Aihe

Liikenne ja kustannukset

Anonyymi

Polttoaineveroa ei koroteta, mutta silti hallituksen päätökset nostavat bensan ja dieselin hintaa kunnolla. Iiris Suomelan mukaan bensaveron korotuksesta levitetään eduskunnassa mitä harhaanjohtavinta tietoa. Kyseessähän on indeksikorotus, joka lähinnä varmistaa, ettei bensa halpene suhteessa esim. ruokaan ja asumiseen.
Toinen huomio: bensavero ei osu pahimmin köyhiin. Tästä on hyvin selkeää tutkimustietoa. Mitä enemmän rahaa ihmisellä on, sitä enemmän rahaa hänellä on ajaa autolla. Monella kaikista köyhimmistä ei ole varaa omaan autoon.

Eli nyt kun kustannukset nousevat niin ei koskea köyhiä suomalaisia.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On polttoaineen hinnannousuperuste mikä vaan, niin aina korotus nostaa myös ruoan hintoja. Köyhänkin on syötävä, joten skeidaa jauhat.

   • Anonyymi

    Se nostaa hintoja ja laskee ostovoimaa, eli toisin sanoen heikentää kotimaista kysyntää. Kukaan, joka ymmärtää julkisen talouden päälle yhtään mitään, ei pidä sitä miltään osin hyvänä asiana.


  • Anonyymi

   Polttoaineen hinnan nousu heijastuu lähes kaikkeen, kaikkien tuotteiden takana on käytännössä kuljetusta autoteitse. Mutta ne ketkä elää tukien varassa niin nehän saa enemmän tukia jos jonkin kuten ruuan hinta nousee.

   Autonkin omaava voi olla köyhä ja heitä on aika paljonkin.
   Ei vaan suju talouden hallinta tai on yllättäviä menoja tai tulot ei vaan riitä ja ollaan koko ajan siinä että kaikki menee mitä tulee eikä jää mitään pelivaraa. Ei siinä kaipaa kyllä mitään korotuksia mihinkään, autokin on juuri sellainen että sen kanssa yllätyksiä yleensä riittää.

   • Anonyymi

    Tukien mahdollinen nousu tapahtuu vuoden tai kahden viiveellä.


  • Anonyymi

   Suomessa ei ole varaa mihinkään hintojen nousuun, koska ne on etupainotteisesti nostettu jo ajat sitten. Ja kas, siksi olemmekin velkaa enemmän kuin koskaan aiemmin. Ja taas huomenna vieläkin enemmän.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   117
   2351
  2. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   129
   2121