu-uuni iloa ja lämpöä tuottamaan. Sillekin yritetään laittaa este.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet kirjoittanut ihan hyvin aseoikeudesta ja metsästymahdollisuuksista. Meillä on ns. piru lähi-oksalla eli "omat" politiikot ja "virkamiehet". Tällä hetkellä voisi ajatella että "he" ovat valmiina toteuttamaan "eu:n laittamat miinat" kansalaisille.
        Ilmastonmuutoksineen. Sähköautoineen .
        Muualla maailmassa rakennetaan ennätystahti kivihiilivoimaloita.
        Jokaisessa pitissä pitäisi olla kumminkin puu-uuni iloa ja lämpöä tuottamaan. Sillekin yritetään laittaa este.

        Vaan milloin siirrytään asetekniikassa eteenpäin ja saadaan nyt sotilaspuolella kehitteillä olevat laseraseet harrastusvälineiksi. Juurihan uutisissa kerrottiin Jenkkien kehittelevän jopa kolme kertaluokkaa tehokkaampaa sotilaslaseria, kuin nykyiset.

        Eli, ruutiasein on tolskattu satoja vuosia ilman suuria mullistuksia aseen tekniikassa, siirryttäköön jatkossa vaikkapa tieteisfuturistielokuvassakin kuvailtuun ¨¨vaiheiseen¨¨. Siihen tehon säätö paperinpuhkonnasta norsuluokkaan ja ylikin.
        Toimii sähköllä ja ennakot voi käytännössä unohtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaan milloin siirrytään asetekniikassa eteenpäin ja saadaan nyt sotilaspuolella kehitteillä olevat laseraseet harrastusvälineiksi. Juurihan uutisissa kerrottiin Jenkkien kehittelevän jopa kolme kertaluokkaa tehokkaampaa sotilaslaseria, kuin nykyiset.

        Eli, ruutiasein on tolskattu satoja vuosia ilman suuria mullistuksia aseen tekniikassa, siirryttäköön jatkossa vaikkapa tieteisfuturistielokuvassakin kuvailtuun ¨¨vaiheiseen¨¨. Siihen tehon säätö paperinpuhkonnasta norsuluokkaan ja ylikin.
        Toimii sähköllä ja ennakot voi käytännössä unohtaa.

        Kun ase ja metsästysvastaiset puhuvat kielloista ja rajoituksista mielellään sanalla "kehitys", niin silloinhan kehitys nykyaikaan tarkoittaisi että laseraseet olisi saatava metsästykseenkin. Silloinhan metsästys olisi kehityksessä mukana.
        Ongelma vaan on se, että lopputuloksen ei haluta olla näin, vaan "metsästyksen kehittäminen" tarkoittaa aste asteelta rajoittamista ja lopulta kieltämistä. Nykyaikaisia laseraseita ei siis missään nimessä haluta metsästykseen. Ovathan ne liian tehokkaita ja äänettömiäkin. Jos sitä ei muuten pystyttäisi kieltämään, niin keksiä vaikkapa äänettömän laaserin käyttö salametsästykseen perustuen ja kieltää tämä uusi metsästysase. Ja eihän viranomainenkaan pysty tutkimaan millaisista rihloista tämä salakaato on ammuttu asetta yksilöiden.
        Käytännössähän laserase olisi kaikkia asetyyppejä vaarallisin. Sehän laser menee ilmassa niin kauan kunnes se saavuttaa jonkun kohteen eikä vauhti hiljene saati "luoti" putoa maahan viimeistään viiden kilometrin päässä 45 asteeseen ammuttuna.
        Mutta nykyiselläänkin aseenomistus vaatii ehdottoman nuhteettomuuden, joten tällä periaatteella se pitäisi oikeuttaa yhtälailla laseraseen käyttöön metsästyksessä mikäli tällainen jahtiase kehiteltäisiin olkoon kantama mikä hyvänsä.


    • Anonyymi

      Minä voisin siirtyä ansoihin kuten afrikkalaiset ovat siirtyneet kaupallisen metsästyksen vuoksi koska heiltä on viety kaikki oikeudet, paitsi "ilman lupaa metsästys ravinnoksi"!
      Minä siitä välitä vaikka toiset panisivat eu:n määräyksestä tyttöystänvänsä vaikka keinosiemmentäviksi!
      Minulle lopputulos on vanhoillakin menetelmillä niin metsästyksessä tai rakkaudessa
      jokseenkin parasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe