ADD Vai jotakin muuta?

Anonyymi

Muutaman Add aiheeseen liittyvän jutun luettuani ajattelin kirjoittaa omista kokemuksistani anonyymisti kuullakseni muiden mielipiteitä.

Epäilen että minulla on diagnosoimaton ADD, olen koko elämäni kärsinyt erilaisista ongelmista (laiskuus asioissa jotka eivät oikeasti kiinnosta/välinpitämättömyys/erittäin alhainen stressin tai ongelmien sietokyky/erinomaisuus ja älykkyys vain tietyissä kiinnostavissa asioissa/jonkinlainen ajoittainen masennus/ajatusten sekavuus ja ajoittainen mielialojen suuri heittely/ainainen myöhästely/vaikeus keskittyä ellei asia ole itselle tärkeä tai kiintoisa/väsymys/ajantajun katoilu/hajamielisyys ja huono keskittymiskyky jos en välitä asiasta/vaikea saada vietyä mitään loppuun)

En epäile ADHD:ta koska en ole koskaan ollut yliaktiivinen enkä koskaan käyttäytynyt mitenkään yliaktiivisesti.

Lapsena koulussa olin erittäin hyvä tietyissä aineissa ja ne olivat minulle kuin elämä, niitä opiskelin erittäin ahkerasti ja motivaationi oli kuin loputon kaivo mutta kaikki muut aineet ja aiheet takkusivat ja en niistä edes välittänyt. Ystäsyyssuhteissa olin erittäin valikoiva mutta oikeiden tyyppien kanssa erittäin sosiaalinen ja toisten kanssa asiat menivät aina vaan konfliktiin.

Teininä vaihdoin ammattikoulua/lukiota ja alaa useaan otteeseen ja lopulta löysin alan jossa pystyin käyttämään edes jonkin verran taitojani ja sain myös päättää useasta asiasta itse ja samalla laiskotella jonkin verran. Päättötodistus kertoo myös samaa tarinaa, osassa aineista olin erinomainen ja osassa hylätyn rajalla. Ihmissuhteet teini aikana myös lähtivät nousu kiitoon rakastumisen myötä. Alkoholi tuli kuvioihin ja kavereita tuli paljon lisää ja piirit kasvoivat kun kaikki liittyi hauskanpitoon mistä silloin nautin erittäin paljon ja olin erittäin ekstrovertti, alkoholi myös auttoi keskittymään ja kiinnostumaan kaikesta mikä oli erittäin miellyttävää mutta myös koukuttavaa..

Aikuisiällä olen jäänyt kaikessa hieman jälkeen, ei työtä tai työsuhteet lyhyitä ja päättyvät aina siihen kun kiinnostus lopahtaa ja myöhästely tai muut ongelmat alkavat. Pitkään olen miettinyt että olen vain typerä tai että kärsin jostain persoonallisuushäiriöstä mutta kun luin ADD:sta niin huomasin paljon samaa itsessä. Ongelmiin ja hajamielisyyteen olen etsinyt monia eri ratkaisuja ja elämäntapoja mutta tuntuu että vaikka kuinka yrittäisi elää paremmin niin aina repsahdan vanhalle tielle. En haluaisi olla huono ihminen ja tuottaa muille pettymyksiä tai hämmennystä mutta aina kun yritän elää paremmin ja toimia oikein tai hallita itseäni mitä erilaisimmilla elämäntapa remonteilla niin tuntuu kuin esittäisin jotain muuta ja en ole silloin oma itseni. Tämä voi johtaa sitten masennukseen ja siihen että en ole kovin aito ihminen. Pitäisikö pyrkiä elämään jotenkin täysillä ja tehdä vain niitä asioita mitkä kiinnostavat erittäin paljon mutta silloin muut asiat ja ihmissuhteet kärsisivät vai pitäisikö jatkaa loputonta yrittämistä parantaa asioita vaikka aina lopulta tulee epäonnistumisia ja eläisin itsepetoksessa.

Monia suhteita on mennyt pilalle kun esimerkiksi oma kiinnostus on lopahtanut kesken täysin ja asiat ovat vaan jääneet roikkumaan, teini iässä innostus oli niin suuri että suhteet kestivät pitempään ja osasin asioihin panostaa koska kaikki oli 100% uutta ja kiinnostavaa mutta nykyään melkein kaikki sosiaalinen toiminta takkuaa vaikka taitoja olisi suhteita ylläpitää. Välillä saan itseäni niskasta kiinni ja toimin ja käyttäydyn kuin muutkin mutta sitten se vaan johonkin tyssää vaikken sitä halua.

Mikä avuksi? Jos jollain kokemusta ADD:sta niin kuulostaako yhtään tutulta vai onko kyse jostain muusta ongelmasta? Olen kuullut että ADD lääkitys voisi auttaa hajamielisyyteen ja siitä johtuviin ongelmiin ja impulsiivisuuteen.

Toivon asiallisia vastauksia asiaan liittyen! Jos jaksoit lukea niin kerro mielipiteesi, oli se sitten mikä tahansa!

0

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

        Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
        Ikävä
        54
        3633
      2. Mikä sai sut ihastumaan

        Mitä tapahtui?
        Ikävä
        165
        2242
      3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
        Sinkut
        212
        1959
      4. Mitä tehdä asialle?

        Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
        Sinkut
        139
        1834
      5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

        Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
        Maailman menoa
        396
        1268
      6. 80
        1195
      7. Hyvää heinäkuuta

        Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
        Ikävä
        235
        1135
      8. Ethän syytä itseäsi

        siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
        Ikävä
        134
        1071
      9. Olen pahoillani mies

        Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
        Ikävä
        55
        1010
      10. Olet mies varmasti peto

        Makkarin puolella. 🤤
        Ikävä
        74
        960
      Aihe