Aurinkopaneelit

Anonyymi

Uiguurit on eteviä tekemään aurinkopaneeleita, melkein kaikki ovat heidän tekemiä.

19

266

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eteviä nuo uiguurit. Ovat keksineet aurinkopaneelin, joka toimii täydellä teholla myös yöllä ja paneelin ollessa lumen peitossa.

    • Anonyymi

      Kiittäkäämme uiguureja jotka ihan ilmaiseksi pyyteettömästi tekevät meille länsimaalaisille aurinkopaneeleja. Nämä jos mitkä ovat todella ilmastotietoista kansaa.

    • Anonyymi

      Kiinasta tavaraa ostavat tekevät ostoksensa tietäen kenen kanssa kauppaa käyvät.

      Kiina on totalitaarinen valtio, jossa miljoonia ihmisiä on suljettu väärän uskonnon tai väärän ideologiansa vuoksi pakkotyöleireille. Kiinassa myös harrastetaan luovutuselinten keräämistä poliittisilta vangeilta, eli kun tärkeä virkamies tarvitsee luovutussydämen niin katsotaan kenellä vangilla on yhteensopivat elimet ja tapetaan tuo vanki kuten teuraseläin.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Organ_harvesting_from_Falun_Gong_practitioners_in_China

      Ymmärrän ihmisten halun säästää rahaansa mutta ihanko oikeasti olette valmiita ostamaan keskitysleirituotannon tavaraa? Olisitteko ostaneet aikanaan natsi-saksan keskitysleireillä tehtyjä tuotteita vaan siksi että ovat halpoja?

      • Anonyymi

        Ihan sama tilanne on Kongon Litium-kaivoksilla. Siellä lapset kaivavat raaka-aineet Teslan akkuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan sama tilanne on Kongon Litium-kaivoksilla. Siellä lapset kaivavat raaka-aineet Teslan akkuihin.

        Ei Teslaa tule meille juuri tuosta syystä että lapsityövoimaa käytetään ilmaiseksi.
        Nyt odotan kiinalaista sähköautoa .


    • Anonyymi

      Ja samanlaista on meno myös Kiinassa. Kiina kattaa 97% harvinaisten metallien tuotannosta.

      Bastnäsiitti on tärkeä harvinaisten maametallien lähde Kiinassa. Se on kevyiden harvinaisten maametallien tärkein lähde. Neodyymi ja praseodyymi ovat arvokkaimmat kevyet harvinaiset maametallit. Niitä käytetään sähköautoissa, lentokoneissa, tuulivoimaloissa ja katalysaattoreissa käytettävissä kestomagneeteissa.

      Bastnäsiittia Sisä-Mongoliasta
      Maailman suurin bastnäsiittikaivos on Bayan Obo, joka sijaitsee Sisä-Mongoliassa. Sitä pyörittää China Northern Rare Earth Group (CNREG), joka on yksi Kiinan kuudesta isosta harvinaisten maametallien tuottajasta.

      Harvinaisten maametallien erottelu bastnäsiitista on perinteisesti vaatinut suuret määrät väkevöitettyä rikkihappoa. Suurimmat ympäristöongelmat prosessissa ovat fluorisaasteet, voimakkaasti radioaktiivista toriumia sisältävät rikastushiekat ja happamat valumavedet, listaa Asia Times Financial artikkelissaan.

      Suosikaa tuulisähköä, jos haluatte maapallon saastumisen jatkuvan.

      • Anonyymi

        Sanokaa tuulivoima kun haluatte tuhoa.


      • Anonyymi

        Heil Fukusima,Tsernobyl...Olkiluoto -sillä se oli viisauttaaaa?


    • Anonyymi

      Löytyyko Kiinan tuottamille aurinkopaneeleille vähemmän epäeettisellä tavalla tuotettuja vaihtoehtoja?

    • Anonyymi

      Jotta aloituksen väite ei jäisi pelkän nimettömän nettikirjoittelun varaan niin laitetaan tähän näkyviin siihen liittyvä uutinen:

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007805128.html

      "Melkein jokainen EU:ssa myyty aurinkopaneeli on valmistettu osittain Xinjiangissa, jossa Kiina teettää pakkotyötä uiguureilla"

      Ongelmana on se, että noin 95 prosenttia EU:ssa myytyjen aurinkopaneeleista on tuotettu monikidepiistä, jonka suurin tuottaja on Kiina ja joka valmistetaan Kiinan Xinjiangissa siellä sijaitsevien hiilikaivosten vuoksi. Ja kuten jo pitkään on tiedetty tapahtuu tuotanto kyseisellä alueella käyttäen poliittisten vankien pakkotyövoimaa. Nyt olisi siis suuri tarve löytää aurinkopaneeleita, joissa monikiteinen pii on tuotettu muualla kuin Kiinassa.

      EU:n puolella oli aikanaan monikiteisen piin tuotantoa. Nyt olisi tarve saada aurinkokennojen tuotantoon merkintä ympäristöä ja tässä tapauksesa uiguureja tuhoamattomasta tuotantomenetelmästä. Tonnikalapurkeissa mainostetaan että tuotettu delfiiniystävällisesti, IKEA muistaa mainostaa että se ehkäisee lapsityövoiman käyttöä ja valitettavasti aurinkopaneeleihin pitäisi saada merkintä "Tuotettu ilman pakkotyövoiman käyttöä".

      Tällä hetkellä helpoin tapa varmistua siitä että aurinkokennot oikeasti tuottavat vihreää energiaa eivätkä ole keskitysleirituotteita on hankkia niiden raaka-aineet ja kokoonpano muualta kuin Kiinasta. Se tietenkin nostaa hintaa, mutta en oikein usko uusiutuvan energian käyttäjien haluavan tukea keskitysleirituotantoa ja ihmisoikeuksien jatkuvaa loukkaamista.

      Kun siis hankitte paneeleita niin kysykää mistä paneeleiden aurinkokennoissa käytetty monikiteinen pii on peräisin. Jos se on peräisin Kiinasta niin varsin todennäköisesti kyseessä on keskitysleirituote jota oikeasti et halua ostaa.

    • Anonyymi

      https://www.seia.org/news/solar-companies-unite-prevent-forced-labor-solar-supply-chain

      Tuossa hiljattain eli 4.2.2021 päivätty uutinen aurinkopaneeleita valmistavien yritysten sitoutumisesta parantamaan tuotannon eettisyyttä. Kiinan pakkotyövoiman käyttö on nyt tullut niin vahvasti julkisuuteen että teollisuuden on ollut pakko reagoida asiaan. Uutisessa on linkki luetteloon yrityksistä jotka ovat lupauksessa mukana. Luettelo näyttää päivittyvän ja viimeisin lisäys on tehty 15.3.2021 eli kannattaa tarkistaa ajantasainen tilanne.

      Kun ostatte paneeleita niin selvittäkää ensin mistä paneelit ovat peräisin ja onko niiden tuottaja mukana tuossa lupauksessa. Se toki koskee aikaa lupaukseenymisestä eteenpäin eli lähes kaikki nykyiset mutta vähän vanhemmat paneelit todennäköisesti ovat pakkotyöllä tuotettuja.

      • Anonyymi

        Ei kiinnosta kun vaan saa halvalla aurinkopanelin !
        Muulla ei väliä !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kiinnosta kun vaan saa halvalla aurinkopanelin !
        Muulla ei väliä !

        Sinun mielipiteesi ei kiinnosta.

        Aika moni valitsee uusiutuvaa energiaa silloinkin kun se ei ole taloudellisesti katsottuna kaikkein paras ratkaisu. Heitä kiinnostaa myös se, että eivät ole ostamassa Pakkotyö Oy:n valmistamia tuotteita ja siksi alan teollisuus on lähtenyt katkomaan riippuvuuttaan Kiinassa tuotetusta monikiteisestä piistä. Nämä muustakin kuin rahasta kiinnostuneet ovat syy sille että vihreää teknologiaa ylipäätään on alkanut ilmaantua ympäri maailmaa.

        Kiinalle ei pidä tarjota tilaisuutta lisätä vaikutusvaltaansa länsimaissa. Nykyisestä riippuvuussuhteesta pitäisi päästä eroon. Hintana valitettavasti on saastuttavan teollisuuden ja kaivosten avaamista länsimaissa. Esimerkiksi kobolttia pitäisi alkaa tuottaa Suomessa kun siihen meillä on mahdollisuus...


    • Anonyymi

      Kobolttia kännyköihinkin pitää hakea Kongosta lapsityövoimalla. Kun sitä sitten yritetään kaivaa Suomesta niin vihreät haluavat kieltää toiminnan.

    • Anonyymi

      EU vihdoin reagoi Kiinan ihmisoikeusloukkauksiin.

      https://yle.fi/uutiset/3-11849427

      Tuo todennäköisesti tulee nostamaan aurinkopaneeleiden hintoja EU:n alueella kun pakkotyöllä tuotetulle monikiteiselle piille pitää löytää vaihtoehtoja.

      • Anonyymi

        Mulla on paneelit saksasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on paneelit saksasta

        Paneelit on ehkä peräisin Saksasta mutta mistä on peräisin paneelien aurinkokennoissa käytetty monikiteinen pii? Aika usein se on Kiinassa pakkotyövoimaa käyttäen valmistettua.

        Näin suomalainen yritys Solar Finland tilanteesta:

        https://yle.fi/uutiset/3-11851137

        "Solar Finlandin Salo Tech valmistaa kotimaisia aurinkopaneeleita Salossa. Aurinkokennojen raaka-aine valmistetaan kuitenkin Kiinassa."

        Solar Finland siis totesi ettei se voi riittävän hyvin valvoa monikiteisen piin alihankintaketjua ja siksi siirtyi käyttämään yksikiteistä piitä jossa valvonta toimii. Saksalaisilla lienee sama tilanne eli paneelit valmistetaan Saksassa ja raaka-aine tulee Kiinasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on paneelit saksasta

        Paneelit Saksasta jonka raaka-aine on kiinasta. Ja edelleen vankien kaivelemaa.
        Vangit vielä menee mutta lapset ei.


    • Anonyymi

      Salon tehtaalta kyselin paneeleita , he kysyivät ensimmäiseksi onko talossasäbköt ?????????? . Alkoi raksuttamaan kun toivuin vastasin että ei ole. Tuli kuin tykin piipusta me emme myy paneeleita jos ei ole sähköä, ??????? Jälleen raksutti ja löi tyhjää .
      Siis on täyttä humpuukia koko heidän touhunsa. Mitä missä tarvitaan sähköntuotannosta sähköä, eikö oman voimalan sähkö kelpaakaan. Mistäs se OL 3 sen valtavan määrän sähköä ottaa. No pitää ymmärtää kun on Salosta siis umpikorvesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe