Aihe

Poliittiset lakot kiellettävä lailla

Anonyymi

Lokakuussa 2018 ammattiliitot järjestivät poliittisia lakkoja Eduskuntaa vastaan. Se oli vastuuton hyökkäys "Capitolin kukkulalle". Ihmisiä pakotettiin lakkoihin. Tässäkin tapauksessa lakkoiltiin jo menneitä asioita vastaan kostomentaliteelilla. Sitä ei kerrottu lakkoon pakotetuille vaan muita liioiteltuja perusteita.

Poliittiset lakot on kiellettävä lailla. Ne ovat vaarallinen ase vastuuttomien käsissä. Laittomien lakkojen lakkosakot on korotettava 100-kertaisiksi ja syyllisyys ulotettava järjestäviin henkilöihin. Laittoman lakon tukilakot ovat myös laittomia.

EK:n vuosikirjasta 2019:
"Poliittiset lakot muodostivat valtaosan vuoden 2018 työtaisteluista yrityksille aiheutuneista menetyksistä. EK:n jäsenyrityksissä pantiin toimeen vuonna 2018 yhteensä 32 poliittista lakkoa. Lakkoihin osallistui 240 000 työntekijää ja niissä menetettiin 170 000 työpäivää. 85 % vuoden 2018 työtaisteluihin osallistuneiden
työntekijöiden yhteenlasketusta määrästä ja 80 % menetettyjen työpäivien määrästä muodostuu poliittisista lakoista. Vuoden 2018 poliittiset työtaistelutoimenpiteet liittyivät 2.2.2018 jo voimaan tulleen aktiivimallia koskeneen lainsäädäntömuutoksen ja lokakuussa 2018 valmisteilla olleen pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojaa koskeneen lainsäädäntömuutoksen vastustamiseen.

Vuonna 2018 laittomia työtaistelutoimenpiteitä oli yhteensä 48 kappaletta, kun vuonna 2017 niitä oli 75 kappaletta. Ammattiliitot ja niiden ammattiosastot käyttivät vuonna 2018 laittomia työtaistelutoimenpiteitä painostuskeinoina lukuisissa työnantajan liikkeenjohtovallan ja työnjohto-oikeuden piiriin kuuluvissa tilanteissa, kuten työnantajan toiminnan järjestelyihin, työvoiman määrään ja käyttöön, töiden jakamiseen, työajan järjestelyyn ja yrityskohtaiseen palkkaukseen liittyvissä tilanteissa. Laittomista työtaisteluista aiheutui yrityksille vuonna 2018 yritysten arvion mukaan noin 4 miljoonan euron vahinko. Tämän lisäksi vuonna 2018 toteutetut Suomen hallituksen toimenpiteitä vastustaneet poliittiset lakot aiheuttivat yrityksille useiden miljoonien eurojen vahingot."

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Peperitehdaskin joulukuussa lopetettiin lakkoihin, he omistajat varoitteli lakkojen aikaan, että tehdas menee kiinni jos lakkoilette, niin kävi. Sekin lakko maksoi miljardeja yhteiskunnalle. Ja lakkoilijoiden aihe oli vain 6minuutin olemassa ollut päivänpidennys, joka ei käytännössä toiminut, siinä jo norkoiltiin aiemmin poispääsyä. Ikävää kun oikeusvaltioksi sanottu sallii tuollaisen vasemmiston poliittisen toiminnan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5790