Mihin suomalaisen kannattaa muuttaa ulkomailla ?

Anonyymi

Olen keski-ikäinen nainen. Olen asunut pk-seudulla yli 25 vuotta. Haaveilen muutosta lämpimään. Toki tällä hetkellä ei ole nyt mahdollista lähteä mihinkään työ-ja perhekuvioiden takia, mutta saahan sitä varmaan suunnitella ja miettiä vaihtoehtoja. Työvuosia on vielä yli 10 jäljellä. Osaan useampia kieliä, toki voisihan enemmänkin osata. En ole ihan varma, jaksanko mitään kovin vaikeaa ja eksoottista kieltä opiskella enää opiskella, mutta ei kait sekään nyt täysin pois suljettua ole. Onko kenelläkään suosituksia ? Suomalaisyhteisöjä on ainakin Portugalissa, Turkissa ja Espanjassa. Ehkä jostain sellaisesta voisi aloittaa ?

13

1757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten niin kannattaa muuttaa?
      Eiköhän jokaisella ole omat kriteerinsä sille, mikä "kannattaa".

      Eli mieti, mitä haluat, mitä tavoittelet, mikä sinulle on tärkeää! Ja mistä sitä löytyy.

      Yhden vinkin annan, kannattaa osata kohdemaan kieltä ja mieluiten erittäin hyvin. Englannilla ei kovin hyvin pärjää joka paikassa.

    • Anonyymi

      Somalia voisi olla pääkaupunkiseutulaiselle kulttuurisesti läheinen paikka. Asuminen ja ruokakin ovat kai aika edullisia. Sanoo vain allah ja wallah niin pärjää.

    • Anonyymi

      Kriteerit
      - hyvä ilmasto
      - ei liian kallista
      T. Alkuperäinen

    • Anonyymi

      Englannilla pärjää useimmissa maissa, kun pitää hoitaa virallisia asioita. Joitakin maita on, joissa kyllä kieltäydytään ylpeyssyistä puhumasta englantia virastoissakin, joten kulttuuri kannattaa selvittää hyvin etukäteen. Ranska mm. on tunnettu tästä kieliasenteestaan.

      Jos haluaa vain lämpimään, niin silloin kannattaa suosia maita ja paikkoja, joissa jo on suomalaisyhteisöjä tai paljon suomalaisia turisteja, ja jopa suomalaisia kauppojakin ym. suomalaista. Espanja ja Florida taitavat olla aika tavalla suomalaisten kansoittamia. Ja Kreikkakin. Siellä osaa osa paikallisistakin suomenkieltä.

      Jos taas kiinnostaa koko kulttuurin vaihto, voi lähteä maahan, jossa joutuu oikeasti opettelemaan sen maan kieltä tai ainakin uutta kulttuuria.

    • Anonyymi

      "Muutto" ulkomaille on aika rehevä ilmaisu, jota moni käyttää, kun haluaa Suomesta jonnekin muualle. Mutta useimmat poislähtijät taitavat kuitenkin lähteä Suomesta vain osaksi vuotta. Aniharva heistä virallisesti ja pysyvästi muuttaa mihinkään ulkomaille. Ja osa niistäkin, jotka muuttavat virallisesti ja saavat jopa kansalaisuuden toisesta maasta, palaavat kaikesta huolimatta myöhemmin takaisin Suomeen, ehkä avioeron tai jonkun muun syyn takia. Jos muu suku on jäänyt Suomeen, ja heistä jopa välittää, ei Suomea koskaan myöskään saa lopullisesti hyvästeltyä, vaikka muuttaisikin ulkomaille. Sen jälkeen on sieltä lämpimästä tehtävä lomamatkoja tänne Suomeen päin sukulaisten kutsumana.

      Tämä oman kokemuksen kautta kerrottuna, kun on omaa sukua muuttanut ulkomaille virallisesti ja sitten sieltä palannut.

      • Anonyymi

        Moni myös palaa Suomeen sen takia kun he "kuherruskuukauden" jälkeen tajuavat, että siellä uudessa maassakin on ongelmia. Ei ehkä samoja kuin Suomessa, mutta Suomen ongelmiin he ovat jo tottuneet. Onhan Suomessa moni asia huonosti mutta moni asia on myös hyvin.


    • Anonyymi

      Kyselyikäisten kuten aloittaja on kannattavinta pysyä kotimaassa!

    • Anonyymi

      Päinvastoin. Jos mielii ulkomaille, on todellakin oltava haluja kysellä ja ottaa selvää asioista. Muuten saa tyytyä pelkkään lomailuun ulkomailla.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuossa tullutkin jo ne parhaimmat...

    • Anonyymi

      Olen asunut 6 maassa. Kaikissa niissä oli puolensa - hyvät ja huonot.

      Tuohon eläkeikää lähestyvään problematiikkaan on syytä suhtautua huolella. Varmin tapa kuolla ensimmäisen eläkevuoden aikana on muuttaa jonnekin, missä ei ole minkäänlaisia juuria. Espanja, Ranska ja Portugali tappavat monet 12 kk:ssa. Sosiaalisena eläimenä ihminen kärsii, jos tuttuja kontakteja ei ole.

      Pitkän elämän salaisuus on pysyä kotikylässä.

      Raaka, mutta tilaston mukaan totta: Mene etelään, jos haluat kuolla nuorempana.

      • Anonyymi

        Tarkoitat varmaan jotain työskentelyn tai vastaavan kautta saatua oleskelemista asumista 6 eri maassa, mikä on eri asia kuin jonkin tietyn maan kansalaisuuden hakeminen ja pysyvä muutto ja asuminen. Sehän kestää keskimäärin 5 vuotta ennen kuin yhteen maahan edes saa mitään kansalaisuutta. Tuskin sentään sellaista olet tehnyt 6 eri maan kohdalla?

        Tälläistä lähtemistä, jossa ei ole edes tarkoitus vieraan maan kansalaisuutta hakea, useimmat ulkomaille lähtijät juuri harrastavatkin - ja se on myös paljon helpompaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan jotain työskentelyn tai vastaavan kautta saatua oleskelemista asumista 6 eri maassa, mikä on eri asia kuin jonkin tietyn maan kansalaisuuden hakeminen ja pysyvä muutto ja asuminen. Sehän kestää keskimäärin 5 vuotta ennen kuin yhteen maahan edes saa mitään kansalaisuutta. Tuskin sentään sellaista olet tehnyt 6 eri maan kohdalla?

        Tälläistä lähtemistä, jossa ei ole edes tarkoitus vieraan maan kansalaisuutta hakea, useimmat ulkomaille lähtijät juuri harrastavatkin - ja se on myös paljon helpompaa.

        No jaa, pisin ulkomaantyö kesti 12 vuotta. Kyllä silloin oli paikalliset kielet yms. hallussa ja oma talo. Kansalaisuudenkin olisimme saaneet niin halutessamme. Eipä vaan huvittanut.


    • Anonyymi

      "Lämpimään". Siinä arveluttavin sana, jos työvuosia on vielä noinkin paljon. Sieltä lämpimästä et tule saamaan elintasoa, kuin hetkellisesti, mutta jos eläköidyttyäsi haluat takaisin Suomen "hintahissiin", niin paljon menetät. Itse aikoinaan ehdin olla Italiassa melkein kolme vuotta, kun onneksi vanhin lapseni herätti ajattelemaan tulevaisuutta.
      Tuloksena oli sitten kylmä. Hammerfest Finnmark Norja. Täällä olen kohta kartuttanut eläkettäni yhdeksän vuotta. Lisäksi omaeläkettä (Dnb bankk) olen maksanut kuukausittain korotetulla summalla.
      Siis kun kolmen vuoden päästä (ehkä) eläköidyn 67 vuotiaana tuntuu jo yhdenkin maarajan ylitys eteläänpäin (Suomeen) saapumiselta "halpis" maahan.
      Älä ajattele ainoastaan sitä "lämmintä". Ajattele koko elämääsi.
      Lisäksi kaikki pohjoismaat ovat helppoja tulla, olla ja elää, maiden väliltä puuttuvat rajat. Ainakin Islannissa, pohjoisruotsissa ja täällä Norjassa on työnsaantimahdollisuudet erittäin hyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2490
    2. Näetkö feminismin uhkana

      Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?
      Ikävä
      200
      1181
    3. Tykkäätkö halaamisesta?

      Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo
      Maailman menoa
      113
      1091
    4. Hinduilu on suurta eksytystä

      tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa
      Hindulaisuus
      389
      940
    5. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      298
      911
    6. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      66
      868
    7. Miksi kaivata miestä

      jolla ei edes muna toimi?
      Ikävä
      91
      867
    8. Kyllä me vaan

      Tykätään toisistamme ❤️ siinä ei ole mitään väärää kenellekään
      Ikävä
      53
      851
    9. Oot nainen kaunis

      muista hymyillä jatkossakin.
      Ikävä
      46
      839
    10. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      56
      803
    Aihe