Muutto ulkomaille?

Anonyymi

Okei, mulla on ollu halu aina muuttaa ulkomaille (huom koronan jälkeen) esim kanadaan tai britteihin. Miten se tehdään, miten vaihdetaan kansallisuus tai mitä papereita pitää olla kunnossa? Onko töitä helppo löytää ulkomailla? En ole vielä työiässä.

14

1506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toisen maan kansalaisuuden saaminen ei ole itsestäänselvyys. Joka valtiolla on omat vaatimuksensa, prosessi on yleensä pitkä.

      Ehkä selvittelet itse sen maan vaatimukset, jonka kansalaisuuden haluat. Jos tämä ei onnistu, et taida sitä kansalaisuuttakaan saada.

    • Anonyymi

      Canadaan voi menna puoleksi vuodeksi. toivo, etta loydat tyon tuona aikana tai voithan opiskella myos. laitat vaan kirjat sitten Canadaan. mut ennemmin suosittelisin Australiaa / uutta seelantia. kun oot kerta nuori. Australiassa voi olla 20 - 28 ika vuoden aikana 2 vuotta toissa

    • Anonyymi

      toinen keino on, etta menet tuon maan kansalaisen kanssa naimisiin ja hommaat aika nopeasti lapsen. mutta ole varma, etta on hyva seuralainen tai ettei huijaa

    • Anonyymi

      Ensin anotaan ja myönnetään vain oleskelu- ja /tai työlupa, jota pitää monta kertaa uusia määräajoin. Vasta vuosia myöhemmin saadaan kansalaisuus. Tämä pätee joka maahan. Vaikka menisi naimisiin toisen maan kansalaisen kanssa.

      Kannattaa siis hakea työtä ko. maasta ja se lupa työskennellä ja oleskella maassa. Ja asuntoa, josta käsin käy töissä. Kukaan ei edes harkitsee päästää maahan ihmisiä, jotka haluavat sinne lorvimaan tukien varassa tai asunnottomana.

      Myös pidempi loma tai jokin vapaaehtoistyö tai au pair-työ voi olla hyvä ensiaskel, jotta näkee, jaksaisiko sitä ihan oikeita töitä ja oikeaa asumista kyseisessä maassa.

      Netistä löytää ulkomaille muuttokertomuksia.

      Maiden lähetystöistä saa tietoa ja maiden omilta matkustus- ym. sivuilta myös. Esim. jos haluat Torontoon, käy Toronton kaupungin omilla sivuilla.

      Ja kieli tietysti kannattaa ottaa haltuun. Sekä selvittää maassa jo asuvat suomalaiset ja suomalaiset lähetystöt yms.

      Verojakin on maksettava Suomeen yleensä n. 3 vuotta toiseen maahan muuton jälkeen vielä, joten erilaisilla virallisilla sivuilla, kuten verotoimiston, Kelan ja maahanmuuttoviraston sivustoilla kannattaa vierailla lukemassa tietoja.

      Lisäksi tarvitaan englanninkielelle käännettyjä syntymä- ja koulu- ym. todistuksia, joihin vaaditaan Apostille-leimat, jos et mene suomalaiselle työnantajlle, kuten komennusfirmoihin, töihin. Käännös- ja todistusasiatkin siis kannattaa selvittää.

      Sitten, jos muutto etenee jo lähtöön asti, pitää vielä selvittää, vietkö myös tavarasi mukanasi ja mitä ylipäänsä saa viedä maahan, ja järjestää kuljetukset.

      Ja sen sellaista.

    • Anonyymi

      Helpommalla pääset maailmaa näkemään ja kokemaan, kun pysyt Suomen kansalaisena ja suomalaisen sosiaaliturvan piirissä ja haet sellaisen suomalaisen työnantajan alaiseksi, joka palkkaa haluamaasi maahan töihin.

    • Anonyymi

      Halut ulkomaille muuttoon ja toisen maan kansalaiseksi alkaa aika monelta karista jo siinä vaiheessa, kun lukee edellä olevaa listaa siitä, mitä kaikkea pitää vähintäänkin tehdä sen asian eteen.

    • Anonyymi

      Olen itse halunnut ja suunnitellut jo vuosia lähtöä ja muuttoa ulkomaille, suurimman osan omaisuudestakin jo luovuttanut muille - mutta vuosienkin valmistautumisen jälkeen ajatus muuton toteuttamisesta ihan loppuun saakkaa jännittää rutosti, koska lähtö on sekä henkisesti että fyysisesti vaativaa. Varsinkin nuo asioitten selvittämiset ja etukäteisjärjestelyt, mitä tarvitaan, että maahan asti edes pääsee, tuntuu aika työläältä. Ja sitten kun joskus on siellä asti, alkaa toinen sopeutumisprosessi maan oloihin. Se prosessi saattaa monet myös maitojunalla takaisin kotiin, koska ikävä ja stressi ja kulttuurierot käyvät useimmilla sietämättömiksi.

    • Anonyymi

      Sisko muutti nuorena ulkomaille. Luopui ammatistaan ja antoi ja myi koko omaisuutensa pois. Samanlaisen tarinan olen kuullut monen muun lähteneen suusta.

      On siis oltava valmis isoihin muutoksiin ja luopumisiin. Ulkomaille ei yleensä sellaiset lähdekään asumaan, joille joka lempikahvikupin hyvästely tuottaa ongelmia.

      • Anonyymi

        Olen asunut 7 maassa. Ei se ole vaikeaa. En ole enää jaksanut edes ylläpitää kaikkien kielten taitoa jatkuvasti. Joskus luen kirjan tai ostan lehden ihan vaan ylläpitääkseni kielen osaamista.

        Helposti muuttaminen onnistuu, mikäli hankkii akateemisen ammatin. Esimerkiksi tutkijat siirtyvät maasta toiseen helposti. Mitä parempi koulutus, sitä helpomaa muutto on.

        Puoliso on ulkomaalainen, lapset kaksoiskansalaisia. Lapset päättivät, että asumme Suomessa. Heillä ei ole erityistä muuttohinkuna yhtään mihinkään.


    • Anonyymi

      Jos haluaa aikuisten oikeasti ulkomaille asumaan, kannattaa vain mennä ja jäädä sinne. Kyllä ne säädökset ja paperiasiat siellä sitten myöhemmin hoituvat. Pahinta mitä voi itselleen tehdä on miettiä liikaa ja selvitellä ja kysellä liikaa ja lopulta jättää menemättä kun tuli mietittyä ja selviteltyä liian monta vuotta. Itse lähdin USA:han 17-vuotiaana, menin turistina ja jäin sinne. Paikan päällä kaikki asiat selvisi kyllä. Empiminen on onnellisuuden pahin este.

    • Anonyymi

      Ei joka maahan noin vaan marssita ja vaadita asuntoa, rahaa ja kansalaisuutta...Suomeen voi tulla kuka vaan vaatimaan kaikkea ja vieläpä saakin kaiken.

      • Anonyymi

        Olin juuri tulossa kertomaan samaa. Suomeen voi kyllä tulla ja jäädä käytännössä kuka tahansa (joka ei ole hyvä juttu). Monessa muussa maassa asiat ovat kuitenkin toisin. Sinä et voi vain mennä toiseen maahan ja jäädä sinne koska se on laitonta, etkä myöskään saa rahaa mistään, elleivät sitten tutut/sukulaiset auta.

        Jos haluat oikeasti muuttaa toiseen maahan niin hanki sieltä ensiksi työ- tai opiskelupaikka. sitten tarvittavien viisumien/lupien hankinta helpottuu huomattavasti. Tärkeintä on kuitenkin, että otat asiosta kunnolla selvää ennen kuin alat häseltämään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aloita pohjoismaista. Silloin muutto kaikessa yksinkertaisuudessaan on, että saatuasi asunnon, muutat ja alat asumaan. Mitään lupaa et tarvitse, kuulut automaattisesti jommankumman (lähtö - tai tulomaan) sotuun, päällekkäisverotus on automaattisesti mahdottomuus ja pohjoismaassa sinulla äänioikeutta lukuunottamatta on täydet "kansalaisoikeudet".
      Mutta ensinhän pitää tietysti ratkaista se toimeentulo, eli työ. Siinä taitaa helpoin tie olla tämä Norja, jossa itsekin olen. Pakkoruotsin pohjalla et täällä pärjää, mutta juutuupin "karense" auki ja sanakirja, niin alkaa aueta. Siitä Suomalaisesta työnantajasta ulkomailla (ainakin täällä) varoitan. Jotain häviät tai tulet nuorena jotenkin huijatuksi heidän töissään. Eli paikallisen työnantajan töihin.
      "Maailman Kela" luukku on täällä viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana suljettu (Norja ei ole EU:n kaatopaikka), mutta töihinrekrytointi etenkin Ruotsista on vastaavasti kiihtynyt. Ja kieliongelmasta huolimatta me finskitkin olemme tervetulleita. Siksi tervetulleita, ettemme ole opiskelleet, mikä on KELA Norjaksi, vaan osanneet tänne tullessamme vähintään kaksi tärkeätä sanaa. TYÖ = ARBEID ja VEROKORTTI = SKATTEKORT.
      Maineesi on tänne tullut jo ennen siittämistäsi. Tule sen perässä!
      Hilsen fra Ålesund!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe