Jämäkkää Haavistoa kehutaan

Hallituksemme arvostettu politiikka saa arvostusta vaihteeksi ulkopolitiikan saralla. Tällä kertaa monissa liemissä keitetty vanha kehäkettu saa useilta tahoilta kehuja jämäkkyydestään neuvotteluissa itäisen naapurimaan ulkoministerin kanssa: https://yle.fi/uutiset/3-11790074
"Lavrov vahvisti tiedotustilaisuudessa Haaviston tapaamisen jälkeen, että tapaus Navalnyi oli neuvotteluissa esillä. Lavrov sanoi kertoneensa Haavistolle Venäjän näkökulman Navalnyiin ja viranomaistoimintaan mielenosoitusten yhteydessä. Enempää hän ei aluksi asiaa kuitenkaan avannut.

Pekka Haavisto muistutti Venäjän tekemästä Krimin laittomasta miehityksestä. Sen ohella pakotteisiin on johtanut myös oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkyttäminen laittomalla kemiallisella aseella.

Hän sanoi, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Navalnyin tuomion jo alunperinkin mielivaltaiseksi ja ilmeisen perusteettomaksi."

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/jamakka-pekka-haavisto-saa-kiitosta-lavrov-tylytti-euta-pitkaan-mutta-ei-lahtenyt-eskaloimaan/05bafb0a-dbe0-4089-bbd6-72710070c29f

"Myös presidentti Sauli Niinistö kehuu Haavisto suoritusta Twitterissä.

”Ulkoministerit median edessä Pietarissa: samalla kun Lavrov aiempaa rauhallisempi, Haavisto toi esiin kaiken oleellisen – hyvä suoritus!”"

"Ulkopoliittisen instituutin tutkijat arvioivat tuoreeltaan, että tapaaminen sujui hyvin.

”Lavrov tylytti EU:ta pitkään, mutta ei lähtenyt eskaloimaan. Tutut syytökset. Suomeen suhtauduttiin kohteliaasti – kiilastrategiaa ja Suomi-suhteiden totuttua linjaa. Haavisto asiallinen, jämäkkä ja selvästi hyvin valmistautunut. Reagoi hyvin ja puolusti EU:ta”, vanhempi tutkija Matti Pesu tviittaa.

Tutkija Henri Vanhanen ennakoi Haaviston saavan kiitosta eurooppalaisilta kollegoilta.

”Lähtökohtaisesti tunne lehdistötilaisuudesta on Haaviston onnistuminen. Sekä Suomen että EU:n kannat tuotiin painokkaasti esille, mm. epämääräiset väitökset Ukrainasta torjuttiin ja sudenkuopat vältettiin. Samalla keskustelu pysyi kuitenkin asiallisena”, Vanhanen tviittaa."

Kontrasti edelliseen EU:n ulkopoliittisen edustajan vierailuun on selvä. EU:n edustaja Josep Borrell vieraili Moskovassa helmikuun alussa ja se tapahtui jäätävissä tunnelmissa.
Vierailua pidettiin epäonnistuneena, ja se herätti EU-parlamentissa jopa vaatimuksia Borrellin erosta.

Ulkoministeri Haavisto on mies paikallaan tehtävässään. Kokeneena ulkopolitiikan asiantuntijana osasi kylmähermoisesti toimia haastavassa tilanteessa.

Hyvä!

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi voi. Nyt suututit palstan wannebe-majurit ja muut asiantuntijoina esiintymään pyrkivät palstan trollit jotka epäilivät haavistoa lähinnä hänen yksityiselämänsä vuoksi.

      • "suututit = suututin" ja johan tuolla yksi "homottelija" vastasi.


      • Aito_arska
        aito-arska kirjoitti:

        "suututit = suututin" ja johan tuolla yksi "homottelija" vastasi.

        " = suututin=suututit"


      • Aito_arska kirjoitti:

        " = suututin=suututit"

        Jahas. Kuulinkin, että olen saanut perskärpäsen joka matkii kunnianarvoisaa nikkiäni. Tosin tuo väliviiva menee matkijalla väärin ja tietenkin myös se, että vain toinen meistä osaa kirjoittaa.


      • aito-arska kirjoitti:

        Jahas. Kuulinkin, että olen saanut perskärpäsen joka matkii kunnianarvoisaa nikkiäni. Tosin tuo väliviiva menee matkijalla väärin ja tietenkin myös se, että vain toinen meistä osaa kirjoittaa.

        Pyysin ylläpitoa poistamaan tuon asiattoman minun nikkiäni matkimaan pyrkivän Aito_arskan-nikin.


    • Anonyymi

      Ei kai kukaan järjissään oleva ihminen pidä Haavistoa ammattitaidottomana. Mutta tosiasia on myös se, että hän menetteli lainvastaisesti Al hol- asiassa mutta perustuslakivaliokunnan mielestä syytekynnys ei ministerin osalta ylittynyt.

      • Aito_arska

        Ei tietenkään kun on vihreä valtakunnansyyttäjä.- Olispa ollut persu tai Räsänen, olisi syy niskassa.


    • Anonyymi

      Silti en Haavistoa laittaisi, tai siis, äänestäisi.
      Al-Holista kajahtaa.

    • Anonyymi

      Suomen seuraava presidentti, Pekka Haavisto.

    • Aito_arska

      Ei Haavisto ottanut esille meiudän valtakunnasyyttäjää, joka syyttelee miten sattuu.

    • Anonyymi

      ei olisi harjasniskaisista kepuloisista puhumaan tuohon sävyyn venäjällä.
      ne kun ovat luontaisia idän nöyristelijöitä.

      tarvittiin helsinkiläinen city-vihreä sateenkaari ministeri sanomaan asiat julki.

    • Anonyymi

      Haavisto on todellakin ollut jo monessa epämääräisessä liemessä ja mihin hän vielä meidät saakaan ellei pystytä torppaamaan hänen vastemielisiä touhuja.
      Tämä vierailu on osa vihreiden presidenttipeliä, ei muuta.
      "Viherkaihin" saaneet tukevat sokeudessaan yrittävät mitä vain että haavisto saataisiin näyttämään muulta kuin on, surkuhupaisa ikääntynyt ylioppilas.
      Aivan liian läpinäkyvää.

      • Anonyymi

        ei muka h- pekka hoitanut lavrovin tapaamista hyvin?
        kuka kepuloinen olisi muka kyennyt samaan?


    • Kahden laittomuuksiin syyllistyneen ulkoministerin on varmaankin helppo ymmärtää toisiaan.

      • Anonyymi

        Juu ei humu-pekka ole kenenkään fiksun suosikki, mutta levrovin tapaamisen hän hoiti
        paremmin kuin yksikään kepulainen oli kyennyt


    • Anonyymi

      Homot on ihan sydän syrjällään Pekkaan,kuten aloittajakin. Saatto jopa noolin nappulasta tippa tulla.

    • Anonyymi

      Haavisto kertoi EU:n ja maamme kannan Larnoville täysin asiaankuuluvin kohteliaisuuksin ja ei haittaa, hyvä!!!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pekka Haaviston hiljan Steinerkoulun vuosijuhlassa tapahtunut avautuminen pienelle Steiner-kasvatus lehdelle ennen presidentin vaaleja henkitieteiden merkityksestä hänen ajattelunsa kehittymiselle ei ollut tarkoitettu suurelle yleisölle. Hän piti haastattelussa Rudolph Steinerin biodynaamista viljelyä ja ajattelua edistyksellisenä. Se ei ole mitään menneisyyttä, vaan ihan tätä päivää. Hän myös kertoi haastattelussa, että vihreissä on paljon niitä, jotka ovat Steiner-koulunsa käyneet.

