Yritän ottaa keskusta henkeen olevia asioita

Ehtoota vaan kaikille!
En nyt niin tarkkaan lukenut mitä on keskustan palstalle kirjoitettu tänään ja eilen, kun näytti ylimalkaan olevan toisintoja niin paljon. Jos en nyt niin keskusta asioita ota esille minäkään, jos seassa niin hyvä. Jos päivän eduskunnasta; Pääministeri Sanna Marin veti Suomen EU-politiikan linjauksia tänään eduskunnassa, jossa käsiteltiin valtioneuvoston selontekoa Suomen EU-politiikasta. Marin tuli lähes puolivahingoissa ottaneeksi kantaa myös Italian uuden pääministerin Mario Draghin vastaavaan linjaukseen. Asian vaan on että voimasuhteet muuttuvat. Mario Draghin nousu Italian pääministeriksi vaikuttaa koko Euroopan unioniin. Sanna Marin ja Mario Draghi tapaavat ensimmäistä kertaa pääministerien roolissa huomenna torstaina, kun Eurooppa-neuvosto pui muun muassa koronapandemian hoitoa. Suomelta tullaan pian peräämään kantaa muun muassa euroalueen yhteiseen budjettiin.

Miksi`olen näin kiinnostunut mm talian pääministeristä ? Tyttäreni asuu Roomassa, ja oltiin viimeksi iltasella yhteydessä, siinä nyt puheltiin sitä ja tätä, ja mm heidän uudesta pääministeristä, jokaei ole eilisen teerenpoikia, varmaan se tullaan EU kokouksissa huomaamaan, johon mm Sanna Marin huomenna on paikalla. Sanna yks`oikoisena ei tule pärjäämään Italian pääministeriä vastaan asia tiedossa, miten EU ne määritellyt, ja uusia lakeja luodaan, varmaan paljolti Italialaisten hyväksi.Italialla oli onnea kun Mario Draghi suostui pääministeriksi. Tyttäreni mukaan Italialaiset odottavat osaavaltaan päämisteriltä paljon asioiden eteenpäin viemisiksi,ja niin laadun parantamiseksi. Sanotaan nyt Rooman säästäkin, kun sää asiatkin tapoihini kuuluu, siellä lämpöä luvattu noin 20 asteeseen ja aurinkoista lähipäivät, tyttäreni mukaan. Sanoin meidän säästä, vähän nikotteli siihen, ollut jo Italiassa niin kauan että meidän pohjoinen sää osin unohtuu.

Se alkaa sitten euroalueen yhteiseen budjettiin liittyvät keskustelut. Luulisin että Mario Draghi tulee myös sitä ajamaan, kun se Italian etu -käsittääkseni. Sanotaan nyt samaan syssyyn pari sanaa Italiastakin, jossa mm Suomalaisia on hyvinkin paljon. Italian pinta-ala on noin 300 000 neliökilometriä ja väkiluku noin 60 miljoonaa, vertaillen Suomen pinta-ala on likimain samaa luokkaa. Jatketaan, kun on alkuun päästy Italiasta, mm Vatikaani. Vatikaanivaltio on Italian pääkaupungin Rooman ympäröimä, pinta-alaltaan ja väkiluvultaan maailman pienin itsenäinen valtio. Pinta-alaltaan 44 hehtaaria.
-Vatikaanin suvereeni valtionpäämies on paavi. Valtiomuodoltaan Vatikaani on teokratia, ja kaikki poliittinen valta on papistolla. Käytännössä ylintä valtaa käyttävät paavin lisäksi tämän nimittämät kardinaalit, joiden tehtäviin kuuluu muun muassa paavin valitseminen. Puhekielessä Vatikaanilla voidaankin tarkoittaa paitsi valtiota itseään, myös katolisen kirkon ylintä johtoa. Ja toinenkin pienivaltio löytyy Italian sisältä; San Marinon tasavalta on Italian ympäröimä kääpiövaltio Apenniinien niemimaalla. 61 neliökilometrin pinta-alallaan Euroopan kolmanneksi pienin valtio. Sen asukasluku on n 33 300. San Marino on tasavalta, jonka valtionpäämiehenä on poikkeuksellisesti kaksi kapteenivaltionhoitajaa, joiden toimikausi on vain puoli vuotta.

Vatikaanilla itsellään ei ole poliittista tai sotilaallista vaikutusvaltaa. Infrastruktuuriltaan ja taloudeltaan se on täysin sidoksissa naapuriinsa Italiaan.

Sellasta !
Nyt taitaa olla taas aika, kun aletaan unten maille, tästä yläkertaan, jos kympin uutiset katsoisi, niin päivä on pulkassa.
Hyvää yötä.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe