Mihin suomalaisen kannattaa muuttaa ulkomailla ?

Anonyymi

Olen keski-ikäinen nainen. Olen asunut pk-seudulla yli 25 vuotta. Haaveilen muutosta lämpimään. Toki tällä hetkellä ei ole nyt mahdollista lähteä mihinkään työ-ja perhekuvioiden takia, mutta saahan sitä varmaan suunnitella ja miettiä vaihtoehtoja. Työvuosia on vielä yli 10 jäljellä. Osaan useampia kieliä, toki voisihan enemmänkin osata. En ole ihan varma, jaksanko mitään kovin vaikeaa ja eksoottista kieltä opiskella enää opiskella, mutta ei kait sekään nyt täysin pois suljettua ole. Onko kenelläkään suosituksia ? Suomalaisyhteisöjä on ainakin Portugalissa, Turkissa ja Espanjassa. Ehkä jostain sellaisesta voisi aloittaa ?

13

1140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten niin kannattaa muuttaa?
      Eiköhän jokaisella ole omat kriteerinsä sille, mikä "kannattaa".

      Eli mieti, mitä haluat, mitä tavoittelet, mikä sinulle on tärkeää! Ja mistä sitä löytyy.

      Yhden vinkin annan, kannattaa osata kohdemaan kieltä ja mieluiten erittäin hyvin. Englannilla ei kovin hyvin pärjää joka paikassa.

    • Anonyymi

      Somalia voisi olla pääkaupunkiseutulaiselle kulttuurisesti läheinen paikka. Asuminen ja ruokakin ovat kai aika edullisia. Sanoo vain allah ja wallah niin pärjää.

    • Anonyymi

      Kriteerit
      - hyvä ilmasto
      - ei liian kallista
      T. Alkuperäinen

    • Anonyymi

      Englannilla pärjää useimmissa maissa, kun pitää hoitaa virallisia asioita. Joitakin maita on, joissa kyllä kieltäydytään ylpeyssyistä puhumasta englantia virastoissakin, joten kulttuuri kannattaa selvittää hyvin etukäteen. Ranska mm. on tunnettu tästä kieliasenteestaan.

      Jos haluaa vain lämpimään, niin silloin kannattaa suosia maita ja paikkoja, joissa jo on suomalaisyhteisöjä tai paljon suomalaisia turisteja, ja jopa suomalaisia kauppojakin ym. suomalaista. Espanja ja Florida taitavat olla aika tavalla suomalaisten kansoittamia. Ja Kreikkakin. Siellä osaa osa paikallisistakin suomenkieltä.

      Jos taas kiinnostaa koko kulttuurin vaihto, voi lähteä maahan, jossa joutuu oikeasti opettelemaan sen maan kieltä tai ainakin uutta kulttuuria.

    • Anonyymi

      "Muutto" ulkomaille on aika rehevä ilmaisu, jota moni käyttää, kun haluaa Suomesta jonnekin muualle. Mutta useimmat poislähtijät taitavat kuitenkin lähteä Suomesta vain osaksi vuotta. Aniharva heistä virallisesti ja pysyvästi muuttaa mihinkään ulkomaille. Ja osa niistäkin, jotka muuttavat virallisesti ja saavat jopa kansalaisuuden toisesta maasta, palaavat kaikesta huolimatta myöhemmin takaisin Suomeen, ehkä avioeron tai jonkun muun syyn takia. Jos muu suku on jäänyt Suomeen, ja heistä jopa välittää, ei Suomea koskaan myöskään saa lopullisesti hyvästeltyä, vaikka muuttaisikin ulkomaille. Sen jälkeen on sieltä lämpimästä tehtävä lomamatkoja tänne Suomeen päin sukulaisten kutsumana.

      Tämä oman kokemuksen kautta kerrottuna, kun on omaa sukua muuttanut ulkomaille virallisesti ja sitten sieltä palannut.

      • Anonyymi

        Moni myös palaa Suomeen sen takia kun he "kuherruskuukauden" jälkeen tajuavat, että siellä uudessa maassakin on ongelmia. Ei ehkä samoja kuin Suomessa, mutta Suomen ongelmiin he ovat jo tottuneet. Onhan Suomessa moni asia huonosti mutta moni asia on myös hyvin.