      Steinerin suosima biodynaaminen viljely pitää sisällään mm. kuukalenterin ja tähtikarttojen tutkimisen, kun mietitään oikea-aikaista siementen istutusta: http://olemmepuutarhassa.fi/yleinen/2012/kuukalent

      Oletko sä nyt ihan tosissasi, ettei tällaisilla Heidi Hautalan ja Pekka Haaviston uskomuksilla ole mitään merkitystä arvioitaessa heidän arvostelukykyään? Luulenpa, että aika moni on eri mieltä kanssasi.

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/yyyy/195749-vihreiden-viisaiden-poytakirjat-paljastuvat/

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Eipä tarttunut Lavrov homppelin käteen... tv näytti porrasepisodin.

    • Haavisto pärjäsi hyvin.

      Nyt on syytä kaikkien tietää ja ymmärtää, että kun ollaan tekemisissä Venäjän kanssa ollaan tekemisissä suurvallan kanssa.

      – Mielestäni Haavisto pärjäsi hyvin. Mutta toisaalta on selvää, että kukaan ei voi olla tarpeeksi suostuttelevainen, kun neuvottelee Venäjän kanssa. Ukrainan sota on jatkunut vuosia, Navalnyin tilanne on jatkunut pitkään samoin kuin kysymys Venäjän poliittisesta vapaudesta.

      Moshesin mukaan Haavisto ei pelännyt nostaa kipeitäkään kysymyksiä esiin. Hän katsoo, että Haavisto oli tapaamiseen valmis.

      – Hän tietää, että Venäjä ei muuta asemaansa. Yksi tai kymmenenkään vierailua ei muuta sitä.

      • Mahtoiko Haavisto edes haastaa Lavrovia? Ja parempi onkin, jos ei haastanut. Suomen on tärkeä yhä säilyttää lujat ja luottamukselliset suhteet Neuv... siis nykyiseen Venäjään. Ystävyytemme on useistakin syistä tarpeen syvetä ja alkaa tulevaisuudessa myös levetä.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Mahtoiko Haavisto edes haastaa Lavrovia? Ja parempi onkin, jos ei haastanut. Suomen on tärkeä yhä säilyttää lujat ja luottamukselliset suhteet Neuv... siis nykyiseen Venäjään. Ystävyytemme on useistakin syistä tarpeen syvetä ja alkaa tulevaisuudessa myös levetä.

        Olisiko pitänyt haastaa?

        Riittääkö, että EU:n jäsenen UM Haavisto sanoo vahvan ja kaikkien EU:n vahvistaman käsityksen aiheesta?

        Arvostamalleni nimimerkki Pystyyn_kuollut kysymys. Vihjailet Neuvostoliitosta. Miksi?

        Nyt olemme EU:n jäsenvaltio ja suhteemme Venäjään määrittää EU:n sopimukset Venäjän kanssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko pitänyt haastaa?

        Riittääkö, että EU:n jäsenen UM Haavisto sanoo vahvan ja kaikkien EU:n vahvistaman käsityksen aiheesta?

        Arvostamalleni nimimerkki Pystyyn_kuollut kysymys. Vihjailet Neuvostoliitosta. Miksi?

        Nyt olemme EU:n jäsenvaltio ja suhteemme Venäjään määrittää EU:n sopimukset Venäjän kanssa.

        Kullakin ajatuksensa, harjoitammeko omaa vai EU:n ulkopolitiikkaa. Jos kannattaa jälkimmäistä, eikö ulkoministerin viran voisi lopettaa tarpeettomana.

        Vastauksen siihen, olisiko pitänyt haastaa, annoin jo edellisessä kommentissani: "Ja parempi onkin, jos ei haastanut".


      • Anonyymi

        Eiköhän se ollut Pekan näyttö vain teille häneen uskoville, ei Venääjä taivu homojen edessä, heillä ei sallita valtion johtoon homoja. Sitä taustaa vasten Pekka ei ole oikea hoitamaan suhteitamme Venäjään. Venäjä voi tehdä ihan mitä haluaa pienelle Suomellekkin, jos sotilaallisesta puolesta puhutaan. Siinä vähät painaa nutturapäiset Ruotsin sotilaatkaan.
        Se selvää ettei kukaan tohdi hyökätä Venäjälle, kun se aina taustalla sotilaallisesti, eli Venäjä voi halutessaan ottaa Ukrainan tapaan alueita, kun tinka paikka tulee. Se aikansa paheksutaan, se menee ohi sitten aikanaan. Venäjä vaan on Suomelle erittäin tärkeä kauppa ym kumppani, ettemme voi sitä katkaista jonkun vihreän homopolitiikan takia.

        Suomen tulisi kiireesti vaihtaa ulkoministeri sellaiseen joka ei tätä suuntausta, se on vain pienen kansan etu, suuren vierellä. Vihreät ja vasurit nyt luulee itsestään turhan suuria.
        Ei olisikaan vihreät hallituksessa lainkaan jos persut olisi Soinin poppoon kaltaisia. Oikea enemmistöhallitus olisi 123 kananaedustajan enemmistöllä, josta oppositiossa sosialistit, vasurit ja vihreät. Mutta persut ei näillä näkymin tohdi hallitukseen, heillä oli jo Soinin loppu aikaan niin ristiriitaista.


    • Anonyymi

      Naapurin Late veti Humu-Pekkaa kuin litran mittaa...👅👃👅

    • Anonyymi

      Pekan jämäkät päivät on olleet jo kauan sitten. Nyt kelpaa jonkun ruunaksi.

    • Anonyymi

      Olikohan Pekalla "erityisavustaja" antamassa taustatukea, vieläpä valtion varoin kustannettuna?


      Jeri Aallon, 23, tuhkimotarina – eduskunnan kuoroesityksestä ulkoministerin erityisavustajaksi: ”Olen etuoikeutettu"

      10.11.2019 klo 19:55

      Jeri Aalto on päässyt näkemään nuoresta iästään huolimatta paljon Pekka Haaviston avustajana.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d246a568-1287-4b80-86c2-eb274eedaa3f

    • Anonyymi

      Miltä näyttäisi, jos 60-vuotias miesministeri palkkaisi avustajaksi itseään liki 40 vuotta nuoremman opiskelijatytön, jonka kanssa myös viihtyisi tiiviisti vapaa-ajallaan yhdessä. Tätä kysymystä voi kukin tykönään miettiä.

      Haaviston ja nuoren avustajan yhteiset kuviot nousivat kootusti esille uusisuomi.fi -blogipalvelussa jo viime vuonna. Kirjoittaja Ari Pesonen totesi, että on varsin poikkeuksellista, että ulkoministeri ja hänen erityisavustajansa yhdessä purjehtivat Suomenlahdella kahdestaan.

      https://www.suomenuutiset.fi/kukaan-ei-tieda-milla-meriiteilla-ja-ansioilla-23-vuotias-opiskelija-on-nostettu-ulkoministeri-pekka-haaviston-erityisavustajaksi/

    • UPEARehtiSOTILAS

      Kyllä Venäjällä oli ihan oma motiivi kohdella Haavistoa silkkihanskoilla. Yksi varmaan oli se, ettei sanota pienelle pahaa. Siis merkki sivistyneestä naapurista.

    • https://yle.fi/uutiset/3-11791368

      Hyvin Haavisto toimi Suomen ulkoministerinä eikä unohtanut missään vaiheessa, että on samalla EU-maan ulkominsiteri ja EU:n kanta on myös Suomen kanta ja muistutti myös, että Natoon liittymisen hakeminen on edelleenkin Suomella keinovalikoimassa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Homo tuokin Arska !

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe