ADD Vai jotakin muuta?

Anonyymi

Muutaman Add aiheeseen liittyvän jutun luettuani ajattelin kirjoittaa omista kokemuksistani anonyymisti kuullakseni muiden mielipiteitä.

Epäilen että minulla on diagnosoimaton ADD, olen koko elämäni kärsinyt erilaisista ongelmista (laiskuus asioissa jotka eivät oikeasti kiinnosta/välinpitämättömyys/erittäin alhainen stressin tai ongelmien sietokyky/erinomaisuus ja älykkyys vain tietyissä kiinnostavissa asioissa/jonkinlainen ajoittainen masennus/ajatusten sekavuus ja ajoittainen mielialojen suuri heittely/ainainen myöhästely/vaikeus keskittyä ellei asia ole itselle tärkeä tai kiintoisa/väsymys/ajantajun katoilu/hajamielisyys ja huono keskittymiskyky jos en välitä asiasta/vaikea saada vietyä mitään loppuun)

En epäile ADHD:ta koska en ole koskaan ollut yliaktiivinen enkä koskaan käyttäytynyt mitenkään yliaktiivisesti.

Lapsena koulussa olin erittäin hyvä tietyissä aineissa ja ne olivat minulle kuin elämä, niitä opiskelin erittäin ahkerasti ja motivaationi oli kuin loputon kaivo mutta kaikki muut aineet ja aiheet takkusivat ja en niistä edes välittänyt. Ystäsyyssuhteissa olin erittäin valikoiva mutta oikeiden tyyppien kanssa erittäin sosiaalinen ja toisten kanssa asiat menivät aina vaan konfliktiin.

Teininä vaihdoin ammattikoulua/lukiota ja alaa useaan otteeseen ja lopulta löysin alan jossa pystyin käyttämään edes jonkin verran taitojani ja sain myös päättää useasta asiasta itse ja samalla laiskotella jonkin verran. Päättötodistus kertoo myös samaa tarinaa, osassa aineista olin erinomainen ja osassa hylätyn rajalla. Ihmissuhteet teini aikana myös lähtivät nousu kiitoon rakastumisen myötä. Alkoholi tuli kuvioihin ja kavereita tuli paljon lisää ja piirit kasvoivat kun kaikki liittyi hauskanpitoon mistä silloin nautin erittäin paljon ja olin erittäin ekstrovertti, alkoholi myös auttoi keskittymään ja kiinnostumaan kaikesta mikä oli erittäin miellyttävää mutta myös koukuttavaa..

Aikuisiällä olen jäänyt kaikessa hieman jälkeen, ei työtä tai työsuhteet lyhyitä ja päättyvät aina siihen kun kiinnostus lopahtaa ja myöhästely tai muut ongelmat alkavat. Pitkään olen miettinyt että olen vain typerä tai että kärsin jostain persoonallisuushäiriöstä mutta kun luin ADD:sta niin huomasin paljon samaa itsessä. Ongelmiin ja hajamielisyyteen olen etsinyt monia eri ratkaisuja ja elämäntapoja mutta tuntuu että vaikka kuinka yrittäisi elää paremmin niin aina repsahdan vanhalle tielle. En haluaisi olla huono ihminen ja tuottaa muille pettymyksiä tai hämmennystä mutta aina kun yritän elää paremmin ja toimia oikein tai hallita itseäni mitä erilaisimmilla elämäntapa remonteilla niin tuntuu kuin esittäisin jotain muuta ja en ole silloin oma itseni. Tämä voi johtaa sitten masennukseen ja siihen että en ole kovin aito ihminen. Pitäisikö pyrkiä elämään jotenkin täysillä ja tehdä vain niitä asioita mitkä kiinnostavat erittäin paljon mutta silloin muut asiat ja ihmissuhteet kärsisivät vai pitäisikö jatkaa loputonta yrittämistä parantaa asioita vaikka aina lopulta tulee epäonnistumisia ja eläisin itsepetoksessa.

Monia suhteita on mennyt pilalle kun esimerkiksi oma kiinnostus on lopahtanut kesken täysin ja asiat ovat vaan jääneet roikkumaan, teini iässä innostus oli niin suuri että suhteet kestivät pitempään ja osasin asioihin panostaa koska kaikki oli 100% uutta ja kiinnostavaa mutta nykyään melkein kaikki sosiaalinen toiminta takkuaa vaikka taitoja olisi suhteita ylläpitää. Välillä saan itseäni niskasta kiinni ja toimin ja käyttäydyn kuin muutkin mutta sitten se vaan johonkin tyssää vaikken sitä halua.

Mikä avuksi? Jos jollain kokemusta ADD:sta niin kuulostaako yhtään tutulta vai onko kyse jostain muusta ongelmasta? Olen kuullut että ADD lääkitys voisi auttaa hajamielisyyteen ja siitä johtuviin ongelmiin ja impulsiivisuuteen.

Toivon asiallisia vastauksia asiaan liittyen! Jos jaksoit lukea niin kerro mielipiteesi, oli se sitten mikä tahansa!

0

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

        Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
        Maailman menoa
        174
        1288
      2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

        Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
        Maailman menoa
        299
        1005
      3. Jokohan se viimein myöntäisi

        Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
        Ikävä
        142
        963
      4. RIP Lauri Paavola

        Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
        Maailman menoa
        18
        921
      5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

        Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
        Ikävä
        96
        822
      6. Tiedätkö näen

        sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
        Ikävä
        59
        815
      7. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

        Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        223
        810
      8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

        Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
        Maailman menoa
        84
        778
      9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

        Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
        Ikävä
        51
        738
      10. Farmi Suomi: Sami Jauhojärvi murtuu täysin - Kyyneleet ei lopu: "En tiedä ollenkaan, pystynkö..."

        Oi, onpa tunteikas hetki... Farmi on kyllä ollut hyvää viihdettä vai mitä mieltä olet? Varo juonipaljastuksia: https:/
        Tv-sarjat
        8
        691
      Aihe