    • Anonyymi

      Kyselyikäisten kuten aloittaja on kannattavinta pysyä kotimaassa!

    • Anonyymi

      Päinvastoin. Jos mielii ulkomaille, on todellakin oltava haluja kysellä ja ottaa selvää asioista. Muuten saa tyytyä pelkkään lomailuun ulkomailla.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuossa tullutkin jo ne parhaimmat...

    • Anonyymi

      Olen asunut 6 maassa. Kaikissa niissä oli puolensa - hyvät ja huonot.

      Tuohon eläkeikää lähestyvään problematiikkaan on syytä suhtautua huolella. Varmin tapa kuolla ensimmäisen eläkevuoden aikana on muuttaa jonnekin, missä ei ole minkäänlaisia juuria. Espanja, Ranska ja Portugali tappavat monet 12 kk:ssa. Sosiaalisena eläimenä ihminen kärsii, jos tuttuja kontakteja ei ole.

      Pitkän elämän salaisuus on pysyä kotikylässä.

      Raaka, mutta tilaston mukaan totta: Mene etelään, jos haluat kuolla nuorempana.

      • Anonyymi

        Tarkoitat varmaan jotain työskentelyn tai vastaavan kautta saatua oleskelemista asumista 6 eri maassa, mikä on eri asia kuin jonkin tietyn maan kansalaisuuden hakeminen ja pysyvä muutto ja asuminen. Sehän kestää keskimäärin 5 vuotta ennen kuin yhteen maahan edes saa mitään kansalaisuutta. Tuskin sentään sellaista olet tehnyt 6 eri maan kohdalla?

        Tälläistä lähtemistä, jossa ei ole edes tarkoitus vieraan maan kansalaisuutta hakea, useimmat ulkomaille lähtijät juuri harrastavatkin - ja se on myös paljon helpompaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan jotain työskentelyn tai vastaavan kautta saatua oleskelemista asumista 6 eri maassa, mikä on eri asia kuin jonkin tietyn maan kansalaisuuden hakeminen ja pysyvä muutto ja asuminen. Sehän kestää keskimäärin 5 vuotta ennen kuin yhteen maahan edes saa mitään kansalaisuutta. Tuskin sentään sellaista olet tehnyt 6 eri maan kohdalla?

        Tälläistä lähtemistä, jossa ei ole edes tarkoitus vieraan maan kansalaisuutta hakea, useimmat ulkomaille lähtijät juuri harrastavatkin - ja se on myös paljon helpompaa.

        No jaa, pisin ulkomaantyö kesti 12 vuotta. Kyllä silloin oli paikalliset kielet yms. hallussa ja oma talo. Kansalaisuudenkin olisimme saaneet niin halutessamme. Eipä vaan huvittanut.


    • Anonyymi

      "Lämpimään". Siinä arveluttavin sana, jos työvuosia on vielä noinkin paljon. Sieltä lämpimästä et tule saamaan elintasoa, kuin hetkellisesti, mutta jos eläköidyttyäsi haluat takaisin Suomen "hintahissiin", niin paljon menetät. Itse aikoinaan ehdin olla Italiassa melkein kolme vuotta, kun onneksi vanhin lapseni herätti ajattelemaan tulevaisuutta.
      Tuloksena oli sitten kylmä. Hammerfest Finnmark Norja. Täällä olen kohta kartuttanut eläkettäni yhdeksän vuotta. Lisäksi omaeläkettä (Dnb bankk) olen maksanut kuukausittain korotetulla summalla.
      Siis kun kolmen vuoden päästä (ehkä) eläköidyn 67 vuotiaana tuntuu jo yhdenkin maarajan ylitys eteläänpäin (Suomeen) saapumiselta "halpis" maahan.
      Älä ajattele ainoastaan sitä "lämmintä". Ajattele koko elämääsi.
      Lisäksi kaikki pohjoismaat ovat helppoja tulla, olla ja elää, maiden väliltä puuttuvat rajat. Ainakin Islannissa, pohjoisruotsissa ja täällä Norjassa on työnsaantimahdollisuudet erittäin hyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe