Aihe

MTK:n huomioon - Maatalouden tulevaisuus

Anonyymi

Eläimet rikastuttavat elämääme monin tavoin ja ansaitevat hyvän huolenpidon, mutta minkälainen suhde kuluttajalla on nautaan, tai esimerkiksi broileriin? Eläintuotanto vaikutta luonnonvaraisten eläinten elintilaan ja ihmisen ylivaltaan maankäytössä.

Nyt ollaan kuitenkin siirtymässä kasvispohjaisiin tuotteisiin nopeaa vauhtia hyvin moninaisten ajureitten kiihdyttämänä. Näistä monista tekijöistä on mm. peltojen turha vieljely, koska kolmannes riittää maapallon väestön ruuantarpeen tyydyttämiseksi. Loppu 2/3 on mahdollista uudelleenmetsittää. Järjetön tukipolitiikka haraa vastaan jäämällä kiinni menneeseen.

Me emme tarvitse laajamittaista eläintuotanoa, taloudellisten syitten, eettisten perusteitten, ilmstokriisin syvenemisen, pandemioitten lisääntymisen, vesistöjen tuhoutumisen, biodiversiteetin köyhtymisen, eläinlajien sukupuuttokuolemien, terveellisen ruuan, emmekä minkään muunkaan syyn varjolla. Ja me kaikki, myös MTK tietää, mikä on tulevaisuuden tie. Mikä ihme on se voima, joka pitää vanhetuneet käsityksen luutuneena tässä organisaatiossa? Päinvastoin pitäisi olla lujasti kiinni tulevaisuudessa ja kannustaa meitä suomalaisia vieljelijöitä huomaamaan ajoissa mikä on suunta ja heittää ajoissa hyvästit menneelle ajalle.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Yllämainittuu 1/3 maankäyttöosuuteen ihmisravinnon tuotantoon on tarpeen tarkentaa:
   Todelliset tutkimusten luvut ovat, että vain 20% maapinta-alasta tarvitaan ihmisen ravinnonsaantiin tällä hetkellä ja lähes 80% eläintuotannon ylläpitoon. Mutta kun muutos on tehty, niin kasvisruuan käytön kasvaessa tarvitaan se noin 1/3 nykyisestä pinta- alasta vieljelyyn kaikkien ihmisten tarvitseman ruuan tuotantoon.

  • Anonyymi

   Mitä tulee lehmänmaidon kulutukseen niin se on laskenut joka vuosi keskimäärin 5% sitten 1950 luvun. Se on hyvä terveydelle ja ympäristölle, vaikka MTK itki tätä luonnollista ja oikeata kehitystä MTV:n uutisissakin.

  • Anonyymi

   MTK elää 1950- lukua täysillä.

  • Anonyymi

   Opettelisit kiinankielen ja ryhtyisit valistamaan heitä. Siellä olisi sitä potentiaalia, semminkin kun lihansyönti Kiinassa kasvaa kymmeniä prosentteja vuodessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   270
   5954
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   165
   3906
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   210
   3823